Рецепти янтыка ми запозичили з кримсько-татарської кухні. Неймовірно смачні вироби з тіста і фаршу готуються за типом звичних чебуреків , але смажаться на сухій сковороді без участі олії. Саме цей факт робить їх більш привабливими для вживання, так як знижує калорійність страви і повністю зводить нанівець негативні наслідки для здоров'я, пов'язані із вживанням смаженої в олії їжі.
Янтик з м'ясом, рецепт
Інгредієнти: вода очищена – 365 мл; просеянная борошно – 520 г; фарш з м'яса – 520 г; цибулина ріпчаста – 120 г; кам'яна сіль, мелений чорний перець і спеції для фаршу – за смаком; зелень свіжа – за смаком. Приготування Рецепт тіста для янтыка простіше не буває. Досить просіяти борошно, підсолити її дрібкою солі і, підливаючи очищену воду, зробити заміс. Текстура готового кома повинна бути повністю однорідною, пластичною і не липкою. Залишаємо основу виробів під рушником для расстойки хвилин на сорок, а в цей час займемося фаршем для начинки. Найчастіше для цього використовують свіжу якісну баранину, але можна взяти і яловичину, свинину, а також суміш декількох сортів м'яса. Продукт перемелюють на м'ясорубці і змішують з очищеної і дрібненько нашаткованої кубиками цибулиною. В якості спецій можна взяти класичний чорний перець (ідеально свіжозмелену) або доповнити його набором прянощів і ароматних трав на свій смак, а також свіжою зеленню. Незабутній фарш також підсолити за смаком і ретельно вимісити.
Після вистоювання тісто ділимо на порції, розкачуємо кожну тонко, і на одній половині кожної розподіляємо невеликим шаром начинку з фаршу. Накриваємо наповнення другим краєм розкатаної коржі, запечатуємо краю і викладаємо заготовки на суху прогріту сковороду і смажимо на помірному вогні до підрум'янення тесту з обох сторін.
Кримський янтик з сиром - рецепт
Інгредієнти: вода очищена – 295 мл; просеянная борошно – 520 г або скільки буде потрібно; сир – 250 г або по смаку; кам'яна сіль, мелений чорний перець і спеції для фаршу – за смаком; зелень свіжа – за смаком. Приготування Практично точно також як і з м'ясом готуються кримські янтыки з сиром, замінюючи їм м'ясний фарш. Із просіяного борошна, солі та води спочатку замішується тісто. У нього можна додати при замісі столову ложку горілки, яка послужить свого роду розпушувачем і трохи пом'якшить смак виробів. Формуємо янтыки з розкатаних коржів і перетертого на тертці сиру, в який можна додати трохи нарубаної свіжої зелені. Обсмажені до готовності гарячі вироби промащують шматочком вершкового масла і відразу ж подають.