Смачні сирники із сиру
Кожен з нас знає, що сир - продукт дуже корисний. У ньому багато кальцію і фосфору, які нам так потрібні. Але в чистому вигляді сир іноді набридає, хочеться чогось новенького. І тут ми згадуємо про улюблені і знайомі з дитинства смачні сирники із сиру. Варіацій приготування даного страви на сьогоднішній день безліч. Розглянемо деякі з них.
Приготувати сирники із сиру без борошна досить просто і швидко. При цьому вони виходять дуже смачними і легкими.
Інгредієнти:
сир (бажано домашній) - 05 кг;
яйця - 2 шт.;
цукор - 3 ст. ложки;
манка - 3 ст. ложки;
ванільний цукор - 1 пакетик;
сіль - за смаком;
борошно - 4-5 ст. ложок для обвалювання;
рослинна олія для обсмажування.
Приготування
Сир розтираємо в кашку. В окремій ємності збиваємо яйця, додаємо потихеньку манку і залишаємо на 2-3 хвилини, щоб крупа набухла. З'єднуємо яєчну масу з сиром, додаємо цукор, сіль, ванільний цукор і перемішуємо. Після цього формуємо порційні коржі, обвалюємо їх у борошні і обсмажуємо. Подавати сирники можна зі сметаною і варенням.
У багатьох не виходять класичні сирники з сиру: то вони розпадаються, то не прожариваются. Спробуйте приготувати це ласощі наступним чином. Даний рецепт вам обов'язково сподобається.
Інгредієнти:
сир - 03 кг;
борошно - 3 ст. ложки;
цукор - 3-4 ст. ложки;
яйце -1 шт;
ванільний цукор -1 пакетик;
сіль - щіпка.
Приготування
Перетираємо до однорідного стану сир, додаємо інші інгредієнти. З отриманої маси формуємо «ковбаску» діаметром близько 5 см Ділимо її на порційні шматочки, обвалюємо їх у борошні, надаючи потрібну форму, і обсмажуємо на сковороді з соняшниковою олією до утворення апетитною рум'яною кірочки.
А якщо вам хочеться внести родзинку в повсякденне меню і трохи відхилитися від класики, готуйте сирники з сиру з яблуками. При цьому за основу береться рецепт приготування класичних сирників з сиру, але в тісто додається яблуко, яке попередньо очищають і натирають на тертці.
Якщо ви стежите за фігурою і вважаєте калорії, це ще не привід відмовлятися від смачних страв. Пропонуємо вам приготувати сирники зі знежиреного сиру.
Інгредієнти:
сир знежирений - 05 кг;
борошно - 05 склянки;
яйця перепелині - 4 шт.;
цукор - 2 ст. ложки;
сіль - на кінчику ножа.
Приготування
Сир перетираємо через сито або збиваємо блендером для отримання однорідної маси. Додаємо просіяне борошно, цукор, сіль, яйця. Отриману сирну масу скачуємо в формі джгута, потім розрізаємо його на невеликі шматочки, формуємо сирники і відправляємо на сковороду.
Щоб страви було більш дієтичним сирники можна обсмажити злегка, а потім додати трохи води і протушкувати.
По даному рецепту також можна приготувати сирники з зернового сиру. Даний вид сиру менш жирний порівняно із звичайним, тому сирники з зернового сиру також можна віднести до дієтичних страв.
У кожної господині може статися так, що сир прокис. Але це ще не привід для розладу. Не поспішайте викидати продукт. Можна приготувати смачні сирники з кислого сиру.
Інгредієнти:
сир - 025 кг;
борошно - 125 г;
яйце - 1 шт.;
цукор - 3 ст. ложки;
сода - 1/3 ч. ложки;
молоко - 1 ст.
Приготування
Сир заливаємо молоком і залишаємо на деякий час, зазвичай 15-20 хвилин достатньо. Після цього молоко зливаємо, сир віджимаємо. Така обробка поверне продукту первісну свіжість . При цьому сирники можна готувати і з кислого сиру без попередньої обробки, смак при цьому не постраждає, але з'явиться пікантна кислинка.
Сир змішуємо з яйцем, додаємо цукор, соду, борошно, перемішуємо. Формуємо порційні коржі, обвалюємо в борошні й обсмажуємо до готовності на розігрітій олії. Перед подачею сирники можна посипати цукровою пудрою.
