Вернуться назад Распечатать

Смачні сирники із сиру

Смачні сирники із сиру
Кожен з нас знає, що сир - продукт дуже корисний. У ньому багато кальцію і фосфору, які нам так потрібні. Але в чистому вигляді сир іноді набридає, хочеться чогось новенького. І тут ми згадуємо про улюблені і знайомі з дитинства смачні сирники із сиру. Варіацій приготування даного страви на сьогоднішній день безліч. Розглянемо деякі з них.

Сирники із сиру без борошна


Приготувати сирники із сиру без борошна досить просто і швидко. При цьому вони виходять дуже смачними і легкими.
Інгредієнти:

  • сир (бажано домашній) - 05 кг;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • манка - 3 ст. ложки;

  • ванільний цукор - 1 пакетик;

  • сіль - за смаком;

  • борошно - 4-5 ст. ложок для обвалювання;

  • рослинна олія для обсмажування.


  • Приготування
    Сир розтираємо в кашку. В окремій ємності збиваємо яйця, додаємо потихеньку манку і залишаємо на 2-3 хвилини, щоб крупа набухла. З'єднуємо яєчну масу з сиром, додаємо цукор, сіль, ванільний цукор і перемішуємо. Після цього формуємо порційні коржі, обвалюємо їх у борошні і обсмажуємо. Подавати сирники можна зі сметаною і варенням.

    Класичні сирники із сиру


    У багатьох не виходять класичні сирники з сиру: то вони розпадаються, то не прожариваются. Спробуйте приготувати це ласощі наступним чином. Даний рецепт вам обов'язково сподобається.
    Інгредієнти:

  • сир - 03 кг;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • цукор - 3-4 ст. ложки;

  • яйце -1 шт;

  • ванільний цукор -1 пакетик;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Перетираємо до однорідного стану сир, додаємо інші інгредієнти. З отриманої маси формуємо «ковбаску» діаметром близько 5 см Ділимо її на порційні шматочки, обвалюємо їх у борошні, надаючи потрібну форму, і обсмажуємо на сковороді з соняшниковою олією до утворення апетитною рум'яною кірочки.
    А якщо вам хочеться внести родзинку в повсякденне меню і трохи відхилитися від класики, готуйте сирники з сиру з яблуками. При цьому за основу береться рецепт приготування класичних сирників з сиру, але в тісто додається яблуко, яке попередньо очищають і натирають на тертці.

    Сирники зі знежиреного сиру


    Якщо ви стежите за фігурою і вважаєте калорії, це ще не привід відмовлятися від смачних страв. Пропонуємо вам приготувати сирники зі знежиреного сиру.
    Інгредієнти:

  • сир знежирений - 05 кг;

  • борошно - 05 склянки;

  • яйця перепелині - 4 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сіль - на кінчику ножа.


  • Приготування
    Сир перетираємо через сито або збиваємо блендером для отримання однорідної маси. Додаємо просіяне борошно, цукор, сіль, яйця. Отриману сирну масу скачуємо в формі джгута, потім розрізаємо його на невеликі шматочки, формуємо сирники і відправляємо на сковороду.
    Щоб страви було більш дієтичним сирники можна обсмажити злегка, а потім додати трохи води і протушкувати.
    По даному рецепту також можна приготувати сирники з зернового сиру. Даний вид сиру менш жирний порівняно із звичайним, тому сирники з зернового сиру також можна віднести до дієтичних страв.

    Сирники з кислого сиру


    У кожної господині може статися так, що сир прокис. Але це ще не привід для розладу. Не поспішайте викидати продукт. Можна приготувати смачні сирники з кислого сиру.
    Інгредієнти:

  • сир - 025 кг;

  • борошно - 125 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • сода - 1/3 ч. ложки;

  • молоко - 1 ст.
  • Смачні сирники із сиру


    Приготування
    Сир заливаємо молоком і залишаємо на деякий час, зазвичай 15-20 хвилин достатньо. Після цього молоко зливаємо, сир віджимаємо. Така обробка поверне продукту первісну свіжість . При цьому сирники можна готувати і з кислого сиру без попередньої обробки, смак при цьому не постраждає, але з'явиться пікантна кислинка.
    Сир змішуємо з яйцем, додаємо цукор, соду, борошно, перемішуємо. Формуємо порційні коржі, обвалюємо в борошні й обсмажуємо до готовності на розігрітій олії. Перед подачею сирники можна посипати цукровою пудрою.