» » Кава з молоком

Кава з молоком

Кава з молоком
Багато людей у різних країнах люблять натуральна кава - це чудовий підбадьорливий і, безумовно, корисний в розумних кількостях напій. Існує безліч способів і рецептів приготування кави, в тому числі, з різноманітними смаковими та ароматичними добавками. Однак дивно, що багато хто віддають перевагу каві з молоком - цей напій має ніжний смак, м'який і гармонійний.
За деякими версіями традиція готувати чорний кава з молоком спочатку сформувалася у Франції (Cafeaulait, франц.), а вже потім поширилася по всій Європі. Ми пропонуємо спробувати кілька рецептів, а ви покуштуйте кожен і визначте найкращий спосіб, як приготувати каву з молоком.

Кава з молоком - класичний рецепт


Таку каву подають в більшості європейських кафе. Рецепт зовсім простий та його легко освоять навіть ті, хто не любить або не вміє готувати.
Інгредієнти:

  • зерна кави - 2 ст. ложки;

  • вода - 2 стандартні кавові чашечки;

  • цукор - за смаком;

  • незбиране молоко - 1 стакан.


  • Приготування
    Зерна кави обсмажте на сухій чистій сковороді (якщо вже обсмажені зерна, пропустіть цей крок). Остудіть кави, помістіть в кавомолку і подрібніть до дрібного порошку. Мелену масу помістіть у турку, додайте воду і поставте на сильний вогонь. Доглядайте за кавою, інакше він утече (як і молоко). Коли кава почне підніматися в турці, відразу знімайте його з вогню. Залиште зварений напій на 10-15 хвилин, потім процідіть. Трохи підігрійте молоко. Кава з молоком подають у чашках більшого обсягу, ніж звичайний чорний кави, або в склянках. Молоко найчастіше подають у сливочнике, щоб кожен міг влити таку його кількість, яке подобається. Цукор також подають окремо.

    Кава на молоці


    Кава на молоці має зовсім інший смак, він зазвичай не дуже подобається тим, хто не любить кип'ячене молоко. Крім того, кава, зварена на молоці, втрачає аромат, додаткове проварювання меленої кави призводить до надмірної екстракції, тому напій стає більш міцним і кілька менш корисним. До речі, кава в турці з молоком готувати не можна. По-перше, молоко пригорає, і відмити турку буде складно. По-друге, вузька частина турки створює всередині більшу температуру, тому напій обов'язково втече.
    Інгредієнти:

  • мелена кава - 2 ч. ложки;

  • вода - 100 мл;

  • молоко - 300 мл;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Для початку зваріть каву: влийте воду втурку, всипте мелену каву і дочекайтеся закипання. Відставте в сторону, щоб осад легше було відцідити. У невелику, краще всього емальовану каструльку влийте трохи води, добре промийте і вилийте воду. Влийте молоко і нагрівайте його. Як тільки воно почне закипати, додати зварений кави. Залиште напій на повільному вогні не більше ніж на хвилину, потім дайте настоятися 5 хвилин і подавайте. Один з недоліків цього напою - при охолодженні утворюється плівка, що не всім до смаку.

    Кава з корицею і молоком


    Одне з найбільш традиційних поєднань - кава з корицею. Ця пряність робить напій цікавіше, пікантніше і насиченішим. В поєднанні з м'яким молочним смаком виходить дуже незвично.
    Інгредієнти:

  • кава мелена - 2 ч. ложки;

  • вода - 100 мл;
  • Кава з молоком

  • молоко - 200 мл;

  • кориця - 1/3 ч. ложки;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Змішайте мелену каву і корицю, зваріть чорну каву будь-яким зручним для вас способом - хоч в турці (джезві, ибрике), хоч в гейзерній кавоварці. Розлийте каву по чашках. Молоко підігрійте і подайте окремо в сливочнике. Можна додавати ваніль - теж буде дуже вишукано. Такі напої не тільки володіють приємним смаком, але і сприяють зосередженню.
    Додав: admin | 19-01-2015, 14:51
    Переглядів: 1444