Салат «Апельсинова долька»

Салат «Часточка апельсина» - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
З цього набору інгредієнтів вийде багато салату, при необхідності можете зменшити кількість продуктів.
Цибулю очистити, дрібно кришимо, гриби нарізаємо пластинками і обсмажуємо з цибулею на рослинному маслі. Взагалі допускається використання і маринованих грибів, з ними теж виходить смачно. Куряче філе відварюємо до готовності і нарізаємо кубиками. Огірки трьом на крупній тертці і віджимаємо зайву воду. Відварену моркву також натираємо на крупній тертці. Яйця, зварені круто, нарізаємо дрібними кубиками або теж натираємо на тертці. Тепер починаємо формувати нашу «Апельсинову часточку». Інгредієнти викладаємо шарами у формі півкола, змащуючи кожен шар майонезом. Курка, огірки, гриби з цибулею, кукурудза, яйця і останнім шаром - морква. Бока салату теж потрібно закрити морквиною. Тепер наносимо майонез, намічаючи часточки. І на майонез викладаємо тертий сир. А можна зробити трохи по-іншому: сир змішати з жовтками і викласти шаром на кукурудзу. А часточки викласти тертим білком. Тут можете вступити на свій розсуд. Салат в будь-якому випадку вийде смачним і красивим.
Рецепт салату «Апельсинова долька» з оселедцем
По набору продуктів цей салат нагадує страву, знайоме з дитинства і відоме нам під назвою «Оселедець під шубою». Але ми його трошки змінимо. І оформимо у формі апельсинової часточки. Ніби і знайоме салат, а в новому оформленні гості напевно оцінять.
Інгредієнти:
Приготування
Картопля, морква, буряк, яблуко натираємо на крупній тертці. Оселедець нарізаємо кубиками, цибулю дрібно кришимо і маринуємо в суміші води з оцтом. У варених яйцях білки відділяємо від жовтків і теж тремо на тертці. При цьому білок краще натерти на середній тертці. Викладаємо салат шарами, змащуючи кожен майонезом, в такій послідовності: картопля, оселедець, цибуля, буряк, яблуко, жовтки, моркву. Зверху на салат майонезом малюємо часточки і посипаємо їх тертим білком.
Фруктовий салат «Часточка апельсина» - рецепт
Таким оригінальним способом можна оформити і смачний фруктовий салат.
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку займемося основою для нашого салату - зробимо апельсинове желе. Для цього желатин розбавляємо 30 мл гарячої води, залишаємо, щоб він набух. Потім добре перемішуємо і додаємо апельсиновий сік. Тут можете вступити на свій розсуд: використовувати готовий покупної сік або видавити його самостійно. У будь-якому випадку додаємо цукрову пудру, добре перемішуємо і відправляємо в холодильник застигати. Форма, в якій застигає желатин, повинна бути круглою. Коли желе буде готове, перевертаємо його на тарілку

Рекомендуємо добрі рецепти

Салат «Лисяча шубка»
Прекрасною альтернативою звичної «оселедця під шубою» з буряком буде салат «Лисяча шубка». Найчастіше готують його з оселедцем, але іноді також

Оселедець під шубою з яйцем
Оселедець під шубою - один з найпопулярніших страв на святковому столі, яке ніколи не набридає. Але іноді все-таки хочеться якось урізноманітнити і

Оселедець під шубою з сиром
У багатьох сім'ях до цих пір жоден свято не обходиться без класичних салатів, таких як олів'є та оселедець під шубою. Якщо це відноситься і до вас,

Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.