» » Соус «Цезар» - класичний рецепт

Соус «Цезар» - класичний рецепт

Соус «Цезар» - класичний рецепт
Смак салату «Цезар» більшою мірою залежить від правильно приготовленого соусу. Гармонійна класична композиція підкреслить смак кожного компонента салату і зробить його смак просто чарівним.

Соус для салату «Цезар» з куркою - класичний рецепт в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • яйця добірні курячі – 4 шт.;

  • олія оливкова без аромату – 110 мл;

  • оцет винний – 20 мл;

  • часниковий невеликий зубчик – 1 шт.;

  • вустерський соус – 20 мл;

  • перець свежеперемолотый чорний – 2 щіпки;

  • йодована сіль не кам'яна – 1 щіпка.


  • Приготування
    Для приготування соусу необхідно відварити яйця всмятку. Для цього опускаємо яйця кімнатної температури в прохолодну воду і ставимо на плиту. Через одну хвилину після закипання витягаємо їх з киплячої води, почергово розбиваємо і вычерпываем за допомогою чайної ложечки жовток із білком в миску. Збиваємо яєчну масу пару хвилин за допомогою віночка або міксера, після чого вводимо оцет винний, перетертий на тертці зубчик часнику і вливаємо вустерський соус. Збиваємо масу ще дві хвилинки, а потім починаємо невеликими порціями вводити оливкова без аромату масло, не припиняючи в цей час процес збивання соусу.
    Після того як все масло буде додано і збиті в соусі, приправляємо його меленим чорним перцем і сіллю і даємо кілька хвилин настоятися.

    Соус для салату «Цезар» в домашніх умовах - простий класичний рецепт з майонезом


    Інгредієнти:

  • домашній майонез – 210 г;

  • часниковий невеликий зубчик – 1 шт.;

  • вустерський соус – 20 мл;

  • перець свежеперемолотый чорний – 2 щіпки.


  • Приготування
    Для тих, хто готує домашній майонез в три рахунки, пропонуємо рецепт соусу на його основі. Звичайно, можна використовувати і придбаний в магазині продукт, але лише в крайньому випадку, якщо зовсім немає часу або можливості приготувати його самостійно вдома.
    В домашній майонез вводимо перетертий часниковий зубчик, вустерський соус і свежеперемолотый перчик, збиваємо все трохи і можемо використовувати для заправки салату.

    Класичний соус для салату «Цезар» з анчоусами


    Інгредієнти:

  • яйце відбірне куряче – 1 шт.;

  • гірчиця – 025 ч. ложки;

  • олія оливкова – 20 мл;

  • олія рослинна без аромату – 45 мл;

  • лимонний сік – 10 мл;

  • філе анчоусів – 4 шт.;

  • часниковий невеликий зубчик – 05 шт.;

  • вустерський соус – 5 крапель;

  • перець свежеперемолотый чорний – 2 щіпки;

  • йодована сіль не кам'яна – 1 щіпка.


  • Приготування
    Яйце відварюємо з урахуванням рекомендацій, описаних в першому рецепті, після чого выскабливаем його з шкаралупи, змішуємо в мисці з гірчицею і лимонним соком і пробиваємо блендером. Не припиняючи збивати, вливаємо малими порціями масло оливкова першого віджиму і соняшникова без аромату масло. Отриманий густий соус, по консистенції нагадує майонез, доповнюємо перетертим часниковим зубчиком і анчоусами. Для цього філе промиваємо, обсушуємо й дрібненько рубаємо ножем. Додаємо вустерський соус і перчик, ще раз пробиваємо соус блендером і пробуємо на смак. Якщо солі замало – підсолюємо.

    Варіант класичного соусу для салату «Цезар» з анчоусами і пармезаном


    Інгредієнти:

  • жовток яєчний – 1 шт.;

  • діжонська гірчиця – 025 ч. ложки;

  • олія оливкова – 155 мл;

  • лимонний сік – 20 мл;

  • філе анчоусів – 4 шт.;

  • часниковий великий зубчик – 1 шт.;

  • вустерський соус – 10 мл;

  • пармезан – 55 г;

  • перець свежеперемолотый чорний – 2 щіпки;

  • йодована сіль не кам'яна – 1 щіпка.


  • Приготування
    Даний варіант соусу передбачає використання сирого яєчного жовтка. Його змішують з дижонской гірчицею, додають щіпку солі не йодованої і збивають блендером небагато. Тепер необхідно потроху ввести олія оливкова, не припиняючи в цей час збивати.
    Заправляємо отриману суміш лимонним соком, вустерским соусом, перцем і перетертим часником. Додаємо також пармезановую стружку і дрібненько нарубленное філе анчоусів і ще раз пробиваємо соус блендером.
    Додав: admin | 18-11-2016, 18:05
    Переглядів: 497