» » Салат «Празький»

Салат «Празький»

Салат «Празький»
«Празький» салат не має нічого спільного з багатим асортиментом традиційних чеських холодних закусок, його назва була придумана домогосподарками, рівно як і величезна кількість варіацій у рецепті приготування. Головним козирем салату «Прага» є поєднання м'яса з яким-небудь солодким інгредієнтом: яловичини з яблуком, курки з чорносливом і так далі. Крім контрастного поєднання, закуска може включати в себе асорті з інших овочів і м'ясних продуктів, шматочки сиру і сухарики.

Класичний «Празький» салат – рецепт


Незважаючи на все різноманіття аматорських рецептів, частіше інших зустрічається варіація «Празького» з використанням поєднання яловичини і яблук. Цей легкий салат подається теплим і готується за гранично короткий час.
Інгредієнти:

  • філе телятини - 290 г;

  • солоні огірки - 135 г;

  • солодкий перець - 85 м;

  • ріпчаста цибуля - 45 г;

  • яблуко кисле - 70 г;

  • сік половинки лимона;

  • гостра гірчиця - за смаком;

  • майонез - 115 р.


  • Приготування
    Приготування закуски починається з підготовки інгредієнтів для овочевий подушки. Для неї наріжте тонкою соломкою солоний огірок, видалите коробку з солодкого перцю і також дрібно наріжте його стінки. Ріпчасту цибулю розділіть на тонкі півкільця. Так само як і інші інгредієнти, наріжте тонкою соломкою яблуко кисле. Приготуйте легку заправку із суміші майонезу з соком половинки лимона і гірчицею. Заправте соусом салат і викладіть його подушкою на блюдо.
    М'ясо розріжте на тонкі пласти, приправте його і швидко обсмажте до зарум'янювання на добре розігрітій сковороді. Викладіть шматочки гарячого м'яса поверх салатною подушки й відразу ж подавайте «Прагу» до столу.

    «Празький» салат з болгарським перцем і куркою


    На другому місці за популярністю стоїть салат, приготований з використанням поєднання курятини, чорносливу і солодкого перцю, яке ідеально підходить для шанувальників білого м'яса птиці.
    Інгредієнти:

  • курятина (біле м'ясо) - 290 г;

  • солодкий перець - 110 г;

  • морква - 95 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • чорнослив - 110 г;

  • консервований горошок - 130 г;

  • ріпчаста цибуля - 65 г;

  • майонез для заправки.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати празький салат, зверніть увагу на чорнослив: якщо плоди сухуваті, то залийте їх окропом, в іншому випадку просто видаліть кісточки і наріжте всі соломкою. Обдайте цибульні півкільця окропом, щоб видалити зайву гіркоту. Поставте варитися куряче філе. Яйця також відваріть круто, очистіть і подрібніть. Спасеруйте шматочки моркви з солодким перцем в невеликій кількості олії, поки овочі не розм'якшаться. Тепер у вас є два виходи: з'єднати всі складові салату разом, заправити і перемішати, або викласти шарами, промазуючи кожен наступний шар соусом.

    «Празький» салат з шинкою


    Самим мінімалістичним можна назвати рецепт «Празького» салату з шинкою, сухарями і сиром, втім, сухарики в нього додають на власний розсуд. Склад такої закуски дуже варіативний, але в цілому, включає інгредієнти з попередніх рецептів.
    Інгредієнти:

  • твердий сир - 115 г;

  • шинка - 115 г;

  • ріпчаста цибуля - 65 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • солоний огірок - 55 г;
  • Салат «Празький»

  • майонез - 65 г;

  • сухарики - за бажанням.


  • Приготування
    Попередньо поставте варитися курячі яйця, обдайте їх крижаною водою, очистіть і подрібніть. Дрібно наріжте цибулю і змішати його з яйцями. До суміші додайте кубики шинки і твердого сиру. За аналогією наріжте і солоний огірок. З'єднайте всі складові салату з майонезній заправкою, а готову страву охолодіть. Перед сервіровкою закуску можна посипати сухариками або декорувати простим листком петрушки.
    Додав: admin | 2-11-2015, 19:13
    Переглядів: 522