Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » «Празький» салат з болгарським перцем і яловичиною

«Празький» салат з болгарським перцем і яловичиною

4-11-2015, 20:46
647
«Празький» салат з болгарським перцем і яловичиною
Замість традиційного всім відомого «Олів'є» і особливо популярних в останні роки «Цезаря» і «Грецького» салатів до святкового столу можна приготувати оригінальний і вишуканий «Празький» салат з болгарським перцем і яловичиною за класичним рецептом, розповімо, як це зробити.

«Празький» салат – класичний рецепт


Інгредієнти:

  • яловичина — 300 грам;

  • свинина — 200 грам;

  • чеське пиво світле – 1 склянка;

  • свинячий жир або олія для обсмажування;

  • огірки солоні або мариновані міцні невеликі – 3 шт.;

  • болгарський перець червоного кольору – 2 шт.;

  • яблуко кисло-солодкого смаку – 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста салатний білий – 1 шт.;

  • листя зеленого салату;

  • петрушка;


  • Для соусу:

  • сік лимона – 1 ст. ложка;

  • готова гірчиця – 05 ч. ложки;

  • олія оливкова Extra Virgin – 4 ст. ложки;

  • яйця перепелині – 5 шт.;

  • часник – 1 зубчик;

  • перець запашний мелений;

  • тертий мускатний горіх.


  • Приготування
    Години за дві до приготування м'ясо (свинину і яловиче) злегка відбиваємо, нарізаємо невеликими шматочками-брусочками або короткими смужками і замочуємо м'ясо в пиві.
    Приготуємо соус: Відокремимо жовтки перепелиних яєць від білків. Змішуємо жовтки з оливковою олією, соком лимона і гірчицею. Додамо мускатний горіх, запашний перець і продавлений часник. Перемішати соус і злегка взобьем його віночком або міксером. Коли соус настоїться (безпосередньо перед додаванням в салат) можна протерти його через сито, що, втім, необов'язково.
    М'ясо відкидаємо на друшляк, потім трохи додаємо сіль.
    Добре розігріваємо сковороду – обсмажування в гарячому жирі на сильному вогні забезпечить ефект утворення скоринки. Всередині шматочки м'ясо повинно залишитися соковитим, тому смажимо його не надто довго. В процесі часто струшуємо сковороду і перевертаємо шматочки м'яса лопаткою. Підготовлене м'ясо залишаємо під кришкою на сковороді (м'ясо в салаті повинно бути теплим).
    Відрізаємо кінчики солоних огірків, нарізаємо їх прямокутними скибочками або брусочками. Очищену цибулину нарізаємо півкільцями, покласти в миску, обдаємо окропом, зливаємо воду і скроплюємо соком лимона. Нарізаємо
    «Празький» салат з болгарським перцем і яловичиною
    яблуко тонкими вузькими довгастими скибочками, а болгарський перець – соломкою.
    Красиво викладаємо на сервировочном блюді листя зеленого салату. Витягуємо з сковороди шматочки теплого м'яса, таким чином, щоб максимально відокремлювати його від жиру, в якому смажили. Зверху викладаємо цибулю, огірки, яблука і солодкий перець.
    Празький салат можна викладати шарами, але це необов'язково. Тепер рівномірно поливаємо салат соусом і прикрашаємо петрушкою.
    Подаємо з прохолодним чеським пивом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат «Празький»
    Салат «Празький»
    Головною особливістю «Празького» салату є поєднання м'ясних компонентів з солодким. Пропонуємо три оригінальних варіації цієї закуски і розповімо, як
    Салат з шинкою і яблуками
    Салат з шинкою і яблуками
    Смачні і досить гармонійно збалансовані салати можна готувати, використовуючи шинку і яблука в якості основних інгредієнтів. Такі страви гарні в
    Кальмаровий салат
    Кальмаровий салат
    Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
    Салат Цезар
    Салат Цезар
    Хрусткий салат Завдяки винахідливості і винахідливості власника невеликого ресторанчика, розташованого недалеко від Голлівуду, Цезаря Кардіні,