Крабовий салат вже давно не є чимось незвичайним і оригінальним. Його готують як на свята, так і в будні для різноманітності, а варіацій цієї страви досить на цілий розділ кулінарної книги.
Для тих, хто ще не знайомий з технологією приготування такого салату, пропонуємо самий традиційний варіант з рисом і кукурудзою.
Салат з крабових паличок з яйцями, кукурудзою і рисом
Інгредієнти: палички крабові – 245 г; кукурудза цукрова консервована – 245 г; три курячих яйця; рисова крупа – 110 г; свіжий огірок – 175 г; два-три стебла зеленої цибулі; класичний майонез – 95 г; кухонна сіль – за смаком. Приготування Починаємо приготування салату з підготовки необхідних для нього компонентів. Відваримо до м'якості в посуді з достатньою кількістю киплячої води ретельно промиту рисову крупу. Також в іншій ємності поставимо варитися яйця. Через хвилин десять після повного закипання виймаємо їх і занурюємо тут же в крижану воду на одну хвилину. Після цього звільняємо їх від скорлупок і нарізаємо невеликими кубиками.
По готовності рису відкидаємо його на сито, промиємо кип'яченою водою і дамо гарненько стекти. Одночасно нарізаємо кубиками ретельно вимиті і при необхідності очищені від шкірки (якщо вона надмірно жорстка) огірки. Подрібнюємо разом з тим крабові палички і вимиті пір'я зеленої цибульки.
Змішуємо всі компоненти у великій мисці, додаємо цукрову кукурудзу консервовану без сиропу, присмачую за смаком майонезом і сіллю, перемішуємо, викладаємо в ефектний салатник і можемо подавати, ефектно прикрасивши страву листочками і гілочками свіжої зелені.
Салат з крабовими паличками, рисом, кукурудзою та солоним огірком
Інгредієнти: крабові палички – 245 г; кукурудза цукрова консервована – 245 г; чотири курячих яйця; рисова крупа – 110 г; солоні або мариновані огірочки – 125 г; майонез класичний – за смаком; кухонна сіль – за смаком; невелика салатна цибулина; маленький зубчик часнику; невеликий пучок зелені кропу. Приготування Відмітна особливість даного рецепту крабового салату з кукурудзою і рисом у використанні замість свіжих огірків солоних або маринованих. А в іншому алгоритм приготування схожий з попереднім варіантом, за винятком деяких штрихів, які внесуть свою частку в новий смак страви. Про них докладніше далі. Скориставшись рекомендаціями з попереднього рецепту, відварюємо рисову крупу і яйця. Додаємо дані продукти до нарізаним крабовим паличкам, попередньо яйця очистивши і нарізує кубиками. Туди ж відправляємо кукурудзу і дрібненько нарізані солоні огірочки. Тепер обіцяні смакові штрихи. Очищаємо і дрібненько ріжемо салатну цибулину і попередньо промитий свіжий кріп і додаємо в салат. Заправляємо масу майонезом і сіллю, перемішуємо і можемо подавати, виклавши ефектно в салатник і прикрасивши зеленню.
Салат з крабовим м'ясом, рисом і кукурудзою шарами
Інгредієнти: крабове м'ясо – 240 г; рисова крупа – 85 м; кукурудза цукрова консервована – 245 г; огірки свіжі або солодкий болгарський перець – 150 г; свіжі помідори – 150 г; три курячих яйця; класичний майонез – за смаком; свіжий кріп – за смаком; кухонна сіль – за смаком. Приготування Для реалізації даного рецепту відварюємо яйця та рис і ріжемо дрібненькими кубиками свіжі помідори і солодкий болгарський перець або огірочки (на вибір). Тепер викладаємо шарами рис, перець або огірки, кукурудзу і томати, яйця і крабове м'ясо, розташовуючи компоненти по своєму смаку і промазуючи майонезом щедро. Зверху притрушиваем салатик свіжою зеленню кропу і даємо певний час просочитися перед подачею.