» » Салат «Перлина» з ікрою

Салат «Перлина» з ікрою

Салат «Перлина» з ікрою
Салат «Перлина» з ікрою – яскравий приклад вдалого поєднання морепродуктів з непоєднуваними, на перший погляд, інгредієнтами, начебто кисло-солодких цитрусів, сиру, оливок. Класичний варіант приготування цього листкового салату включає дме слабосоленої сьомги і червоної ікри, але пофантазувавши, можна скласти свій «морське» блюдо, в якому самі різноманітні дари моря будуть поєднуватися в бажаному порядку та обсязі.

Салат «Морська перлина»


Головний секрет цього салату – правильно приготовані кальмари. Тушки цих головоногих дуже легко переварити, внаслідок чого текстура їх м'якоті стане гумової і зіпсує все враження від страви.
Інгредієнти:

  • кальмари – 470 г;

  • крабове м'ясо – 220 г;

  • куряче яйце – 4 шт.;

  • червона ікра – 80 г;

  • майонез – 95 г;

  • перепелине яйце – 1 шт.


  • Приготування
    Промийте очищені від плівки кальмари і проварити в підсоленій воді 3 хвилини, після остудіть і наріжте тонкою соломкою. М'ясо крабів довільно подрібніть. Відварені яйця очистіть, розділіть на білки і жовтки – в салат підуть тільки білки, їх-то і слід натерти на тертці. Перемішайте всі інгредієнти, додайте 60 г червоної ікри і заправте салат майонезом (кількість соусу можна варіювати за смаком). Викладіть салат на пласке блюдо, прикрасьте залишилася ікрою. У центрі закуски розмістіть перепелине яйце, яке символізує перлину.

    Салат «Червона перлина»


    Морські дари, що входять до складу салату, збагачують наш організм не тільки життєво необхідними білками, але і приємно дивують своєю низькою калорійністю. Склад салату «Перлина» заснований на поєднанні певних видів морепродуктів, ансамбль яких вигідно доповнює червона ікра.
    Інгредієнти:

  • креветки – 300 г;

  • кальмари – 250 г;

  • ікра червона – 65 г;

  • відварене куряче яйце – 5 шт.;

  • відварне перепелине яйце – 1 шт.;

  • майонез – 80 г;

  • маслини без кісточок – 60 р.


  • Приготування
    Підготовлені курячі яйця розділити на білки і жовтки і подрібніть окремо. Заморожені креветки потримайте в окропі 4 хвилини, остудіть і очистіть. Очищені кальмари відварити протягом 3 хвилин і наріжте соломкою. Викладіть інгредієнти шарами. Нижній шар з кальмарів посипте жовтком і просочіть майонезом. Креветочний шар накрийте білком і змажте майонезній заправкою. Шар з ікри з перепелиним яйцем і маслинами по краю блюда завершує салатну композицію. Дайте салату просочитися 60 хвилин і подавайте на стіл.

    Салат «Перлина» з сьомгою і червоною ікрою


    Інгредієнти:

  • сьомга – 145 г;

  • яйце куряче - 3 шт.;

  • апельсин - 1 шт.;

  • сир – 25 г;

  • майонез – 40 г;

  • перепелине яйце - 1 шт.;

  • червона ікра – 20 г;

  • оливки без кісточок – 55 р.


  • Приготування
    Курячі яйця відваріть протягом 8 хвилин, перепелине варіть 4 хвилини. Курячі яйця розділити на білки і жовтки, натріть їх окремо. Очищений апельсин розберіть на часточки, звільнити від плівок, наріжте кубиками. Сьомгу порізати невеликими шматочками. Частина оливок наріжте соломкою. Сир натріть на тертці. Так як салат викладається шарами, підготуйте окремі інгредієнти, змішавши їх з майонезній заправкою. Викладаємо на блюдо частина білків змішаних з майонезом. Наступний шар складається з жовтків з майонезом. Сьомгу чергуйте з оливками і накрийте залишилася рибою. Змішайте сир з майонезом і викладіть зверху. Викладаємо апельсини, накриваємо їх рештою білками просоченими майонезній заправкою. Середину салату прикрашаємо ікрою і перепелиним яйцем, по краях страви викладаємо оливки. Даємо салату просочитися 3 години, після чого подаємо.
    Додав: admin | 23-10-2016, 17:09
    Переглядів: 215