» » Компот з кураги - користь, шкода і рецепти з чорносливом, родзинками, яблуками і фініками

Компот з кураги - користь, шкода і рецепти з чорносливом, родзинками, яблуками і фініками

Компот з кураги - користь, шкода і рецепти з чорносливом, родзинками, яблуками і фініками
Компот з кураги користується не меншою популярністю, ніж напій з свіжих абрикосів. Відмінно втамовує спрагу, містить багато вітамінів, допомагає налагодити роботу кишечника. Сухофрукти можна комбінувати зі свіжими, сушеними або консервованими фруктами, ягодами.

Як варити компот з кураги?


Класичний компот з кураги приготувати дуже легко, лікарі радять частіше пити його навесні, коли організм особливо має потребу у вітамінах. А їх у сухофрукті дуже багато, як і мінеральних речовин. Правильно заготовлені ягоди дають прозорий, бурштиновий колір, особливий смак надає напою мед. Кілька секретів, як зварити смачний компот з кураги, допоможуть зробити питво оригінальніше.

  • Сухофрукти треба опускати тільки в окріп, а не в холодну воду.

  • Корисні властивості курага зберігає тільки перші 12 годин після приготування, тому не варто варити багато напою запас.

  • Щоб компот з кураги придбав легку кислинку, необхідно додати в охолоджену рідину лимонну кислоту: 1 ч. ложка на 2 літри води. Можна замінити столовою ложкою лимонного соку. Важливо пам'ятати, що в гарячій воді вітамін С втрачає свої якості.

  • Приємний відтінок додасть напою жменю сушеної шипшини.


  • Компот з кураги - користь і шкода

    Компот з кураги - користь, шкода і рецепти з чорносливом, родзинками, яблуками і фініками

    Курага – це засушені за певною технологією абрикоси, якісні сухофрукти відрізняються помаранчевим відтінком, пружністю, солодким смаком. Компот з кураги, користь якого незаперечна, завдяки каротину та аскорбінової кислоти добре відновлюють імунітет, а вітамін В істотно покращує зір.

  • Магній у складі ягід підтримує нервову систему.

  • Калій нормалізує водний баланс.

  • Очищається кишечник, поліпшується метаболізм.

  • Відбувається регенерація тканин.


  • Але наявність багатьох позитивних властивостей не означає, що пити компот з кураги можна без обмежень. Напій принесе шкоду, якщо:

  • Є захворювання нирок, шлунково-кишкового тракту.

  • Діагностовані гіпотонія або діабет.

  • Проявляється алергія на сухофрукт, що відразу помітно по зудящим висипань.


  • Компот з кураги і чорносливу - рецепт


    Компот з кураги - користь, шкода і рецепти з чорносливом, родзинками, яблуками і фініками

    Якщо хочеться додати напою надзвичайний смак, можна приготувати компот з кураги і чорносливу . Засушені абрикоси краще купувати трохи більш темні і матові за кольором, яскраво-жовтий говорить про наявність добавок. Курагу промити і замочити на 15 хвилин, з чорносливом це робити не обов'язково. Але якщо сухофрукти попалися дуже сухі, бажано їх залити на 20 хвилин окропом.
    Інгредієнти :

  • курага – 10 шт.;

  • чорнослив – 150 г;

  • лимон – 1 зубчик;

  • цукор – 1 ст.;

  • вода – 2 л.


  • Приготування

  • Сухофрукти промити, замочити.

  • Воду закип'ятити, покласти курагу і чорнослив.

  • Додати цукор.

  • Перемішати, закинути лимон.

  • Варити на маленькому вогні 30-40 хвилин.

  • Настояти, остудити.


  • Компот з кураги і родзинок - рецепт

    Компот з кураги - користь, шкода і рецепти з чорносливом, родзинками, яблуками і фініками

    Щоб зробити корисний і смачний компот з кураги, рекомендується додати родзинки. Принадність цього напою в тому, що його можна приготувати і без варіння. Потрібно лише скласти сушку в термос і залити окропом на ніч. До ранку смачний узвар буде готовий. Дуже бадьорить, як в гарячому вигляді, так і в холодному. Гущу з компоту можна з'їсти окремо.
    Інгредієнти :

  • курага – 200 г;

  • родзинки – 200 г;

  • вода – 25 л.


  • Приготування

  • Курагу і родзинки промити, замочити в теплій воді на 10 хвилин.

  • Закип'ятити воду, закласти сушені абрикоси і родзинки.

  • Додати цукор.

  • Компот з кураги і родзинок вариться 10 хвилин.


  • Компот із свіжих яблук і кураги

    Компот з кураги - користь, шкода і рецепти з чорносливом, родзинками, яблуками і фініками

    Купуючи сушені абрикоси, варто пам'ятати, що вони не повинні бути насичено оранжевого кольору. Це свідчить про такій добавці, як ангідрит, яка може викликати отруєння і навіть напад бронхіальної астми. Багато господинь розбавляють напій іншими фруктами, дуже смачним виходить компот з кураги і яблук.


    Інгредієнти :

  • свіже яблуко – 1 шт.;

  • курага – 250 г;

  • цукор – 1 ст.;

  • вода – 25 л.


  • Приготування

  • Яблуко помити, видалити кісточки, порізати на шматочки.

  • Курагу замочити на 10 хвилин в теплій воді, промити.

