На перший погляд здається, що головні герої страви, якому присвячена дана стаття (м'яка квасоля і тверді хрусткі сухарики) - абсолютно не поєднувані продукти. Але якщо спробувати салат, приготований з участю цих двох компонентів, то думка про їх несумісність кардинально змінюється і така композиція відразу ж потрапляє в список найбільш гармонійних і, що важливо в наші дні, простих і швидких. Доповнивши її солодкої консервованої кукурудзою або ковбасою і приправивши майонезом, отримуємо приголомшливо смачну закуску, приготовану на швидку руку.
Нижче наведемо кілька варіацій приготування подібного страви.
Салат з кукурудзи й квасолі з сухариками і ковбасою - рецепт з часником
Інгредієнти: біла або червона квасоля консервована – 395 м; кукурудза цукрова консервована – 270 г; ковбаса докторська або варено-копчена на вибір – 290 г; житні сухарики (класичні) – 125 г; сир пікантний (краще твердих сортів) – 140 г; середнього розміру маринований огірок – 1 шт.; зубці часникові – 2-3 шт.; майонез провансаль – 2-3 ст. ложки. Приготування Перевага такого салатику не тільки в чудових смакових якостях. Його можна віднести до експрес-закусці, на приготування якої піде не більше десяти хвилин. Відкриваємо банки консервованої кукурудзи й квасолі, відкидаємо вміст на друшляк і поки стікає рідина, нарізаємо соломкою ковбасу, перетираємо на крупній тертці сир, огірочок і очищені часникові зубці.
З'єднуємо всі компоненти в широкому салатнику, присмачую майонезом і сіллю за смаком, перемішуємо, викладаємо на широке блюдо і притрушиваем зверху житніми сухариками. Для ефектної подачі можна прикрасити страву гілочками свіжої зелені.
Салатик можна значно спростити, а також разом з тим зробити його пісним і бюджетним. Для цього просто виключаємо з його складу ковбасу і сир, а майонез провансаль замінюємо пісним. Такий варіант не менш популярний і затребуваний.
Салат з консервованою кукурудзою, сухариками, червоною квасолею, яйцями і свіжими огірками
Інгредієнти: консервована червона квасоля – 395 м; кукурудза цукрова консервована – 270 г; курячі середнього розміру яйця – 2 шт.; огірок свіжий середнього розміру – 1 шт.; зелень молодого кропу – 3-4 гілочки; часникові сухарики – 125 г; велика сіль – 1 щіпка; майонез провансаль – 2-3 ст. ложки. Приготування Все що нам необхідно зробити для реалізації даного рецепту - це круто відварити, очистити і нарізати кубиками яйця і подрібнити тим же манером огірок свіжий. Потім до подрібненої маси додаємо кукурудзу і червону квасолю без розсолу, закладаємо також нарубану зелень, майонез, сіль і сухарики і перемішуємо. Подаємо такий салатик негайно, поки сухарики ще хрусткі.