Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат «Апельсинова долька»

Салат «Апельсинова долька»

22-03-2015, 21:57
641
Салат «Апельсинова долька»
Ви очікуєте приходу гостей і не знаєте, чим їх здивувати цього разу? Приготуйте салат «Часточка апельсина». Це не тільки красива, але й дуже смачна страва. Гості будуть в захваті і відразу точно не зрозуміють, з чого приготований салат. Ми розповімо вам покроковий рецепт приготування салату «Апельсинова долька». Його яскраве оформлення точно підніме настрій, а у вас попросять рецепт.

Салат «Часточка апельсина» - рецепт


Інгредієнти:

  • морква (велика) - 2 шт.;

  • куряче філе - 400 г;

  • печериці - 250 г;

  • твердий сир - 100 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яйця - 3 шт.;

  • мариновані огірки (невеликі) - 3 шт.;

  • кукурудза консервована - 100 г;

  • майонез.


  • Приготування
    З цього набору інгредієнтів вийде багато салату, при необхідності можете зменшити кількість продуктів.
    Цибулю очистити, дрібно кришимо, гриби нарізаємо пластинками і обсмажуємо з цибулею на рослинному маслі. Взагалі допускається використання і маринованих грибів, з ними теж виходить смачно. Куряче філе відварюємо до готовності і нарізаємо кубиками. Огірки трьом на крупній тертці і віджимаємо зайву воду. Відварену моркву також натираємо на крупній тертці. Яйця, зварені круто, нарізаємо дрібними кубиками або теж натираємо на тертці. Тепер починаємо формувати нашу «Апельсинову часточку». Інгредієнти викладаємо шарами у формі півкола, змащуючи кожен шар майонезом. Курка, огірки, гриби з цибулею, кукурудза, яйця і останнім шаром - морква. Бока салату теж потрібно закрити морквиною. Тепер наносимо майонез, намічаючи часточки. І на майонез викладаємо тертий сир. А можна зробити трохи по-іншому: сир змішати з жовтками і викласти шаром на кукурудзу. А часточки викласти тертим білком. Тут можете вступити на свій розсуд. Салат в будь-якому випадку вийде смачним і красивим.

    Рецепт салату «Апельсинова долька» з оселедцем


    По набору продуктів цей салат нагадує страву, знайоме з дитинства і відоме нам під назвою «Оселедець під шубою». Але ми його трошки змінимо. І оформимо у формі апельсинової часточки. Ніби і знайоме салат, а в новому оформленні гості напевно оцінять.
    Інгредієнти:

  • відварна картопля - 4 шт.;

  • філе оселедця - 300 г;

  • буряк (середній) - 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • кисле яблуко - 1 шт.;

  • варені яйця - 5 шт.;

  • відварна морква (велика) - 2 шт.


  • Приготування
    Картопля, морква, буряк, яблуко натираємо на крупній тертці. Оселедець нарізаємо кубиками, цибулю дрібно кришимо і маринуємо в суміші води з оцтом. У варених яйцях білки відділяємо від жовтків і теж тремо на тертці. При цьому білок краще натерти на середній тертці. Викладаємо салат шарами, змащуючи кожен майонезом, в такій послідовності: картопля, оселедець, цибуля, буряк, яблуко, жовтки, моркву. Зверху на салат майонезом малюємо часточки і посипаємо їх тертим білком.

    Фруктовий салат «Часточка апельсина» - рецепт


    Таким оригінальним способом можна оформити і смачний фруктовий салат.
    Інгредієнти:

  • апельсин - 1 шт.;

  • банан - 1 шт.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • апельсиновий сік - 200 г;

  • вершки жирні - 150 г;

  • желатин - 10 г;

  • цукрова пудра - 70 р.


  • Приготування
    Спочатку займемося основою для нашого салату - зробимо апельсинове желе. Для цього желатин розбавляємо 30 мл гарячої води, залишаємо, щоб він набух. Потім добре перемішуємо і додаємо апельсиновий сік. Тут можете вступити на свій розсуд: використовувати готовий покупної сік або видавити його самостійно. У будь-якому випадку додаємо цукрову пудру, добре перемішуємо і відправляємо в холодильник застигати. Форма, в якій застигає желатин, повинна бути круглою. Коли желе буде готове, перевертаємо його на тарілку
    Салат «Апельсинова долька»
    . Якщо воно пристало, то ненадовго опускаємо ємність в гарячу воду, тоді желе легко відстане від денця. Тепер готуємо фрукти, для цього яблука очищаємо від шкірки і серцевини і нарізаємо тонкими часточками, банан ріжемо кружечками, а апельсин очищаємо від шкірки, нарізаємо кільцями, а колечка вже ріжемо на невеликі шматочки. Вершки збиваємо зі столовою ложкою цукрової пудри. Формуємо салат: на желе викладаємо яблучні дольки, змащуємо збитими вершками, потім кладемо банани, вершки і шматочки апельсина. Зверху салат прикрашаємо збитими вершками. Зручно це зробити кондитерським шприцом. Якщо ж у вас немає такої, то не біда, можна перекласти вершки в щільний пакет, відрізати куточок і видавити вершки. Краю салату можна прикрасити шматочками апельсинової цедри.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат «Лисяча шубка»
    Салат «Лисяча шубка»
    Прекрасною альтернативою звичної «оселедця під шубою» з буряком буде салат «Лисяча шубка». Найчастіше готують його з оселедцем, але іноді також
    Оселедець під шубою з яйцем
    Оселедець під шубою з яйцем
    Оселедець під шубою - один з найпопулярніших страв на святковому столі, яке ніколи не набридає. Але іноді все-таки хочеться якось урізноманітнити і
    Оселедець під шубою з сиром
    Оселедець під шубою з сиром
    У багатьох сім'ях до цих пір жоден свято не обходиться без класичних салатів, таких як олів'є та оселедець під шубою. Якщо це відноситься і до вас,
    Кальмаровий салат
    Кальмаровий салат
    Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.