Салат «Ялинка»
Добре, коли всі страви на святковому столі красиво оформлені, це створює особливий урочистий настрій. На новорічний стіл готуємо страви, зовнішній вигляд яких присвячений основній темі свята. Одне з таких блюд – новорічний салат «Ялинка», рецепт може бути широко варіативним за інгредієнтами, основне – оформлення.
Обмовимося відразу, «новорічну ялинку» на сервировочном блюді можна побудувати в двох варіантах:
«ялинка» у формі конуса (як би стоїть на блюді);
«ялинка» у формі трикутника (як би лежить на блюді, ми бачимо її тільки з одного боку).
Інгредієнти:
шинка свиняча або відварне філе куряче – 300-400 г;
огірок солоний або маринований – 2 шт.;
картопля – 2-3 шт.;
яйце куряче – 2-3 шт.;
мариновані гриби – 150 г;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
оливки без кісточок;
дрібні червоні ягоди, зерна кукурудзи для зображення іграшок на «ялинці»;
зелень різна – найбільше кропу, а також петрушки і кінзи;
майонез густий.
Приготування
Картоплю відварюємо до готовності, але не переварюємо. Яйця варимо круто, охолодити, чистимо. Оливки нарізаємо кружечками, а всі інші інгредієнти, крім зелені, кукурудзи та ягід – дрібними кубиками (сторона приблизно 06-08 см). Для цієї мети добре підходять сучасні кухонні девайси, які працюють в режимі чоппера (тобто, вони рубають продукти на дрібні калібровані шматочки).
Тепер змішуємо всі продукти, додаємо майонез і будуємо на блюді конус (руками). Оформляємо конус гілочками зелені так, щоб вийшла конструкція, схожа на ялинку. Обмазуємо майонезом і прикрашаємо зернами кукурудзи і ягодами. Поміщаємо в холодильник або на засклений неопалювальний балкон, щоб салат застиг, подаємо до столу в 2345.
Можна також використовувати для новорічного салату «Ялинка» плоди ківі, солодкий перець, цибуля зелена, свіжі огірки, брокколі, а крім того – хурму та мандарини. Замість картоплі можна додати в салат свіжозвареним поленту або клейкий рис – це чудові матеріали для ліплення, вони добре застигають і тримають форму.
З плоским варіантом салату «Ялинка» все ще простіше, якщо хочете, викладайте його шарами. І найголовніше: включайте фантазію.
Салат «Ялинка»
Обмовимося відразу, «новорічну ялинку» на сервировочном блюді можна побудувати в двох варіантах:
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю відварюємо до готовності, але не переварюємо. Яйця варимо круто, охолодити, чистимо. Оливки нарізаємо кружечками, а всі інші інгредієнти, крім зелені, кукурудзи та ягід – дрібними кубиками (сторона приблизно 06-08 см). Для цієї мети добре підходять сучасні кухонні девайси, які працюють в режимі чоппера (тобто, вони рубають продукти на дрібні калібровані шматочки).
Тепер змішуємо всі продукти, додаємо майонез і будуємо на блюді конус (руками). Оформляємо конус гілочками зелені так, щоб вийшла конструкція, схожа на ялинку. Обмазуємо майонезом і прикрашаємо зернами кукурудзи і ягодами. Поміщаємо в холодильник або на засклений неопалювальний балкон, щоб салат застиг, подаємо до столу в 2345.
Можна також використовувати для новорічного салату «Ялинка» плоди ківі, солодкий перець, цибуля зелена, свіжі огірки, брокколі, а крім того – хурму та мандарини. Замість картоплі можна додати в салат свіжозвареним поленту або клейкий рис – це чудові матеріали для ліплення, вони добре застигають і тримають форму.
З плоским варіантом салату «Ялинка» все ще простіше, якщо хочете, викладайте його шарами. І найголовніше: включайте фантазію.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Соснова шишка»
Святковий стіл повинен бути не тільки бездоганно смачним, але ще й красиво оформленим, особливо, якщо це новорічний стіл. Салат «Соснова шишка»
Салат з солоними огірками
Погодьтеся, що салати, до складу яких входять солоні огірки мають свій неповторний смак. Навіть найпростіший салат з додаванням солоних огірків стає
Салат «Овечка»
Є традиція готувати до новорічного столу частування у вигляді символу наступаючого року. У рік Вівці святковий стіл прикрашається всілякими
Салат зі свинячим язиком
Якщо ви хочете приготувати ситний салат, то радимо вам почитати цю статтю. У ній описані рецепти створення салатів зі свинячого язика. Кожен з них
Новорічний салат «Підкова» - дар прийдешньому році Коні
Напередодні прийдешнього року коні пропонуємо зробити новорічний салат «Підкова», щоб урізноманітнити й прикрасити святковий стіл оригінальним і