Соус блю чіз

Соус блю чіз
Блакитні сири з пліснявою – особлива тема для обговорення: їх або той же час приймають або, спробувавши, відкидають. Вся справа в специфічному запаху, кольору і солонувато-гострому смаку, завдяки якому вони ідеально підходять для приготування соусу блю чіз.

Соус блю чіз - класичний рецепт


Інгредієнти:

  • вершки жирні – 170 мл;

  • блакитний сир – 50 р.


  • Приготування
    Прогріти в каструлі жирні вершки, накришити блакитного сиру і дати йому повільно розпуститься, постійно помішуючи. Така техніка застосовується для досягнення однорідності соусу. Поданий негайно соус можна прикрасити зеленню.

    Як зробити сирний соус блю чіз?


    Інгредієнти:

  • блакитний сир – 130 г;

  • вершковий сир – 220 г;

  • молоко – 70 мл;

  • вустерширський соус – 5 мл;

  • мелений чорний перець – 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    В чаші блендера збиваємо всі інгредієнти, тим самим перетворюючи масу в однорідний соус. Подаємо з міксом із свіжих овочів.

    Соус блю чіз з вершками – рецепт


    Якщо ви хочете урізноманітнити свій стандартний соус до стейку або курятині більш багатогранним смаком, то спробуйте поекспериментувати з гострими блакитними сирами. Якщо не знаєте з чого почати своє знайомство з соусами такого роду, то спробуйте такий рецепт.
    Інгредієнти:

  • вершки – 180 мл;

  • лимонний сік – 5 мл;

  • блакитний сир – 70 г;

  • білий мелений перець – 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    При наявності блендера приготування такого соусу займе лічені секунди. Просто помістіть всі інгредієнти в миску і збийте до однорідності. Якщо блендера під рукою не виявилося, то для з'єднання інгредієнтів можна скористатися виделкою або вінчиком.

    Як приготувати соус блю чіз?


    Твердження про простоті всього геніального, як не можна краще характеризує рецепт соусу блю чіз, який готується на основі блакитного сиру і сметани. Такий рецепт ідеально підходить для тих, хто стежить за своїм раціоном, оскільки сметана набагато менш калорійна, ніж вершки.
    Інгредієнти:

  • блакитний сир – 155 г;

  • сік лимона – 50 мл;

  • мелений білий перець – 5 р;

  • некисла густа сметана – 255 р.


  • Приготування
    Орудуючи виделкою, розкришите сир на максимально дрібні шматочки. Додайте некислої густої сметани, сік лимона, білий перець, акуратно перемішайте, щоб зберегти невеликі шматочки сиру в соусі.
    Подавайте готовий соус з холодним м'ясом і свіжими овочами.
    Додав: admin | 18-11-2016, 18:01
    Переглядів: 94