» » Грудинка в духовці

Грудинка в духовці

Грудинка в духовці
Грудинка - унікальна частина свинячої тушки, з якої можна приготувати абсолютно не схожі страви. Тому, для різноманітності у вашому меню і пропонуємо скористатися цими рецептами.

Рецепт рулету з свинячої грудинки, запеченого в духовці у фользі


Інгредієнти:

  • грудинка свиняча – 1 кг;

  • морква (велика) – 1 шт.;

  • паприка – 2 ч. ложки;

  • часник – 7 зубків;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Свинячу грудинку добре промийте, перевірте шкірку на наявність щетини, якщо така є, то видаліть її над відкритим вогнем і ще раз вимийте шкірку. Потім добре обсушити грудинку обтерши її рушником. Якщо грудинка товста, то є сенс розрізати її вздовж, але не до кінця і розгорнути як би книжкою. Потім змішайте сіль і перець і натріть її з усіх сторін, паприка ж використовується в основному тільки для додання красивого кольору кінцевого продукту і нею обмазують вже скручений рулет.
    Часник пропустіть через прес і отриманою кашкою натріть тільки внутрішню частину рулету, так як намазавши їм зовні ви отримаєте запах горілого часнику. Моркву наріжте крупною довгою соломкою і розкладіть по всій довжині майбутнього рулету, після чого приступайте до згортання. Потім використовуючи кухонний шпагат туго зав'яжіть рулет в декількох місцях. У фольгу його треба загортати так, щоб внизу не було з'єднань, щоб виділився соку не було жодних шансів витекти. У духовці такий рулет готується 25 години при 170 градусах, а за півгодини до готовності потрібно розрізати зверху фольгу і підрум'янити рулет при 200 градусах.

    Як приготувати запечену свинячу грудинку з картоплею в духовці в рукаві?


    Інгредієнти:

  • грудинка свиняча – 600 г;

  • картопля – 6 шт.;

  • цибуля – 3 шт.;

  • часник – 6 зубчиків;

  • чебрець – 1 гілочка;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Грудинку для такої страви слід вибирати товсту, не менше ніж півтори товщини стандартної 200
    Грудинка в духовці
    грамової пачки вершкового масла. І порізати її слід на такі ж шматки як пачка масла, звичайно тільки після того, як вона буде вимита і обсушена. Три зубки часнику порізати так, щоб вам було зручно нашпигувати грудинку, причому часник після цієї процедури повинен бути глибоко всередині. Потім натріть її сіллю і перцем, при бажанні для краси можна скористатися меленою паприкою. Картоплю порізати крупно не менше ніж на четвертинки, а цибулю за своїм бажанням, але теж не дрібно, щоб не згорів. Тепер всі укладіть в рукав, порвіть чебрець і покладіть туди ж, після відправивши все це в розігріту духовку до 180 градусів, десь на годину.
    Додав: admin | 22-05-2016, 21:09
    Переглядів: 213