З приходом літа і спеки як ніколи стають популярними різні напої. У магазинах їх безліч, можна вибирати на будь - смак. Ось тільки з чого зроблені покупні лимонади? Явно, корисного там мало. Саме тому ми розповідаємо про таких напоях як квас з вівса і журавлинний сік . І саме тому ми зараз вам розповімо, як в домашніх умовах зробити натуральний лимонад з лимонів і апельсинів. Повірте, такий напій вийде нітрохи не гірше магазинного, але при цьому він буде ще і корисним, тому його сміливо можна пропонувати навіть дітям.
Домашній лимонад з апельсинів
Інгредієнти: апельсини - 4 шт.; цукор - 700 г; вода - 10 л; лимонна кислота - 10 р. Приготування Апельсини добре миємо, а потім обдаємо окропом. Далі прибираємо їх в морозилку на 12-20 годин (це робимо для того, щоб пішла гіркота). Потім промиваємо апельсини знову окропом, щоб вони трохи підтанула, ріжемо на кілька частин і прокручуємо разом зі шкіркою через м'ясорубку або подрібнюємо у блендері. Тепер отриману кашку заливаємо 3 літрами охолодженої кип'яченої або фільтрованої води і даємо настоятися 15-20 хвилин. По закінченню цього часу настій проціджують через дрібне сито або марлю. Додаємо 7 літрів кип'яченої холодної води, цукор і лимонну кислоту. Щоб зробити лимонад більш натуральним замість кислоти можна використовувати сік 1 лимона. Напій повинен настоятися приблизно 1 годину, щоб придбати насичений смак і колір. Ну ось і все - апельсиновий напій готовий!
Як зробити лимонад?
Інгредієнти: лимони - 7 шт.; цукор - 500 г; вода - 5 л; м'ята. Приготування Лимони ретельно промиваємо під проточною водою, так як ми будемо використовувати їх разом з цедрою, і розрізаємо на шматочки. Перекладаємо їх в блендер, додаємо цукор і трохи м'яти (якщо ви її не любите, сміливо можна обійтися і без неї). Тепер все це перемелюємо і отриману суміш заливаємо холодною питною водою. Ставимо ємність з домашнім лимонадом з лимона на ніч у холодильник, а вранці проціджують. Подаємо такий напій охолодженим, прикрасивши дольками лимона і листочками м'яти.
Лимонад з апельсинів і лимонів
Інгредієнти: вода - 35 л.; лимони - 2 шт.; апельсини - 3 шт.; цукор - 8 ст. ложок. Приготування У каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь. А самі тим часом моєму апельсини і лимони, видавлюємо з них сік, а цедру нарізаємо шматочками. Коли вода закипіла, поміщаємо в неї наші шкірки і варимо близько 7 хвилин. Після цього додаємо цукор і перемішуємо. Тепер вимикаємо вогонь, даємо трохи відвару охолонути, додаємо сік, проціджують, охолоджуємо і насолоджуємося смаком натурального напою.
Примітка: чим більше часу скоринки пробудуть у воді, тим більш насиченим буде гіркуватий відтінок. Якщо вам подобається характерна цитрусова гіркоту, то їх можна отримати вже перед самим вживанням. А в іншому випадку їх можна витягнути відразу після закипання.
Рецепт лимонаду з лимона, лайма і імбиру
Інгредієнти: лимон - 2 шт.; лайм - 2 шт.; корінь імбиру; кленовий сироп - 70 мл; вода - 2 л. Приготування З попередньо вимитих лимонів та лаймів видавлюємо сік. Корінь імбиру очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці (нам потрібно приблизно половина чайної ложки). Тепер з'єднуємо лимонний і лайязикай сік, натертий імбир і кленовий сироп. Все це заливаємо водою, перемішуємо, даємо трохи настоятися, і напій готовий. Тепер його охолоджуємо, розливаємо по келихах і тішимо себе і рідних корисним натуральним напоєм.
Домашній апельсиновий лимонад - рецепт
Інгредієнти: апельсини - 1 шт.; свіжовичавлений апельсиновий сік - 250 мл; лимон - 1 шт.; цукор - 250 р.; вода - 400 мл Приготування Висипаємо В каструлю цукор, заливаємо водою і додаємо цедру із чверті лимона. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Отриманий сироп охолоджуємо. Апельсин нарізаємо кружечками і викладаємо їх в остиглий сироп. Туди ж додаємо свіжовичавлений апельсиновий сік і кубики льоду. Лимонад готовий!