Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з апельсином

Салат з апельсином

22-03-2015, 21:59
620
Салат з апельсином
Апельсин гаряче любимо багатьма не тільки з-за приємний освіжаючий смаку, але і з-за цілого джерела вітамінів, якими він багатий. Часточки цього фрукта, повні соку, традиційно доповнюють склад не тільки десертів, коктейлів, але також широко використовуються для приготування гарячих або навіть холодних страв. Саме про останніх і піде мова в цій статті.
Салат з апельсинами і сиром
Подолати весняний авітаміноз можна з допомогою такого легкого, оригінального і освіжаючого страви, як салат з апельсинами і козячим сиром.
Інгредієнти:

  • горіхи (будь-які) - 1/3 ст.;

  • апельсин - 2 шт.;

  • готова салатна суміш - 250 г;

  • цибуля шалот - 2 шт.;

  • оливкова олія - 5 ст. ложок;

  • бальзамічний оцет - 1 ст. ложка;

  • козячий сир - 80 г;

  • сіль, цукор, перець - за смаком.


  • Приготування
    Горіхи злегка дробимо з допомогою качалки або молотка, попередньо помістивши їх у поліетиленовий пакет і накривши рушником. Апельсин чистимо від шкірки і білої м'якоті, знімаємо плівки і поділяємо соковиту частина на великі сегменти.
    У глибоку миску закладаємо салатну суміш (її можна купити в супермаркеті, або приготувати самостійно, змішавши листя крес-салату, руколи, цикорію тощо), шматочки апельсина і тонкі кільця попередньо нарізаного шалот.
    У мисці поменше робимо заправку з оливкової олії, оцту, солі, перцю і цукру, додаємо 1 столову ложку апельсинового соку, все збиваємо і заливаємо цим наш салат. На даному етапі все акуратно перемішуємо, посипаємо горішками, шматочками козячого сиру і подаємо до столу.
    Крабовий салат з апельсинами
    Інгредієнти:

  • крабові палички - 20 г;

  • кукурудза консервована - 200 г;

  • апельсин - 2 шт.;

  • яйця - 4 шт.;

  • майонез - 1/2 ст.


  • Приготування
    У салат нарізаємо кубиками крабові палички і апельсин, останній попередньо очищаємо від плівок. Яйця відварюємо круто, а пізніше нарізаємо кубиками. Змішуємо підготовлені інгредієнти з консервованою кукурудзою і заправляємо все майонезом. Подавати салат можна в кірках половини апельсина, прикрасивши свіжими овочами та зеленню.
    Салат з апельсинами і сьомгою листковий
    Інгредієнти:

  • сьомга малосольна - 200 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • апельсин - 1 шт.;

  • оливки - 7 шт.;

  • сир твердий - 40 г;

  • ікра червона - 2 ст. ложки;

  • майонез для заправки.


  • Приготування
    Яйця моєму і варимо з моменту закипання 10 хвилин, відокремлюємо жовтки від білків і подрібнюємо їх окремо. Апельсини чистимо від шкірки і плівок і ділимо на дрібні шматки. Сьомгу ріжемо кубиками, маслини - кружечками, а твердий сир тремо на крупній тертці. Викладаємо салат шарами у такому порядку: половина білків + столова ложка майонезу, жовтки + столова ложка майонезу, половина всієї сьомги, кружечки оливок, потім знову залишилася сьомга, сир + майонез, апельсини, білки, що залишилися, ікра. Сформований салат можна додатково прикрасити перепелиним яйцем і шматочками оливок.
    Салат з апельсином і цибулею
    Інгредієнти:

  • салат латук - 200 г;

  • апельсин - 1 шт.;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • помідори черрі - 6 шт.;

  • зерна граната - 1 ст. ложка;

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • оцет - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Латук моєму і розкладаємо на тарілці, попередньо розірвавши руками на великі шматки. Апельсин чистимо від плівок і шкірки і викладаємо на салатну подушку, покривши зверху найтоншими кільцями червоного цибулі. Прикрашаємо блюдо нарізаними черрі, зернами граната і поливаємо заправкою з оцту, олії та спецій. Салат з апельсинів і цибулі підійде до будь-якого гарніру або просто тосту з оливковою олією.
    Салат з апельсинами і грибами
    Інгредієнти:

  • тунець консервований - 100 г;

  • печериці - 100 г;
  • Салат з апельсином

  • редис - 2 шт.;

  • зелена цибуля - 2 пера;

  • апельсиновий сік з м'якоттю - 1/4 ст.;

  • чорний перець - щіпка.


  • Приготування
    Маленькі печериці чистимо і розрізаємо на 4 частини. Шматочки тунця поділяємо виделкою, а редис ріжемо тонкими пластинами. Змішуємо всі інгредієнти, і заправляємо апельсиновим соком з високим вмістом м'якоті. Готовий салат приправляємо меленим перцем і прикрашаємо крупно нарізаними пір'ям лука. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з моркви з апельсином
    Салат з моркви з апельсином
    Салат з моркви з апельсином - смачне і незвичайне по-своєму смаку блюдо, яке можна подати як до буденної, так і святкового столу. Оригінальне
    Салат «Крабові палички з апельсином»
    Салат «Крабові палички з апельсином»
    Крабові палички - улюблений багатьма продукт, який смажать у клярі, а також готують з них смачні салати. І зараз ми розповімо про незвичайному і
    Салат з креветками і апельсином
    Салат з креветками і апельсином
    Салат з креветками і апельсином - відмінною варіант аперитиву на святковій вечірці. Ми підготували для вас кілька цікавих варіантів створення цієї
    Кальмаровий салат
    Кальмаровий салат
    Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
    Рецепт фруктового салату з морозивом
    Рецепт фруктового салату з морозивом
    Фруктовий салат - смачний і корисний десерт. І сьогодні ми розповімо, як зробити його з морозивом. Таке ласощі, без сумніву, сподобається і дорослим,