Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зварити каву вдома в турці?

Як зварити каву вдома в турці?

22-09-2016, 20:14
485
Як зварити каву вдома в турці?
Тим, хто тільки починає своє знайомство з різноманітністю кави і його сортів, рекомендуємо насамперед розібратися з тим, як зварити каву вдома в турці. Простий агрегат дозволяє в домашніх умовах екстрагувати з зерен максимум смаку завдяки дуже доступною технології варіння. Існує безліч способів варіння напою саме за допомогою турки, але ми поговоримо про найбільш доступних і поширених.

Як правильно зварити каву в турці будинку?


Насамперед слід розглянути підготовчий етап приготування, який включає вибір правильної турки і сорти кави.
У турці можна варити абсолютно будь кави, особливо якщо ця турка виконана з міді. Мідь чудово проводить і зберігає тепло, що сприяє рівномірному прогріванню напою. Недорогі турки з глини також гарні, але пористість матеріалу дозволяє варити постійно лише один сорт кави, в іншому випадку смаки різних сортів змішуються.
Мідні турки з вузьким горлечком – ідеальний варіант, оскільки вони сприяють концентрації смаку і аромату кави в посудині.
Що ж стосується сорти кави , то вибирайте його на власний смак і розсуд, головне – не беріть занадто багато, щоб зерна не псувалися і не втрачали аромату під час зберігання.

Як зварити смачну каву в турці будинку – рецепт


Один з основних етапів варіння кави – визначення кількості кавового порошку, який слід насипати в ємність. Як правило, пари чайних ложок меленої кави з невеликою гіркою цілком достатньо для заварювання 150 мл кави. Для смачної кави потрібна якісна вода, адже зерно навіть найвищої якості не здатна забезпечити смачний напій при використанні жорсткої водопровідної води. Використовувати фільтровану або бутильовану воду.
Відмірявши мелену каву і набравши необхідну кількість води, підготуйте турку до варінні ледь прогрів її денце на середньому вогні. Після прогрівання в турку засипають мелені зерна. Якщо п'єте каву з цукром, то його теж слід додати на даному етапі. Різноманітні мелені спеції теж допустимі, особливо добре зі свіжозвареним кави поєднується щіпка меленої кориці та імбиру. Заливаємо каву холодною водою і ставимо на слабкий вогонь. Мінімум часу на поверхні утворюється світла пінка, яка буде темніти по мірі приготування.
Під час варіння кави в турці існує золоте правило: ні в якому разі не допускати закипання напою! Справа в тому, що на перших етапах приготування кави покривається пінної скоринкою, що збирає під собою всі аромати напою. Якщо цілісність цієї скоринки порушується, то і напій втрачає левову частку накопиченого смаку і аромату. Коли ви почнете помічати, що кава поступово починає доходити до кипіння, відразу ж зніміть турку з вогню. Повторювати процес доведення до кипіння і зняття можна скільки завгодно разів, але 2-3 буде цілком достатньо.
Готову каву обережно розливають по попередньо прогріти чашках.

Як зварити мелену каву в турці будинку?


Зрозуміло, що для варіння в турці слід брати лише цілі зерна кави і бажано свіжого помелу, а тому перед тим, як зварити зернової кави в турці будинку, зерна перемелюють в необхідному обсязі. Зберігати мелену каву про запас не рекомендується.
Як зварити каву вдома в турці?

Друга техніка варіння кави передбачає додавання самих мелених зерен в турку з розчином цукру і води (або однієї лише прогрітої води, якщо ви п'єте несолодкий кави). Любителям солодкого кави пропонуємо насипати цукор в турку і дати йому злегка розплавитися для досягнення карамельного смаку, а потім вливати воду.
Коли вода прогріється, додайте каву, дочекайтеся появи пінки на поверхні і перемішайте напій. Тепер чекайте, поки піна почне плотнеть і змінювати свій колір кремовий. Дайте кави практично дійти до кипіння, а потім зніміть його з вогню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як правильно зварити каву в турці?
Як правильно зварити каву в турці?
Якщо ви не пили кава, зварена в турці - неодмінно виправити це упущення. У цьому матеріалі детально описані рекомендації того, які зерна ідеально
Як зварити смачну каву в турці?
Як зварити смачну каву в турці?
Для любителів ароматної кави далі в статті представлений прекрасний спосіб варіння його в спеціальній турці. Опишемо, як самостійно заварити каву і
Як зварити каву без турки вдома?
Як зварити каву без турки вдома?
Зварити натуральна кава, без використання спеціальних пристосувань - дуже посильне завдання. Порадуйте себе і улюблених незрівнянним напоєм, а ми
Кава з молоком
Кава з молоком
Якщо ви любите каву з молоком, то повинні знати, як правильно його готувати. Сьогодні ми поговоримо про різні рецепти даного напою, щоб ви могли
Холодна кава
Холодна кава
Жарким літом навіть і думати не хочеться про гарячих напоях, тому, щоб зарядитися бадьорістю і освіжиться, пропонуємо вам приготувати холодну каву за
Як зварити каву в турці?
Як зварити каву в турці?
Кава, зварена в різних кухонних пристроях, набагато смачніше розчинної. І сьогодні ми розповімо детальніше, як зварити каву в турці, щоб початок дня