Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати лисички, щоб не були гумовими?

Як приготувати лисички, щоб не були гумовими?

21-09-2016, 10:21
558
Як приготувати лисички, щоб не були гумовими?
Личички є одним з яскравих і смачних представників грибного царства, але їх, як і інші лісові гриби, потрібно вміти правильно переробляти і готувати. Про всі нюанси приготування лисичок ми сьогодні розповімо в нашому матеріалі і запропонуємо кілька рецептів страв з участю цих рудих красенів.

Як правильно приготувати гриби лисички, щоб вони не були гумовими?


Багато господинь стикаються з тим, що приготовані лисички виходять малос'едобнимі і гумовими на смак. Чому ж так відбувається і як можна уникнути подібних казусів?
Лисички відносяться до тих грибів, які краще вживати відразу ж після збору. Якщо переробити їх і приготувати в першу добу, то отримання гумової консистенції виключено. Але що ж робити, якщо лисички, скажімо, магазинні і зірвані були не сьогодні або ви придбали їх у замороженому вигляді. В цьому випадку не відварюйте попередньо гриби, а приступайте до переробки відразу ж. На полиці магазинів надходять не лісові гриби, а вирощені тільки штучним шляхом, і відварювання вони не вимагають. Таким чином вони будуть м'якше і ніжніше.
Що можна приготувати із грибів лисичок, щоб не зіпсувати їх смак, а навпаки підкреслити, і яке блюдо з ними буде ніжніше?
Ідеально збалансований і гармонійний смак лисичок виходить при приготуванні зі сметаною або картоплею на сковороді.

Як смачно приготувати лисички зі сметаною?


Інгредієнти:

  • свіжі лисички – 980 р;

  • сметана середньої жирності – 230 г;

  • цибуля – 135 г;

  • кріп (зелень) – 1/2 пучка;

  • соняшникова або оливкова без запаху масло – 55 мл;

  • сіль морська і перець чорний свежеперемолотый – за смаком.


  • Приготування
    Свіжозібрані лісові лисички необхідно замочити години на два, після чого довести до кипіння і злити на сито. Магазинні споліскуємо від забруднень і використовуємо для подальшого приготування.
    Прогріваємо в сотейнику або глибокій сковороді олію соняшникова або оливкова олія без запаху і викладаємо в нього лисички. Через сім хвилин смаження додаємо в ємність, попередньо очищений і нарізаний лук і продовжуємо смажити при періодичному помішуванні до м'якості овочів. Тепер вводимо сметану, закладаємо дрібненько порізану зелень кропу, присмачую блюдо морською сіллю і чорним перчиком свежеперемолотым, після чого прикриваємо посудину кришкою і припускаємо ще дві хвилинки.

    Як смачно приготувати лисички з картоплею?


    Інгредієнти:

  • лисички – 330 г;

  • картопля (краще молодий) – 715 г;

  • цибуля – 135 г;

  • часникові зубці – 2 шт.;

  • лимонний сік – 15 мл;

  • соняшникова або оливкова масло без запаху – 85 мл;

  • сіль морська і перець чорний свежеперемолотый – за смаком.


  • Приготування
    Лисички готуємо з урахуванням їх походження. Лісовий свіжий продукт попередньо замочуємо і трохи відварюємо, а магазинні використовуємо для подальшого приготування відразу ж, але не забуваємо їх помити.
    Картопля найкраще використовувати для цієї страви молодий, але якщо такого немає, то підійде і зрілий. Очищаємо його і ріжемо брусочками. Готуємо також цибулини і часникові зубці, позбавивши їх від лушпиння і дрібненько нашаткувати гострим ножем.
    В соняшниковій або оливковій без запаху прогрітому на сковороді олії обсмажуємо часник, після чого виловлюємо шматочки шумівкою і викидаємо, а в часникове масло вводимо картоплю, а хвилин через п'ять гриби і цибулю. Не перемішуючи, даємо компонентів обсмажитися протягом десяти хвилин, після чого перевертаємо їх за допомогою лопатки акуратно на інший бік і смажимо ще стільки ж. Тепер приправляємо блюдо лимонним соком, морською сіллю і перчиком, розмішуємо, прикриваємо кришкою і тушкуємо тепер вже на мінімальному спеці до м'якості картопляних скибочок.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як смачно приготувати лисички?
    Як смачно приготувати лисички?
    Масу смачних страв можна приготувати з лісових грибів. У цьому матеріалі зібрані цікаві і максимально зрозумілі рецепти незрівнянних страв з лисичок.
    Жульєн з лисичок
    Жульєн з лисичок
    У сезон масового збирання лісових грибів неодмінно треба скористатися нагодою і приготувати різноманітні страви з їх участю. Наприклад, жульєн вийде
    Лисички в сметані з картоплею
    Лисички в сметані з картоплею
    В нашій кухні лисичкам можна знайти безліч застосувань: використовувати їх у приготуванні перших страв, солити, сушити, додавати в холодних закуски,
    Грибний суп з лисичок
    Грибний суп з лисичок
    У розпал сезону масового збирання грибів саме час побалувати себе смачними супами. Ці перші страви завжди виходять чудово ароматними, а
    Смажені лисички з картоплею
    Смажені лисички з картоплею
    Якщо вам пощастило добути свіжих лисичок, то приготуйте з них проста і смачна страва, обсмаживши гриби з картоплею і цибулею. Просте і всіма улюблене
    Лисички з вершками - рецепт
    Лисички з вершками - рецепт
    Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів