Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Морквяний коктейль

Морквяний коктейль

5-07-2015, 18:33
1 082
Морквяний коктейль
Морква – відоме з незапам'ятних часів, успішно культивується рослина, що дає корисні коренеплоди. У моркві міститься безліч корисних речовин: каротиноїди, вітаміни (в основному групи В і А), корисні сполуки натрію, кальцію, магнію, фосфору, заліза, йоду, а також ефірні масла і цукру, рослинна клітковина.
Морква – один з найбільш звичних в нашому харчуванні овочів. Проте не завжди і не всі хочуть їсти моркву в свіжому вигляді або вареної, тушкованої та т. п.
Практикують різні дієти, прихильники здорового харчування, а також готують їжу для дітей, можуть готувати корисні морквяні коктейлі.
Для приготування таких напоїв можна використовувати моркву будь-яких сортів.
Розповімо, як і які можна зробити морквяні коктейлі. Для подрібнення моркви можна використовувати звичайну тертку або користуватися сучасними кухонними девайсами (комбайни, блендери та ін). Одна важлива деталь: щоб приготувати морквяний коктейль з допомогою блендера, останній повинен бути досить потужним. Або так: моркву натріть на тертці, а більш м'які овочі і фрукти подрібнюйте блендером. Добре також, якщо в господарстві є сучасна потужна універсальна соковижималка.
Найкраще морква засвоюється в поєднанні з натуральним живим кисломолочним несолодким йогуртом або вершками середньої жирності (запам'ятаймо це), і будемо з задоволенням готувати і пити молочно-морквяні коктейлі. Не хвилюйтеся, присутність вершків , а, тим більше, йогурту не додасть жирових відкладень на талії, головне – ніякого цукру і меду.

Коктейль з моркви з зеленню


Інгредієнти:

  • морква середнього розміру – 2-4 шт.;

  • зелень свіжа різна (кріп, петрушка, кінза, базилік) – товстий пучок;

  • йогурт класичний – 100-200 мл.


  • Приготування
    Подрібнимо морква будь-яким зручним способом. Зелень подрібнити в блендері. Змішаємо те й інше. Витиснемо сік і змішаємо його з йогуртом.
    Дещо видозмінимо коктейль, додавши в нього соку гарбуза (отримуємо гарбузовий сік так само, як і морквяний). Тепер напій став особливо корисним для чоловіків і придбав додаткові властивості (покращує травлення, очищає печінку). Такий коктейль ще має й глистогінні властивості, давайте його дітям від 2-х років. Зайняті спортом і фітнесом можуть додати в такий коктейль кілька сирих перепелиних яєць – виходить справжня протеино-вітамінна «бомба».
    Якщо додати в цей же вихідний морквяний коктейль (без яєць) трохи соку сирої буряків (приблизно 1/5 або 1/4 загального обсягу), вийде коктейль для зниження і регулювання артеріального тиску.
    В інший раз змішайте сік моркви і йогурт з соком манго. А на наступний день приготуйте коктейль на основі свіжого морквяного соку зі свіжим соком апельсина (додайте третю частину води замість йогурту). А потім – з соком ананаса. Хороші варіанти перед фітнесом і після. Також
    Морквяний коктейль
    добре змішати свіжий морквяний сік навпіл з томатним.

    Морквяний коктейль з яблуком


    Приготування
    Будь-яким способом моркву подрібнити і неочищена яблуко (так корисніше, в шкірці містяться пектин і фруктові кислоти). Витиснемо сік і додамо 1/3 об'єму води. Воду додаємо, щоб не травмувати слизову шлунка і підшлункову залозу.
    Загалом, якщо дати розвернутися своєї кулінарної фантазії, Ви можете вигадувати і готувати різноманітні та оригінальні коктейлі на основі морквяного соку. Головне – треба пам'ятати наступне: свіжі соки деяких овочів і фруктів в чистому вигляді некорисні (особливо це стосується цитрусових, вишня, ківі, яблук, ягід), тому або додавайте в коктейль йогурт або вершки, або додавайте воду, хоча б 1/4 від загального обсягу.
    Особливо обережно слід вживати коктейлі на основі свіжих соків тим, у кого підвищена кислотність, а також під час загострення кишково-шлункових захворювань.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Яблучний коктейль
    Яблучний коктейль
    Смачний і корисний яблучний сік можна пити і просто так в чистому вигляді, але можна зробити цікаві вітамінні коктейлі з нього. Варіацій може бути
    Коктейлі з шампанським
    Коктейлі з шампанським
    Коктейль з шампанським - дуже жіночний напій, який чудово підійде для посиденьок з подругами, або скромною домашній вечірці. Деякі рецепти цих
    Коктейль з сирим яйцем
    Коктейль з сирим яйцем
    Коктейлі з сирим яйцем дуже популярні серед спортсменів, так як в них міститься багато білка. Але людині в тиждень необхідно 5-7 яєць, інакше можуть
    Коктейль з морозива і соку
    Коктейль з морозива і соку
    Що може бути краще, ніж освіжаючий коктейль в спекотний літній день. Але такий напій можна робити і в холодну погоду, щоб отримати порцію вітамінів.
    Коктейль з кефіру
    Коктейль з кефіру
    Кефір - смачний кисломолочний продукт, в якому міститься безліч корисних речовин для нашого організму. На його основі можна зробити багато різних