Домашній лимонад - рецепт
З приходом літа і спеки як ніколи стають популярними різні напої. У магазинах їх безліч, можна вибирати на будь - смак. Ось тільки з чого зроблені покупні лимонади? Явно, корисного там мало. Саме тому ми розповідаємо про таких напоях як квас з вівса і журавлинний сік . І саме тому ми зараз вам розповімо, як в домашніх умовах зробити натуральний лимонад з лимонів і апельсинів. Повірте, такий напій вийде нітрохи не гірше магазинного, але при цьому він буде ще і корисним, тому його сміливо можна пропонувати навіть дітям.
Домашній лимонад з апельсинів
Інгредієнти:
апельсини - 4 шт.;
цукор - 700 г;
вода - 10 л;
лимонна кислота - 10 р.
Приготування
Апельсини добре миємо, а потім обдаємо окропом. Далі прибираємо їх в морозилку на 12-20 годин (це робимо для того, щоб пішла гіркота). Потім промиваємо апельсини знову окропом, щоб вони трохи підтанула, ріжемо на кілька частин і прокручуємо разом зі шкіркою через м'ясорубку або подрібнюємо у блендері. Тепер отриману кашку заливаємо 3 літрами охолодженої кип'яченої або фільтрованої води і даємо настоятися 15-20 хвилин. По закінченню цього часу настій проціджують через дрібне сито або марлю. Додаємо 7 літрів кип'яченої холодної води, цукор і лимонну кислоту. Щоб зробити лимонад більш натуральним замість кислоти можна використовувати сік 1 лимона. Напій повинен настоятися приблизно 1 годину, щоб придбати насичений смак і колір. Ну ось і все - апельсиновий напій готовий!
Як зробити лимонад?
Інгредієнти:
лимони - 7 шт.;
цукор - 500 г;
вода - 5 л;
м'ята.
Приготування
Лимони ретельно промиваємо під проточною водою, так як ми будемо використовувати їх разом з цедрою, і розрізаємо на шматочки. Перекладаємо їх в блендер, додаємо цукор і трохи м'яти (якщо ви її не любите, сміливо можна обійтися і без неї). Тепер все це перемелюємо і отриману суміш заливаємо холодною питною водою. Ставимо ємність з домашнім лимонадом з лимона на ніч у холодильник, а вранці проціджують. Подаємо такий напій охолодженим, прикрасивши дольками лимона і листочками м'яти.
Лимонад з апельсинів і лимонів
Інгредієнти:
вода - 35 л.;
лимони - 2 шт.;
апельсини - 3 шт.;
цукор - 8 ст. ложок.
Приготування
У каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь. А самі тим часом моєму апельсини і лимони, видавлюємо з них сік, а цедру нарізаємо шматочками. Коли вода закипіла, поміщаємо в неї наші шкірки і варимо близько 7 хвилин. Після цього додаємо цукор і перемішуємо. Тепер вимикаємо вогонь, даємо трохи відвару охолонути, додаємо сік, проціджують, охолоджуємо і насолоджуємося смаком натурального напою.
Примітка: чим більше часу скоринки пробудуть у воді, тим більш насиченим буде гіркуватий відтінок. Якщо вам подобається характерна цитрусова гіркоту, то їх можна отримати вже перед самим вживанням. А в іншому випадку їх можна витягнути відразу після закипання.
Рецепт лимонаду з лимона, лайма і імбиру
Інгредієнти:
лимон - 2 шт.;
лайм - 2 шт.;
корінь імбиру;
кленовий сироп - 70 мл;
вода - 2 л.
Приготування
З попередньо вимитих лимонів та лаймів видавлюємо сік. Корінь імбиру очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці (нам потрібно приблизно половина чайної ложки). Тепер з'єднуємо лимонний і лайязикай сік, натертий імбир і кленовий сироп. Все це заливаємо водою, перемішуємо, даємо трохи настоятися, і напій готовий. Тепер його охолоджуємо, розливаємо по келихах і тішимо себе і рідних корисним натуральним напоєм.
Домашній апельсиновий лимонад - рецепт
Інгредієнти:
апельсини - 1 шт.;
свіжовичавлений апельсиновий сік - 250 мл;
лимон - 1 шт.;
цукор - 250 р.;
вода - 400 мл
Приготування
Висипаємо В каструлю цукор, заливаємо водою і додаємо цедру із чверті лимона. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Отриманий сироп охолоджуємо. Апельсин нарізаємо кружечками і викладаємо їх в остиглий сироп. Туди ж додаємо свіжовичавлений апельсиновий сік і кубики льоду. Лимонад готовий!
