Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кримський янтик - рецепт

Кримський янтик - рецепт

21-09-2016, 10:06
1 712
Кримський янтик - рецепт
Рецепти янтыка ми запозичили з кримсько-татарської кухні. Неймовірно смачні вироби з тіста і фаршу готуються за типом звичних чебуреків , але смажаться на сухій сковороді без участі олії. Саме цей факт робить їх більш привабливими для вживання, так як знижує калорійність страви і повністю зводить нанівець негативні наслідки для здоров'я, пов'язані із вживанням смаженої в олії їжі.

Янтик з м'ясом, рецепт


Інгредієнти:

  • вода очищена – 365 мл;

  • просеянная борошно – 520 г;

  • фарш з м'яса – 520 г;

  • цибулина ріпчаста – 120 г;

  • кам'яна сіль, мелений чорний перець і спеції для фаршу – за смаком;

  • зелень свіжа – за смаком.


  • Приготування
    Рецепт тіста для янтыка простіше не буває. Досить просіяти борошно, підсолити її дрібкою солі і, підливаючи очищену воду, зробити заміс. Текстура готового кома повинна бути повністю однорідною, пластичною і не липкою. Залишаємо основу виробів під рушником для расстойки хвилин на сорок, а в цей час займемося фаршем для начинки. Найчастіше для цього використовують свіжу якісну баранину, але можна взяти і яловичину, свинину, а також суміш декількох сортів м'яса. Продукт перемелюють на м'ясорубці і змішують з очищеної і дрібненько нашаткованої кубиками цибулиною. В якості спецій можна взяти класичний чорний перець (ідеально свіжозмелену) або доповнити його набором прянощів і ароматних трав на свій смак, а також свіжою зеленню. Незабутній фарш також підсолити за смаком і ретельно вимісити.
    Після вистоювання тісто ділимо на порції, розкачуємо кожну тонко, і на одній половині кожної розподіляємо невеликим шаром начинку з фаршу. Накриваємо наповнення другим краєм розкатаної коржі, запечатуємо краю і викладаємо заготовки на суху прогріту сковороду і смажимо на помірному вогні до підрум'янення тесту з обох сторін.

    Кримський янтик з сиром - рецепт


    Інгредієнти:

  • вода очищена – 295 мл;

  • просеянная борошно – 520 г або скільки буде потрібно;

  • сир – 250 г або по смаку;

  • кам'яна сіль, мелений чорний перець і спеції для фаршу – за смаком;

  • зелень свіжа – за смаком.


  • Приготування
    Практично точно також як і з м'ясом готуються кримські янтыки з сиром, замінюючи їм м'ясний фарш. Із просіяного борошна, солі та води спочатку замішується тісто. У нього можна додати при замісі столову ложку горілки, яка послужить свого роду розпушувачем і трохи пом'якшить смак виробів. Формуємо янтыки з розкатаних коржів і перетертого на тертці сиру, в який можна додати трохи нарубаної свіжої зелені. Обсмажені до готовності гарячі вироби промащують шматочком вершкового масла і відразу ж подають.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Страви з м'ясного фаршу - рецепти
    Страви з м'ясного фаршу - рецепти
    Перше, що приходить на розум у приготуванні обіду з фаршу звичайного - це прості котлетки. Але ж блюдо можна зробити і оригінальним, і ситним, і
    Рецепт чебуреків з м'ясом в домашніх умовах
    Рецепт чебуреків з м'ясом в домашніх умовах
    Смачні, хрусткі, з неймовірно соковитим наповненням - такими мають бути справжні чебуреки. І щоб зробити їх самостійно, необхідно знати кілька
    Чебуреки на кефірі
    Чебуреки на кефірі
    Чебуреки - це, звичайно, не сама здорова їжа. Однак приготовані самостійно вони будуть не тільки смачніше покупних, але і набагато корисніше.
    Кримські чебуреки
    Кримські чебуреки
    Легкі, повітряні, з тоненькою хрусткою оболонкою, яка не розмокає від соку. Соковитий і неймовірно ароматний фарш всередині цього неперевершеного
    Чебуреки з лаваша
    Чебуреки з лаваша
    Головним достоїнством правильних чебуреків є найтонша хрустка основа і неймовірно соковите наповнення. Але, буває, що з тестом зовсім не хочеться
    Хичини - рецепт
    Хичини - рецепт
    Якщо ви бували на Кавказі, то вас напевно пригощали чудовим блюдом - хичинами. Ці тоненькі коржі можна приготувати в домашніх умовах, якщо мати