Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити лимонад?

Як зробити лимонад?

22-09-2016, 20:25
411
Як зробити лимонад?
Багато не знають, як зробити смачний лимонад, використовуючи звичайні продукти. А між тим, все просто – потрібні правильні лимони, якісні та свіжі, чиста вода і цукор. Отже, запам'ятовуємо.
Перше – не економте, купуючи лимони. Потрібні лимончики не в'ялі, не мляві. Вибирайте плоди з тонкою шкіркою – зазвичай вони невеликі. Шкірка плодів повинна бути рівномірно забарвлена – без подряпин, пошкоджень, плям.
Друге – використовуйте хорошу воду. Небажано брати кип'ячену, краще робити лимонад на фільтрованій, бутильованої або газованої води. Кип'ячена вода дасть неприємні відтінки смаку напою, можна воду відстоювати, використовуючи кремній або природні фільтри з вугілля.
Цукор для приготування домашнього лимонаду можна брати будь-який: білий, жовтий або коричневий, пісок чи рафінад. Спочатку виготовити маленьку партію і спробуйте – цукор не повинен надавати додаткові відтінки смаку напою. Якщо цукор не очищений, спершу розчиніть його у воді, а потім процідіть солодку воду через марлю, складену в два-три шари.
Лимонад без цукру
Якщо ви не вживаєте в їжу цукор і не знаєте, як зробити лимонад солодким, дамо кілька порад. Найпростіше – використовуйте мед. Медовий напій збагачений мікроелементами, вітамінами, це просто величезна допомога вашому імунітету. Якщо ж мед не можна, наприклад, тому що на нього алергія, можна купити в аптеці стевію – натуральний підсолоджувач, який можна всім, навіть діабетикам.
Робимо настій подрібненої трави на теплій воді, потім проціджуємо. Отримуємо воду з приємним солодкуватим дуже м'яким смаком. Нарешті, можна купити штучні підсолоджувачі, однак не слід забувати, що вживати їх у їжу можна дуже недовго і тільки в невеликих кількостях, особливо тим, у кого проблеми з підшлунковою залозою.
Простий лимонад
Навчитися, як зробити лимонад з 1 лимона, простіше всього. Це дешево і швидко, легко і результат сподобається всім.
Інгредієнти:

  • тонкокорый свіжий лимон – 1 шт.;

  • вода мінеральна – 2 л;

  • цукор – за смаком (5-10 ст. ложок).


  • Приготування
    Хтось любить солодкі напої, хтось віддає перевагу кисло-солодкі, тому готуємо воду з цукром на смак. Додаємо цукор – пробуємо. Якщо мало, додаємо ще. Лимон подрібнюємо будь-яким способом – пропускаємо через м'ясорубку, подрібнюємо блендером, просто дуже дрібно нарізаємо і додаємо у воду. Наполягаємо годину в холодильнику і відразу п'ємо.
    Ускладнюємо
    Для тих, хто не шукає простих шляхів або хоче здивувати друзів, розповімо, як зробити лимонад з лимона і апельсина або інших інгредієнтів.
    Інгредієнти:

  • лимон з тонкою шкіркою – 3 шт.;

  • стевія – 1/2 склянки сушеної трави;

  • вода очищена або бутильована – 5 л;

  • апельсин/лайм/грейпфрут – 2 шт./5 шт./1 шт.

  • м'ята – 3-4 гілочки.


  • Приготування
    Знімаємо цедру з лимона. Воду підігріваємо до 45-50 градусів, кладемо в неї стевію, м'яту і цедру і залишаємо на ніч. Вранці проціджують і вливаємо свіжовіджатий сік з лимонів і апельсинів або лайма (смачний варіант і з грейпфрутовим соком). Можна не додавати інші цитрусові, а ось м'яти взяти побільше. Як розумієте, зробити лимонад і м'яти без інших інгредієнтів простіше простого.
    Інші способи
    Як зробити лимонад?

    Є ще варіант, як зробити лимонад і цукру, якщо хочеться приготувати напій не в сезон. Просто купуємо лимони, пропускаємо їх через м'ясорубку, отриману масу змішати з цукром у пропорції 1:1 розкладаємо в невеликі баночки і зберігаємо в холодильнику. Захотів пити – просто додай води.
    Ну, і для тих, що худнуть є смачний варіант, як зробити лимонад і імбиру. У напій, приготовлений за будь-яким рецептом, на кожні 15 л додаємо 1/2 ч. ложки тертого свіжого імбиру. Виходить освіжаючий напій, який швидко зганяє зайві кілограми.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашній лимонад з апельсинів і лимонів
    Домашній лимонад з апельсинів і лимонів
    Зовсім не складно створювати власноруч по-справжньому корисні тонізуючі напої. Далі опишемо, як зробити дивовижно смачний лимонад з апельсинів і
    Як зробити вдома лимонад?
    Як зробити вдома лимонад?
    По-справжньому тонізуючий, смачний, яскравий лимонад вийде, якщо зробити його власноруч, адже це зовсім не складно, так і компоненти потрібні
    Лимонад з тархуна в домашніх умовах
    Лимонад з тархуна в домашніх умовах
    Прекрасна варіація домашнього тонізуючого напою описана далі в статті. Розповімо, як власноруч виготовити дивно смачний лимонад, тільки в склад
    Кавуновий лимонад
    Кавуновий лимонад
    На які тільки хитрощі не підеш, щоб втамувати спрагу в літню спеку! Одним з таких цікавих варіантів можна назвати кавуновий лимонад. Поєднання
    Лимонад «Тархун»
    Лимонад «Тархун»
    У спекотний літній день завжди хочеться випити чогось освіжаючого. Одними з найпопулярніших напоїв у цей час року є лимонади. Сьогодні ми розповімо
    Лимонад з апельсинів
    Лимонад з апельсинів
    Готовий лимонад, звичайно ж, можна просто купити в магазині. Але чи буде він корисний? Навряд чи, адже в ньому багато барвників, консервантів. Тому