» » Як правильно зварити каву в турці?

Як правильно зварити каву в турці?

Як правильно зварити каву в турці?
Кожен, хто хоч раз пробував правильно зварений кави, ніколи і ні за що не проміняє цей чарівний напій на каву з пакетика. Якщо ви не знаєте, як правильно зварити каву в турці , спершу визначитеся, яку каву ви будете варити, на чому і який туркою скористаєтеся.
Про види кави
Насамперед запам'ятовуємо, що кава буває в зернах, причому він може бути і обсмаженим, і немає, або меленим. Помел теж буває різним. Розглянемо варіанти. Кава в зернах зазвичай краще купувати: ви не тільки бачите якість кави, можете відчути його початковий аромат, але і самі регулюєте і ступінь обжарювання, і тонкість помелу. Якщо досвіду в приготуванні кави немає, краще все-таки починати з смаженої меленої кави, пропонованого солідними фірмами-виробниками. Друге – кава буває чистосортным і змішаним, тобто купажованим. Чистосортні види кави – це арабіка (вона дорожча) і робуста (вона дешевша), зазвичай вказують регіон, в якому кави зростав. Наприклад, арабіка з Нікарагуа. Якщо ж кави носить романтично-красиві імена, типу «Кенійський захід» або «Королівська греза», то це суміш різних сортів, зазвичай її ще і ароматизують. Така кава може серйозно змінити смак і аромат у процесі приготування, так що думайте самі, чи варто ризикувати.
Варимо каву вдома
Ті, хто хоч раз бачив, як варять каву в Туреччині, знають, що для виготовлення смачного напою потрібна жаровня з розжареним піском, а тому постає питання, як правильно зварити каву в турці будинку. Насправді, все просто – кава вариться на звичайній плиті, але, звичайно, є деякі хитрощі. Розповімо, як зварити смачну каву в турці.
Інгредієнти:

  • кави тонкого помелу (на пачці повинно бути написано «для турки») – 2 ч. ложки;

  • кориця мелена – 1 щіпка;

  • дистильована або фільтрована вода – 100 мл;

  • цукор рафінований шматочками – 2 шматочки;

  • кухонна сіль велика – 3-4 кристала;

  • коньяк або бренді – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    У турку наливаємо воду і ставимо її на вогонь. Яким має бути вогонь – на першому етапі не принципово. А от коли вода скипить ключем, робимо нагрівання мінімальним. Всипаємо кави і корицю і, тримаючи турку у верхніх шарах полум'я пальника, чекаємо, коли рідина скипить і піна зникне. На це зазвичай потрібно близько 2 хвилин. Вимикаємо вогонь, додаємо пару кристалів солі і кілька крапель холодної води. Кладемо В чашку цукор, наливаємо на нього коньяк (можна, звичайно, обійтися і без спиртного), вливаємо кави. При цьому, якщо ви знаєте, як зварити каву з корицею в турці, досить легко можна цей напій урізноманітнити, замінюючи корицю, наприклад, мускатним горіхом або кардамоном. Як бачите, зварити міцну каву в турці зовсім не складно. Щоб отримати менш міцний напій, просто зменшуємо кількість кави на порцію.
    Кава з молоком
    Багато люблять доповнювати ароматний кави вершковим смаком. Обмовимося відразу. Відповідь на часто задається питання: як зварити каву в турці з молоком – ніяк. Молоко доведеться додати пізніше, тільки так вийде дійсно смачний напій. Якщо варити каву на молоці, воно придбає неприємний присмак перегрітого молока. Розповімо, як зварити каву в турці з пінкою.
    Інгредієнти:

  • запашну мелену каву турки – 15 ч. ложки;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • жирне не зняте молоко – 100 мл;

  • фільтрована вода – 70 мл
  • Як правильно зварити каву в турці?


    Приготування
    Спершу кип'ятимо воду. У киплячу воду додаємо кави і недовго тримаємо на малому вогні, щоб кава прокипел півхвилини або трохи довше. Вимикаємо, додаємо цукор. Молоко злегка підігріваємо і з допомогою міксера збиваємо в піну. Кава наливаємо у високий стакан або чашку, в нього тонкою цівкою ллємо молоко. Отримуємо чудовий напій з ніжним вершковим смаком і ароматною піною. Як бачите, зварити мелену каву в турці – не проблема. Якщо ж кава в зернах, просто мелемо його з допомогою кавомолки до потрібної консистенції.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:13
    Переглядів: 42