Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з квасолею та ковбасою

Салат з квасолею та ковбасою

22-03-2015, 20:52
2 064
Салат з квасолею та ковбасою
Іноді потрібно приготувати якусь їжу, а точніше, закуску на швидку руку (наприклад, у разі появи несподіваних гостей). Знайома проблема? Швидше за все, так. Причому не тільки самотнім людям, хоча, зрозуміло, їм більше, ніж іншим.
Можна швидко приготувати салат з квасолею та ковбасою. На жаль, це блюдо можна зарахувати до розряду корисних, однак постараємося зробити його максимально смачним і поживним.
Відразу обязикамося: квасоля можна використовувати консервовану (білу або кольорову) - у цьому випадку ми зливаємо соус і промиваємо її кип'яченою водою; або молоду стручкову заморожену - тоді злегка обсмажуємо цей зручний напівфабрикат на сковороді на рослинному маслі і тушкуємо (час приготування зазначено на упаковці). Ковбасу вибираємо будь-яку, по вашому смаку, бажано, якісну із середнього цінового асортименту.
Отже, наприклад, у господарстві знайшлося: квасоля, копчена ковбаса, сухарики «Кириешки» (ну, і ще дещо) - з цього і приготуємо салат.

Салат з квасолею, ковбасою і сухариками


Інгредієнти:

  • квасоля - 200 г;

  • ковбаса копчена або варено-копчена (або сальтисон, сальтисон) - близько 200 г;

  • сухарики - 1 пачка (необов'язковий компонент);

  • картопля - 2-3 шт.;

  • яйце куряче - 1-2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • салат зелений - 1 пучок;

  • зелень свіжа різна;

  • олія для заправки (можна використовувати майонез або йогурт несолодкий);

  • лимон.


  • Приготування
    Відваримо картоплю «в мундирі» і яйця круто. Остудимо, очистимо й наріжемо дрібними кубиками. Домашню ковбасу або сальтисон наріжемо брусочками або короткими смужками. Салат рвемо руками. Цибулю шаткуємо чверть кільцями.
    Салат з квасолею та ковбасою
    Підготуємо квасоля тим чи іншим чином (див. вище).
    Змішаємо всі інгредієнти в салатниці, додамо рубану зелень і подрібнений часник. Робимо Заправку з рослинної олії і лимонного соку або використовуємо для заправки майонез (а краще йогурт несолодкий). Поливаємо салат, перемішуємо і прикрашаємо зеленню.
    Можна також приготувати смачний салат з квасолі, кукурудзи (консервованої), ковбаси і сиру - пропорції приблизно такі ж. Ще буде добре, якщо в господарстві знайшлися оливки без кісточок і солодкий перець - ці компоненти також не будуть зайвими в такому салаті на швидку руку. Взагалі, імпровізуйте.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з горошком і ковбасою
    Салат з горошком і ковбасою
    Будь-який святковий стіл, та й не тільки, завжди прикрашають різноманітні салати, варіантів, приготування яких досить багато. І сьогодні ми зробили
    Салат з ковбасою і кукурудзою
    Салат з ковбасою і кукурудзою
    Салати з ковбасою, особливо купленої в магазині, звичайно ж, не є корисним стравою. Але якщо немає часу на приготування чого-небудь серйозного або
    Салат з ковбасою і сухариками
    Салат з ковбасою і сухариками
    Салат з ковбасою і сухариками - відмінна закуска на святковому столі. Варіацій його приготування безліч - все залежить від вашої фантазії і бажання.
    Салат з кириешки і квасолею
    Салат з кириешки і квасолею
    Не знаєте такого смачненького і быстренького зробити на вечерю? Пропонуємо дуже просте рішення - салатик з кириешки і квасолею, який не вимагає
    Салат з кукурудзи й квасолі
    Салат з кукурудзи й квасолі
    Салат з кукурудзи й квасолі - прекрасний варіант для подачі на фуршеті або святковому торжестві. Варіантів його приготування може бути безліч, все
    Салат з куркою і квасолею
    Салат з куркою і квасолею
    Для любителів легких і в той же час ситних салатів ми пропонуємо приготувати салат з курки з квасолею. Таке поєднання потрібно обов'язково розбавити