» » Як курячі крильця замаринувати для шашлику?

Як курячі крильця замаринувати для шашлику?

Як курячі крильця замаринувати для шашлику?
Курячий шашлик - улюблене багатьма ласощі подають і як основна страва, і як смачну гарячу закуску. Для різноманітності вашого столу на пікніку пропонуємо два абсолютно різних маринаду для курячих крилець.

Як смачно і швидко замаринувати курячі крильця для шашлику?


Інгредієнти:

  • крильця курячі – 1 кг;

  • соус соєвий – 80 г;

  • корінь імбиру – 4 см;

  • часник – 3 зубки;

  • мед – 30 г;

  • олія кунжутна – 15 г;

  • масло рослинне – 50 г;

  • перець пекучий (мелений).


  • Приготування
    Перед маринуванням крильця необхідно підготувати для цього ретельно вимийте їх і звичайно обсушіть. Потім кожне крило необхідно ретельно перевірити на наявність залишилися пір'я. Після того як всі пір'я видалені, крила розріжте по суглобам на фаланги, при цьому не пошкоджуючи кістки. Якщо ви придбали цілі крила з обрізаної крайньої фалангою, то відрізавши її відкладіть, для шашлику вона вам не знадобиться, так як все одно згорить. Тепер на фалангах необхідно зробити надрізи, для прискорення маринування, так як куряча шкіра дуже погано пропускає маринад. Надріз на першій фаланзі схожою на маленький стегенце робиться подовжній, а на другій фаланзі зробіть по два діагональних надрізи з кожної сторони.
    Тепер крильця можна перекласти в посуд, де вони будуть маринуватися, при цьому вона ні в якому разі не повинна бути алюмінієвої чи просто залізниці без емалі. Влийте до крилець соєвий соус і покладіть мед, ті, хто з якихось причин мед не вживає звичайно можуть замінити його такою ж кількістю цукру. Корінь імбиру очистіть і подрібніть в пюре вдавшись до допомоги самої дрібної терки, що виділився сік імбиру також вилийте до крил. А от решта волокна краще викиньте, в маринаді їм не місце. Часник можна просто вичавити через прес, а можете натерти все на тій же тертці, після чого додати до курки. Пекучий перець безсумнівно додасть пікантності кінцевого продукту.
    Тепер необхідно все дуже добре вимісити руками, при цьому роблячи так сказати невеликий масаж крил, таким чином втираючи в маринад м'ясо курки. Після додайте кунжутне масло, не забуваючи про те, що в даному рецепті це швидше спеція, ніж масло, тому не перестарайтеся з кількістю. А після влийте звичайне рафіновану олію і ще раз все добре перемішайте. Для більш рівномірного і правильного приготування на вугіллі, краще розмістити перші фаланги в одній решітці гриль, а другі відповідно до іншого.

    Як правильно замаринувати в майонезі курячі крильця для шашлику?


    Інгредієнти:

  • крильця курячі – 1 кг;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • цибуля – 1 цибулина;

  • помідор – 1 шт.;

  • петрушка – 1/2 пучка;

  • соус соєвий – 50 г;

  • майонез – 150 г;

  • коріандр мелений;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Крила добре вимийте і обсушіть, після чого видаліть залишився оперення якщо таке є і складіть в каструлю. Перець поріжте зручними шматочками для подальшого подрібнення блендером, звичайно не забувши видалити насіння і перетинки. Помідор краще використовувати не солодкий, а кислуватий, так куряче м'ясо краще розм'якшиться, його також поріжте не дрібними шматками. Цибулину очистіть і теж поріжте, підготувавши до подальшого
    Як курячі крильця замаринувати для шашлику?
    подрібненню. У чашу подрібнювача покладіть овочі і порізану петрушку, після чого перебити все це, практично в пюре. Всипте суміш до крил додавши соєвий соус і спеції. А ось майонез для маринаду краще приготувати самостійно, тим більше, що при наявності блендера це не займе більше 5 хвилин. Додайте майонез, добре вимішайте і спробуйте маринад на сіль. Перед приготуванням, якщо ви не відрізали крайню фалангу крила, загорніть її за першу і у вас вийдуть такі собі трикутники з курячих крил. В такому вигляді вони будуть готуватися рівномірніше, і третя фаланга не буде згоряти в процесі приготування.
    Додав: admin | 10-08-2016, 19:41
    Переглядів: 455