Лимонад «Тархун»
Приємно в жаркий день освіжитися прохолодним компотом із слив або лимонадом. Але для приготування лимонадів (в широкому сенсі цього слова) можна використовувати не тільки лимони, але і інші інгредієнти, наприклад, імбир ( рецепт імбирного лимонаду ми ділилися зовсім недавно) або острогін (полин естрагон або Artemisia dracunculus, лат.). Це рослина володіє пряним смаком і характерним запахом, містить безліч різних речовин, корисних для організму людини, широко застосовується в кулінарії і народній медицині. Напої з тархуну відомі з ХVIII століття.
Добре приготований лимонад-тархун - напій з характерним приємним освіжаючим смаком та ароматом. У торговій мережі можна знайти готовий газовану воду «Тархун», але в ній можуть міститися різні шкідливим речовини. Крім того, газовані напої, м'яко сказати, некорисні, як такі. Однак можна приготувати дуже смачний і корисний домашній лимонад-тархун.
Інгредієнти:
тархун (естрагон) свіжий - 30-40 г;
лимон - 1-2 шт.;
вода - близько 1 л;
цукровий пісок - 50-80 р.
Приготування
Закип'ятимо воду, вимкнемо вогонь, додамо тархун, накриємо кришкою і залишаємо хвилин на 30.Ошпарим лимони окропом, зрізаємо з нихкончики і наріжемо тонкими скибочками. Видалимо кісточки. Засиплемо часточки (в глибокій піалі або мисочці) цукром і подавим товкачиком. До того моменту як настій тархуна охолоне, лимон пустить сік. Перекладемо вміст піали в каструлю з настоєм і розмішуєм до повного розчинення цукру. Дамо напою охолонути до кімнатної температури і процідимо через дрібне ситечко (можна з марлею в 2-4 шари). Тепер можна залити лимонад-тархун в пляшки, закупорити і остудити в холодильнику, краще всього, до температури + 8-11?З - така температура для освіжаючих напоїв оптимальна.
Для цього трохи доповнюємо рецепт.
Інгредієнти:
тархун свіжий - 30-40 г;
насіння анісу - 05 ч. ложки;
лайм - 1 шт.;
лимон - 1-2 шт.;
вода - близько 15 л;
цукор-пісок - 100 р.
Приготування
Лимон і лайм обдадим окропом і зріжемо з плодів кінчики. Нашинкуем плоди тонкими половинками гуртків, видалимо кісточки, кладемо в глибоку емальовану або скляну ємність і додамо цукор. Як слід помнем, щоб прискорити виділення соку. Листя тархуну і насіння анісу помістимо в літровий термос і заллємо окропом. Через годину перельем настій з термоса в каструлю. Додаємо лимон і лайм з цукром. Розмішуємо до повного розчинення цукру і охолоджуємо до кімнатної температури і проціджуємо через сито. Розливаємо по пляшках, укупориваем і охолодити в холодильнику.
Добре приготований лимонад-тархун - напій з характерним приємним освіжаючим смаком та ароматом. У торговій мережі можна знайти готовий газовану воду «Тархун», але в ній можуть міститися різні шкідливим речовини. Крім того, газовані напої, м'яко сказати, некорисні, як такі. Однак можна приготувати дуже смачний і корисний домашній лимонад-тархун.
Освіжаючий напій «Лимонад Тархун» - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Закип'ятимо воду, вимкнемо вогонь, додамо тархун, накриємо кришкою і залишаємо хвилин на 30.Ошпарим лимони окропом, зрізаємо з нихкончики і наріжемо тонкими скибочками. Видалимо кісточки. Засиплемо часточки (в глибокій піалі або мисочці) цукром і подавим товкачиком. До того моменту як настій тархуна охолоне, лимон пустить сік. Перекладемо вміст піали в каструлю з настоєм і розмішуєм до повного розчинення цукру. Дамо напою охолонути до кімнатної температури і процідимо через дрібне ситечко (можна з марлею в 2-4 шари). Тепер можна залити лимонад-тархун в пляшки, закупорити і остудити в холодильнику, краще всього, до температури + 8-11?З - така температура для освіжаючих напоїв оптимальна.
Як приготувати більш вишуканий напій «Лимонад Тархун»?
Для цього трохи доповнюємо рецепт.
Інгредієнти:
Приготування
Лимон і лайм обдадим окропом і зріжемо з плодів кінчики. Нашинкуем плоди тонкими половинками гуртків, видалимо кісточки, кладемо в глибоку емальовану або скляну ємність і додамо цукор. Як слід помнем, щоб прискорити виділення соку. Листя тархуну і насіння анісу помістимо в літровий термос і заллємо окропом. Через годину перельем настій з термоса в каструлю. Додаємо лимон і лайм з цукром. Розмішуємо до повного розчинення цукру і охолоджуємо до кімнатної температури і проціджуємо через сито. Розливаємо по пляшках, укупориваем і охолодити в холодильнику.
Рекомендуємо добрі рецепти
Літні напої з м'ятою
У жарку пору хочеться чого-небудь прохолодного освіжаючого. І зараз ми вам розповімо, як легко і швидко зробити літні напої з м'ятою. Такий напій
Імбирний лимонад - рецепт
Імбирний лимонад - чудовий освіжаючий напій, який легко приготувати в домашніх умовах. Хочете здивувати свою сім'ю новим освіжаючим напоєм? Значить
Буряковий квас
Буряковий квас - дуже смачний і корисний напій, але вживати його можна не всім, та й не в великих кількостях. Тому робити його краще трошки, щоб
Домашній лимонад - рецепт
Домашній лимонад - це дуже популярний напій, особливо в літній час, коли на вулиці нещадно світить яскраве сонечко. Хочете освіжитися смачним
Лимонад - рецепт
Лимонад - як багато бульбашок в цьому слові. Адже перше, що приходить на розум при його вимові - холодний газований напій з насиченим смаком.
Лимонад з апельсинів
Готовий лимонад, звичайно ж, можна просто купити в магазині. Але чи буде він корисний? Навряд чи, адже в ньому багато барвників, консервантів. Тому