Домашній соус

Домашній соус
В магазинах представлений широкий асортимент готових соусів та інших кетчупів. Але ми розповімо, як самостійно приготувати смачний і натуральний домашній соус.

Домашній соус з помідорів


Інгредієнти:

  • томати – 475 г;

  • вода – 115 мл;

  • кінза – 1/2 невеликого пучка;

  • пекучий перець – 1 стручок;

  • коріандр – 15 г;

  • зубці часнику – 4-5 шт.;

  • сіль, цукор – по маленькій щіпці.


  • Приготування
    Помідори поріжте на 4 часточки, надішліть їх в каструлю, залийте водою, накрийте кришкою, дочекайтеся, поки закипить. Потім вогонь зменшіть і варіть томати до стану кашки, на це знадобиться чверть години. Приберіть посуд з томатною основою майбутнього соусу з вогню, охолодіть, протріть через сито і додайте в масу трішки цукру, щоб збалансувати кислоту томатів. Часник розітріть в ступці або іншим зручним способом з коріандром і сіллю. Додайте отриману суміш в томатну, туди ж додайте подрібнену кінзу і дрібно нашатковану пекучий перчик.

    Домашній соус із слив


    Інгредієнти:

  • алича – 875 м;

  • кінза кріп – по 1 невеликому пучку;

  • зубці часнику – 5-6 шт.;

  • хмелі-сунелі – 45 г;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • стручок гострого перцю;

  • сіль, цукор.


  • Приготування
    Сливи промийте і залийте водою, лише покривши плоди. Дочекайтеся закипання і проваріть кілька хвилин. Злийте рідину в окрему тару, пізніше вона стане в нагоді. Сливи перетираємо зручним способом (сито або друшляк).
    Листя кінзи і кропу промийте і дрібно порубаєте. Часник пюрируйте і розітріть з сіллю. Також розітріть і дрібно нарізаний стручок перцю.
    Фруктове пюре з'єднайте з зеленню. Якщо маса на ваш смак густовата, долийте свовый відвар. Надсилайте каструлю на плиту на середній вогонь, постійно заважайте. Коли соус буде гарячим, додайте пасту з часнику і перцю, приправте сіллю, цукром і хмелі-сунелі.
    Варіть 5 хвилин, відставляйте охолоджуватися і вже через пару годин соус можна пробувати.

    Домашній соус песто - рецепт


    Інгредієнти:

  • базилік – 210 г;

  • олія оливкова першого віджиму – 135 мл;

  • пармезан – 95 г;

  • пекоріно – 75 г;

  • кедрові горіхи лущені – 75 г;

  • зубчик часнику;

  • сіль.


  • Приготування
    Для соусу вам знадобляться тільки листочки базиліка, стебла не знадобляться. В процесі використовуйте блендер. Закидайте листочки в чашу, долийте половину підготовленого масла, щоб краще измельчалась зелень і пробивайте.
    Горішки трохи підсмажте на сухій сковороді 30 секунд. Відправте до зелені горіхи і часник, сир натріть на найдрібнішу тертку. Долийте масло, присолите і все це подрібніть в однорідну масу. Соус готовий, як тільки ви досягнете бажаної консистенції. З сіллю потрібно бути обережними, оскільки пармезан вже солоний.

    Рецепт томатного соусу в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • оливкова олія першого віджиму - 65 мл;

  • вершкове масло натуральне (825%) - 25 г;

  • томатна паста натуральна - 375 г;

  • зубці часнику - 4 шт.;

  • цибуля - 75 г;

  • стебла селери - 55 г;

  • лаврушка – 1 аркуш;

  • перець чилі – 1 стручок.


  • Приготування
    У сотейнику змішати обидва види масла і підігрійте. Обсмажте на суміші масел подрібнену цибулю з селерою, а через пару хвилин додайте пюрированный часник і дочекайтеся, поки він пустить аромат. Потім розведіть томатну пасту водою. Відправте в соус дрібненько порізаний стручок чилі, заздалегідь очистивши його від насіння. Киньте лаврушку. Соус повинен увариваться на мінімальному вогні приблизно чверть години. Якщо ви любите однорідні соуси, пробийте масу додатково блендером, за бажанням присолите і додайте улюблені приправи.
    Додав: admin | 18-11-2016, 17:54
    Переглядів: 44