Грибна поляна - рецепт

Салат «Грибна поляна» з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити салат «Грибна поляна»? Дуже просто. Для приготування цього салату, візьміть глибоку каструлю з широким дном. Головна родзинка салату «Грибна поляна» полягає в його зовнішньому вигляді і несподіваною подачею на стіл, щоб всі гості ахнули і завмерли! Отже, каструлю з широким дном ретельно змащуємо рослинним маслом. Акуратно викладаємо мариновані печериці, щільно один до одного, капелюшками вниз. Замість печериць, можна використовувати опеньки або інші міцні гриби. Смакові якості салату не зміняться, просто рецепт страви змінить назву, наприклад, салат «Грибна поляна» з опеньками.
Потім беремо зелень, миємо й дрібно ріжемо, крім листя салату. Посіченою зеленню, ретельно засипаємо все гриби і акуратно утрамбовуємо. Зверху покриваємо тонким шаром майонезу. Дивіться, не переборщіть, щоб салат не вийшов рідким. Яйця, морква, картопля і куряче м'ясо заздалегідь варимо і чистимо. Трьом моркву на крупну тертку і викладаємо зверху на салат. Знову стежимо за тим, щоб морква рівномірно закрила всю зелень, і легенько притискаємо морквяний шар. Знову робимо сіточку з майонезу, трохи густіше, ніж попередню. Наступний шар - мариновані огірочки. Заздалегідь віджимаємо їх від зайвого розсолу, щоб не перезволожити салат. Ріжемо мариновані огірки тонкою соломкою і кладемо поверх моркви. Промазуємо знову майонезом і притискаємо. Варену курку ріжемо соломкою, викладаємо на огірки і змащуємо майонезом. Якщо хочете, то курку, можна замінити на шинку, вона додасть страві більш пікантний смак. Салат «Грибна поляна» з шинкою вийде дуже ніжним, смачним і незвичайним.
Далі на куряче м'ясо трьом на крупній тертці яйця, солимо і заливаємо майонезом.

У деяких рецептах приготування цього салату, автори рекомендують залишати салат в холодильнику на 3-4 години, щоб він настоявся і просочився. Однак салат, заправлений майонезом краще довго не зберігати, так що не залишайте салат просочуватися. Смак від цього не зміниться, а здоров'я Ваших точно гостей не постраждає!
Перед подачею салату гостям, беремо листя салату і кладемо їх зверху каструльки. Накриваємо великим скляним стравою і перевертаємо каструлю догори дном. Ура! Промаслений каструлька добре знялася і весь салат обережно виліз назовні. Вуаля! Несподівано на вашому столі виросла справжня грибна сімейка!
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат «Чоловічий каприз» - рецепт
Чоловіки дуже люблять м'ясні страви, а тому легкі овочеві салати вони цінують не завжди. Пропонуємо вам рецепти салату "Чоловічий каприз", основним

Салат «Грибна козуб»
Якщо ви любите дивувати гостей і рідних смачними і красивими стравами, то салат «Грибна кошик» - це те, що вам потрібно. Готується він за різними

Салат з м'ясом і грибами
М'ясні салати виходять не тільки смачними, але і поживними. Проявивши трохи фантазії і помінявши кілька інгредієнтів можна отримати нове блюдо. І

Салат з куркою і яйцями
Простий у приготуванні салат з куркою і яйцями може послужити як живильної закускою. так і наповнювачем для ваших сендвічів, або рулетів з лаваша.

Грибний салат з куркою
Салати з м'ясом - це ситна і смачна закуска на будь-який випадок, будь-то святкове торжество або посиденьки з друзями. І сьогодні ми з вами