» » Салат з кукурудзи й квасолі з сухариками

Салат з кукурудзи й квасолі з сухариками

Салат з кукурудзи й квасолі з сухариками
На перший погляд здається, що головні герої страви, якому присвячена дана стаття (м'яка квасоля і тверді хрусткі сухарики) - абсолютно не поєднувані продукти. Але якщо спробувати салат, приготований з участю цих двох компонентів, то думка про їх несумісність кардинально змінюється і така композиція відразу ж потрапляє в список найбільш гармонійних і, що важливо в наші дні, простих і швидких. Доповнивши її солодкої консервованої кукурудзою або ковбасою і приправивши майонезом, отримуємо приголомшливо смачну закуску, приготовану на швидку руку.
Нижче наведемо кілька варіацій приготування подібного страви.

Салат з кукурудзи й квасолі з сухариками і ковбасою - рецепт з часником


Інгредієнти:

  • біла або червона квасоля консервована – 395 м;

  • кукурудза цукрова консервована – 270 г;

  • ковбаса докторська або варено-копчена на вибір – 290 г;

  • житні сухарики (класичні) – 125 г;

  • сир пікантний (краще твердих сортів) – 140 г;

  • середнього розміру маринований огірок – 1 шт.;

  • зубці часникові – 2-3 шт.;

  • майонез провансаль – 2-3 ст. ложки.


  • Приготування
    Перевага такого салатику не тільки в чудових смакових якостях. Його можна віднести до експрес-закусці, на приготування якої піде не більше десяти хвилин. Відкриваємо банки консервованої кукурудзи й квасолі, відкидаємо вміст на друшляк і поки стікає рідина, нарізаємо соломкою ковбасу, перетираємо на крупній тертці сир, огірочок і очищені часникові зубці.
    З'єднуємо всі компоненти в широкому салатнику, присмачую майонезом і сіллю за смаком, перемішуємо, викладаємо на широке блюдо і притрушиваем зверху житніми сухариками. Для ефектної подачі можна прикрасити страву гілочками свіжої зелені.
    Салатик можна значно спростити, а також разом з тим зробити його пісним і бюджетним. Для цього просто виключаємо з його складу ковбасу і сир, а майонез провансаль замінюємо пісним. Такий варіант не менш популярний і затребуваний.

    Салат з консервованою кукурудзою, сухариками, червоною квасолею, яйцями і свіжими огірками


    Інгредієнти:

  • консервована червона квасоля – 395 м;

  • кукурудза цукрова консервована – 270 г;

  • курячі середнього розміру яйця – 2 шт.;

  • огірок свіжий середнього розміру – 1 шт.;

  • зелень молодого кропу – 3-4 гілочки;
  • Салат з кукурудзи й квасолі з сухариками

  • часникові сухарики – 125 г;

  • велика сіль – 1 щіпка;

  • майонез провансаль – 2-3 ст. ложки.


  • Приготування
    Все що нам необхідно зробити для реалізації даного рецепту - це круто відварити, очистити і нарізати кубиками яйця і подрібнити тим же манером огірок свіжий. Потім до подрібненої маси додаємо кукурудзу і червону квасолю без розсолу, закладаємо також нарубану зелень, майонез, сіль і сухарики і перемішуємо. Подаємо такий салатик негайно, поки сухарики ще хрусткі.
    Додав: admin | 28-05-2016, 10:43
    Переглядів: 283