» » Крабовий салат з рисом і кукурудзою

Крабовий салат з рисом і кукурудзою

Крабовий салат з рисом і кукурудзою
Крабовий салат вже давно не є чимось незвичайним і оригінальним. Його готують як на свята, так і в будні для різноманітності, а варіацій цієї страви досить на цілий розділ кулінарної книги.
Для тих, хто ще не знайомий з технологією приготування такого салату, пропонуємо самий традиційний варіант з рисом і кукурудзою.

Салат з крабових паличок з яйцями, кукурудзою і рисом


Інгредієнти:

  • палички крабові – 245 г;

  • кукурудза цукрова консервована – 245 г;

  • три курячих яйця;

  • рисова крупа – 110 г;

  • свіжий огірок – 175 г;

  • два-три стебла зеленої цибулі;

  • класичний майонез – 95 г;

  • кухонна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Починаємо приготування салату з підготовки необхідних для нього компонентів. Відваримо до м'якості в посуді з достатньою кількістю киплячої води ретельно промиту рисову крупу. Також в іншій ємності поставимо варитися яйця. Через хвилин десять після повного закипання виймаємо їх і занурюємо тут же в крижану воду на одну хвилину. Після цього звільняємо їх від скорлупок і нарізаємо невеликими кубиками.
    По готовності рису відкидаємо його на сито, промиємо кип'яченою водою і дамо гарненько стекти. Одночасно нарізаємо кубиками ретельно вимиті і при необхідності очищені від шкірки (якщо вона надмірно жорстка) огірки. Подрібнюємо разом з тим крабові палички і вимиті пір'я зеленої цибульки.
    Змішуємо всі компоненти у великій мисці, додаємо цукрову кукурудзу консервовану без сиропу, присмачую за смаком майонезом і сіллю, перемішуємо, викладаємо в ефектний салатник і можемо подавати, ефектно прикрасивши страву листочками і гілочками свіжої зелені.

    Салат з крабовими паличками, рисом, кукурудзою та солоним огірком


    Інгредієнти:

  • крабові палички – 245 г;

  • кукурудза цукрова консервована – 245 г;

  • чотири курячих яйця;

  • рисова крупа – 110 г;

  • солоні або мариновані огірочки – 125 г;

  • майонез класичний – за смаком;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • невелика салатна цибулина;

  • маленький зубчик часнику;

  • невеликий пучок зелені кропу.


  • Приготування
    Відмітна особливість даного рецепту крабового салату з кукурудзою і рисом у використанні замість свіжих огірків солоних або маринованих. А в іншому алгоритм приготування схожий з попереднім варіантом, за винятком деяких штрихів, які внесуть свою частку в новий смак страви. Про них докладніше далі. Скориставшись рекомендаціями з попереднього рецепту, відварюємо рисову крупу і яйця. Додаємо дані продукти до нарізаним крабовим паличкам, попередньо яйця очистивши і нарізує кубиками. Туди ж відправляємо кукурудзу і дрібненько нарізані солоні огірочки. Тепер обіцяні смакові штрихи. Очищаємо і дрібненько ріжемо салатну цибулину і попередньо промитий свіжий кріп і додаємо в салат. Заправляємо масу майонезом і сіллю, перемішуємо і можемо подавати, виклавши ефектно в салатник і прикрасивши зеленню.

    Салат з крабовим м'ясом, рисом і кукурудзою шарами


    Інгредієнти:

  • крабове м'ясо – 240 г;

  • рисова крупа – 85 м;

  • кукурудза цукрова консервована – 245 г;

  • огірки свіжі або солодкий болгарський перець – 150 г;

  • свіжі помідори – 150 г;

  • три курячих яйця;
  • Крабовий салат з рисом і кукурудзою

  • класичний майонез – за смаком;

  • свіжий кріп – за смаком;

  • кухонна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Для реалізації даного рецепту відварюємо яйця та рис і ріжемо дрібненькими кубиками свіжі помідори і солодкий болгарський перець або огірочки (на вибір). Тепер викладаємо шарами рис, перець або огірки, кукурудзу і томати, яйця і крабове м'ясо, розташовуючи компоненти по своєму смаку і промазуючи майонезом щедро. Зверху притрушиваем салатик свіжою зеленню кропу і даємо певний час просочитися перед подачею.
    Додав: admin | 28-02-2016, 20:41
    Переглядів: 792