Сирники із сиру без борошна
Приготувати сирники із сиру без борошна досить просто і швидко. При цьому вони виходять дуже смачними і легкими.
Інгредієнти:
Приготування
Сир розтираємо в кашку. В окремій ємності збиваємо яйця, додаємо потихеньку манку і залишаємо на 2-3 хвилини, щоб крупа набухла. З'єднуємо яєчну масу з сиром, додаємо цукор, сіль, ванільний цукор і перемішуємо. Після цього формуємо порційні коржі, обвалюємо їх у борошні і обсмажуємо. Подавати сирники можна зі сметаною і варенням.
Класичні сирники із сиру
У багатьох не виходять класичні сирники з сиру: то вони розпадаються, то не прожариваются. Спробуйте приготувати це ласощі наступним чином. Даний рецепт вам обов'язково сподобається.
Інгредієнти:
Приготування
Перетираємо до однорідного стану сир, додаємо інші інгредієнти. З отриманої маси формуємо «ковбаску» діаметром близько 5 см Ділимо її на порційні шматочки, обвалюємо їх у борошні, надаючи потрібну форму, і обсмажуємо на сковороді з соняшниковою олією до утворення апетитною рум'яною кірочки.
А якщо вам хочеться внести родзинку в повсякденне меню і трохи відхилитися від класики, готуйте сирники з сиру з яблуками. При цьому за основу береться рецепт приготування класичних сирників з сиру, але в тісто додається яблуко, яке попередньо очищають і натирають на тертці.
Сирники зі знежиреного сиру
Якщо ви стежите за фігурою і вважаєте калорії, це ще не привід відмовлятися від смачних страв. Пропонуємо вам приготувати сирники зі знежиреного сиру.
Інгредієнти:
Приготування
Сир перетираємо через сито або збиваємо блендером для отримання однорідної маси. Додаємо просіяне борошно, цукор, сіль, яйця. Отриману сирну масу скачуємо в формі джгута, потім розрізаємо його на невеликі шматочки, формуємо сирники і відправляємо на сковороду.
Щоб страви було більш дієтичним сирники можна обсмажити злегка, а потім додати трохи води і протушкувати.
По даному рецепту також можна приготувати сирники з зернового сиру. Даний вид сиру менш жирний порівняно із звичайним, тому сирники з зернового сиру також можна віднести до дієтичних страв.
Сирники з кислого сиру
У кожної господині може статися так, що сир прокис. Але це ще не привід для розладу. Не поспішайте викидати продукт. Можна приготувати смачні сирники з кислого сиру.
Інгредієнти:
Приготування
Сир заливаємо молоком і залишаємо на деякий час, зазвичай 15-20 хвилин достатньо. Після цього молоко зливаємо, сир віджимаємо. Така обробка поверне продукту первісну свіжість . При цьому сирники можна готувати і з кислого сиру без попередньої обробки, смак при цьому не постраждає, але з'явиться пікантна кислинка.
Сир змішуємо з яйцем, додаємо цукор, соду, борошно, перемішуємо. Формуємо порційні коржі, обвалюємо в борошні й обсмажуємо до готовності на розігрітій олії. Перед подачею сирники можна посипати цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирники з яблуками
Сирники - відмінне блюдо для сніданку. Але постійно готувати звичайні сирники нецікаво, тому їх можна урізноманітнити різними фруктами. Давайте
Сирники в духовці - рецепт
Всіма улюблені сирники можна не тільки посмажити на сковороді, але і приготувати в духовці. Як це зробити, ми розповімо в цій статті. Часу на
Сирники - рецепт приготування
Такий перевірений поколіннями десерт, як сирники, неодмінно заслуговує особливої уваги і окремої статті на свою честь. Рецепти цього популярного
Сирники з бананом
Сирники - чудове блюдо на сніданок для всієї родини. А приготувати його зовсім нескладно. І сьогодні мова піде про смачні сирники з бананом. Ми
Сирники з кукурудзяним борошном
Сирники - смачне блюдо для завтра. Готувати його можна з різними інгредієнтами. Навіть необов'язково на пшеничному борошні. І сьогодні ми розповімо,
Сирники для дітей
Сирник для дітей мало чим відрізняються від таких для дорослих, ось правда сирна маса повинна бути трохи більш ніжної в результаті зменшення