Домашній лимонад з апельсинів
Інгредієнти:
Приготування
Апельсини добре миємо, а потім обдаємо окропом. Далі прибираємо їх в морозилку на 12-20 годин (це робимо для того, щоб пішла гіркота). Потім промиваємо апельсини знову окропом, щоб вони трохи підтанула, ріжемо на кілька частин і прокручуємо разом зі шкіркою через м'ясорубку або подрібнюємо у блендері. Тепер отриману кашку заливаємо 3 літрами охолодженої кип'яченої або фільтрованої води і даємо настоятися 15-20 хвилин. По закінченню цього часу настій проціджують через дрібне сито або марлю. Додаємо 7 літрів кип'яченої холодної води, цукор і лимонну кислоту. Щоб зробити лимонад більш натуральним замість кислоти можна використовувати сік 1 лимона. Напій повинен настоятися приблизно 1 годину, щоб придбати насичений смак і колір. Ну ось і все - апельсиновий напій готовий!
Як зробити лимонад?
Інгредієнти:
Приготування
Лимони ретельно промиваємо під проточною водою, так як ми будемо використовувати їх разом з цедрою, і розрізаємо на шматочки. Перекладаємо їх в блендер, додаємо цукор і трохи м'яти (якщо ви її не любите, сміливо можна обійтися і без неї). Тепер все це перемелюємо і отриману суміш заливаємо холодною питною водою. Ставимо ємність з домашнім лимонадом з лимона на ніч у холодильник, а вранці проціджують. Подаємо такий напій охолодженим, прикрасивши дольками лимона і листочками м'яти.
Лимонад з апельсинів і лимонів
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь. А самі тим часом моєму апельсини і лимони, видавлюємо з них сік, а цедру нарізаємо шматочками. Коли вода закипіла, поміщаємо в неї наші шкірки і варимо близько 7 хвилин. Після цього додаємо цукор і перемішуємо. Тепер вимикаємо вогонь, даємо трохи відвару охолонути, додаємо сік, проціджують, охолоджуємо і насолоджуємося смаком натурального напою.
Примітка: чим більше часу скоринки пробудуть у воді, тим більш насиченим буде гіркуватий відтінок. Якщо вам подобається характерна цитрусова гіркоту, то їх можна отримати вже перед самим вживанням. А в іншому випадку їх можна витягнути відразу після закипання.
Рецепт лимонаду з лимона, лайма і імбиру
Інгредієнти:
Приготування
З попередньо вимитих лимонів та лаймів видавлюємо сік. Корінь імбиру очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці (нам потрібно приблизно половина чайної ложки). Тепер з'єднуємо лимонний і лайязикай сік, натертий імбир і кленовий сироп. Все це заливаємо водою, перемішуємо, даємо трохи настоятися, і напій готовий. Тепер його охолоджуємо, розливаємо по келихах і тішимо себе і рідних корисним натуральним напоєм.
Домашній апельсиновий лимонад - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Висипаємо В каструлю цукор, заливаємо водою і додаємо цедру із чверті лимона. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Отриманий сироп охолоджуємо. Апельсин нарізаємо кружечками і викладаємо їх в остиглий сироп. Туди ж додаємо свіжовичавлений апельсиновий сік і кубики льоду. Лимонад готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Апельсиновий лікер
Лікер - це міцний алкогольний напій, який в домашніх умовах зробити досить просто. Давайте з вами розглянемо декілька цікавих рецептів створення
Літні напої з м'ятою
У жарку пору хочеться чого-небудь прохолодного освіжаючого. І зараз ми вам розповімо, як легко і швидко зробити літні напої з м'ятою. Такий напій
Імбирний лимонад - рецепт
Імбирний лимонад - чудовий освіжаючий напій, який легко приготувати в домашніх умовах. Хочете здивувати свою сім'ю новим освіжаючим напоєм? Значить
Лимонад «Тархун»
У спекотний літній день завжди хочеться випити чогось освіжаючого. Одними з найпопулярніших напоїв у цей час року є лимонади. Сьогодні ми розповімо
Лимонад - рецепт
Лимонад - як багато бульбашок в цьому слові. Адже перше, що приходить на розум при його вимові - холодний газований напій з насиченим смаком.
Лимонад з апельсинів
Готовий лимонад, звичайно ж, можна просто купити в магазині. Але чи буде він корисний? Навряд чи, адже в ньому багато барвників, консервантів. Тому