  • Воду закип'ятити, покласти порізані курагу і яблуко.

  • Варити 5 хвилин, настояти.


  • Компот із сушених яблук і кураги

    Компот з кураги - користь, шкода і рецепти з чорносливом, родзинками, яблуками і фініками

    Компот з кураги і яблук - рецепт вигідний ще і тим, що фрукти можна з'їсти окремо або використовувати для начинки пиріжків. Деякі економні господині використовують компотную гущу, щоб зварити ще одну порцію напою. Але це виправдано, якщо узвар вийдуть занадто густий, фрукти – не водянисті. Для компоту можна використовувати і сушені яблука. Їх бажано розмочити в гарячій воді, затока на 15 хвилин.
    Інгредієнти :

  • сушені яблука – 300 г;

  • цукор – 100 г;

  • кориця – 05 ч. л.;

  • аніс – 05 ч. л.


  • Приготування

  • Сухофрукти залити теплою водою, залишити на 15 хвилин.

  • Коли закипить вода, покласти цукор, яблука і курагу.

  • Варити 5 хвилин, додати корицю і аніс.

  • Поварити 1 хвилину, зняти з вогню, настояти.


  • Компот з кураги і шипшини

    Компот з кураги - користь, шкода і рецепти з чорносливом, родзинками, яблуками і фініками

    В цей напій можна додавати будь-які фрукти, включаючи лимон, інжир і груші. У літню спеку найкраще втамовує спрагу компот з кураги без цукру, з додаванням шипшини. Щоб тверді ягоди добре заварилися, їх потрібно гарненько очистити насіння, дрібно докладно. Курагу важливо вибирати чисту, без чорних плям. Якщо такі є, це свідчить не про стиглості фрукта, як запевняють продавці, а про те, що на сушку брали зіпсовані абрикоси.
    Інгредієнти :

  • курага – 300 г;

  • шипшину – 50 г;

  • вода – 2 л.


  • Приготування

  • Курагу замочити, промити.

  • Шипшина очистити від насіння і волосків.

  • Коли вода закипить, закинути ягоди.

  • Варити узвар з шипшини і кураги треба 5 хвилин.


  • Компот з фініків і кураги - рецепт

    Компот з кураги - користь, шкода і рецепти з чорносливом, родзинками, яблуками і фініками

    Часто в компоті цукор замінюють на мед, він надає особливий смак. Його кладуть, коли напій охолоне до кімнатної температури. Часто мед розчиняють у теплій воді і вливають в компот. Можна використовувати відразу кілька сортів меду, це додасть неповторний аромат. Якщо їх міняти, то напій кожен раз буде виходити іншого. Відмінно вбирає мед компот з кураги і фініків. При купівлі фрукти треба пробувати, щоб не горчили, інакше присмак перейде на напій.
    Інгредієнти :

  • фініки – 250 г;

  • курага – 300 г;

  • цукор – 1 ст.;

  • вода – 1 л.


  • Приготування

  • Курагу і фініки замочити на 10 хвилин, промити.

  • Порізати на шматочки.

  • Цукор прогріти на сковорідці, залити водою, прокип'ятити.

  • Коли вода закипить, покласти сухофрукти, додати сироп.

  • Варити 5 хвилин, настояти.


  • Компот з кураги і апельсина

    Компот з кураги - користь, шкода і рецепти з чорносливом, родзинками, яблуками і фініками

    Ваніль та інші спеції кладуть у напій, коли його знімають з вогню. Так вони краще віддають аромат. Можна компонувати прянощі, тоді узвар кожен раз буде купувати новий смак. Компот з кураги - рецепт дуже простий, його можна урізноманітнити додаванням апельсина. Цитрусові треба очистити від шкірки, інакше біла плівка дасть гіркоту.
    Інгредієнти :

  • апельсини – 6 шт.;

  • курага – 200 г;

  • вода – 3 ст.;

  • цукор – 3 ст. л.


  • Приготування

  • Апельсини очистити, порізати на шматочки.

  • Курагу замочити, промити, подрібнити.

  • Закинути в окріп разом з цукром.

  • Варити 5 хвилин.

  • Додати апельсини, розмішати, зняти з вогню.

  • Компот з цитрусових і кураги треба наполягати 2 години.


  • Компот з кураги в мультиварці

    Компот з кураги - користь, шкода і рецепти з чорносливом, родзинками, яблуками і фініками

    Найпростіше варити напій в мультиварці, це істотно заощадить час. Багатьом дуже подобається компот з кураги і мандаринів . Цитрусові треба добре очистити. Оскільки під компот режиму в мультиварці немає, можна вибрати «Підігрів» - на 90 хвилин, вважається найбільш вдалим варіантом. На режимі «Гасіння» - на 40 хвилин, напій буде більш насиченим. А якщо виставити на «Бульйон» - на 1 годину, то компот вийде дуже ароматним.
    Інгредієнти :

  • курага – 400 г;

  • цукор – 250 г;

  • мандарини – 3 шт.;

  • вода – 2 л.


  • Приготування

  • Курагу промити, порізати, викласти в каструлю.

  • Залити теплою водою.

  • Додати цукор, перемішати.

  • Апельсини почистити, порізати на шматочки.

  • Встановити потрібну програму.

  • Настояти, остудити.
  • Додав: admin | 12-03-2018, 08:07
    Переглядів: 371