Кожен з нас знає, що сир - продукт дуже корисний. У ньому багато кальцію і фосфору, які нам так потрібні. Але в чистому вигляді сир іноді набридає, хочеться чогось новенького. І тут ми згадуємо про улюблені і знайомі з дитинства смачні сирники із сиру. Варіацій приготування даного страви на сьогоднішній день безліч. Розглянемо деякі з них.
Сирники із сиру без борошна
Приготувати сирники із сиру без борошна досить просто і швидко. При цьому вони виходять дуже смачними і легкими.
Інгредієнти: сир (бажано домашній) - 05 кг; яйця - 2 шт.; цукор - 3 ст. ложки; манка - 3 ст. ложки; ванільний цукор - 1 пакетик; сіль - за смаком; борошно - 4-5 ст. ложок для обвалювання; рослинна олія для обсмажування. Приготування Сир розтираємо в кашку. В окремій ємності збиваємо яйця, додаємо потихеньку манку і залишаємо на 2-3 хвилини, щоб крупа набухла. З'єднуємо яєчну масу з сиром, додаємо цукор, сіль, ванільний цукор і перемішуємо. Після цього формуємо порційні коржі, обвалюємо їх у борошні і обсмажуємо. Подавати сирники можна зі сметаною і варенням.
Класичні сирники із сиру
У багатьох не виходять класичні сирники з сиру: то вони розпадаються, то не прожариваются. Спробуйте приготувати це ласощі наступним чином. Даний рецепт вам обов'язково сподобається.
Інгредієнти: сир - 03 кг; борошно - 3 ст. ложки; цукор - 3-4 ст. ложки; яйце -1 шт; ванільний цукор -1 пакетик; сіль - щіпка. Приготування Перетираємо до однорідного стану сир, додаємо інші інгредієнти. З отриманої маси формуємо «ковбаску» діаметром близько 5 см Ділимо її на порційні шматочки, обвалюємо їх у борошні, надаючи потрібну форму, і обсмажуємо на сковороді з соняшниковою олією до утворення апетитною рум'яною кірочки.
А якщо вам хочеться внести родзинку в повсякденне меню і трохи відхилитися від класики, готуйте сирники з сиру з яблуками. При цьому за основу береться рецепт приготування класичних сирників з сиру, але в тісто додається яблуко, яке попередньо очищають і натирають на тертці.
Сирники зі знежиреного сиру
Якщо ви стежите за фігурою і вважаєте калорії, це ще не привід відмовлятися від смачних страв. Пропонуємо вам приготувати сирники зі знежиреного сиру.
Інгредієнти: сир знежирений - 05 кг; борошно - 05 склянки; яйця перепелині - 4 шт.; цукор - 2 ст. ложки; сіль - на кінчику ножа. Приготування Сир перетираємо через сито або збиваємо блендером для отримання однорідної маси. Додаємо просіяне борошно, цукор, сіль, яйця. Отриману сирну масу скачуємо в формі джгута, потім розрізаємо його на невеликі шматочки, формуємо сирники і відправляємо на сковороду.
Щоб страви було більш дієтичним сирники можна обсмажити злегка, а потім додати трохи води і протушкувати.
По даному рецепту також можна приготувати сирники з зернового сиру. Даний вид сиру менш жирний порівняно із звичайним, тому сирники з зернового сиру також можна віднести до дієтичних страв.
Сирники з кислого сиру
У кожної господині може статися так, що сир прокис. Але це ще не привід для розладу. Не поспішайте викидати продукт. Можна приготувати смачні сирники з кислого сиру.
Інгредієнти: сир - 025 кг; борошно - 125 г; яйце - 1 шт.; цукор - 3 ст. ложки; сода - 1/3 ч. ложки; молоко - 1 ст. Приготування Сир заливаємо молоком і залишаємо на деякий час, зазвичай 15-20 хвилин достатньо. Після цього молоко зливаємо, сир віджимаємо. Така обробка поверне продукту первісну свіжість . При цьому сирники можна готувати і з кислого сиру без попередньої обробки, смак при цьому не постраждає, але з'явиться пікантна кислинка.
Сир змішуємо з яйцем, додаємо цукор, соду, борошно, перемішуємо. Формуємо порційні коржі, обвалюємо в борошні й обсмажуємо до готовності на розігрітій олії. Перед подачею сирники можна посипати цукровою пудрою.