» » Випічка в мікрохвильовці

Випічка в мікрохвильовці

Випічка в мікрохвильовці
Не багато використовують мікрохвильову піч для чого-небудь, крім підігріву їжі, і дуже даремно, адже це перевірена роками пристрій швидко може впоратися зі стравами, які духовки підуть десятки хвилин. У цій статті ми поговоримо про рецепти випічки, які, як не можна краще доводять це твердження.

Банановий пиріг в мікрохвильовці


Інгредієнти:

  • борошно - 45 г;

  • цукор - 15 г;

  • розпушувач і сода - по 1/8 ч. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • банан - 1 шт.;

  • молоко - 15 мл;

  • рослинна олія - 15 мл


  • Приготування
    В гуртку чи підходить для приготування в мікрохвильовій печі посуді збийте цукор з яйцями, олією, пюрированным бананом і молоком. Всипте до рідких інгредієнтів з'єднану з розпушувачем борошно. Замісіть ароматне тісто і поставте його випікатися 3 хвилини на максимальній потужності. Швидка випічка в мікрохвильовці готується реально дуже швидко, а тому на всяк випадок перевірте готовність пирога через півтори хвилини.

    Смачна випічка - хліб з висівок в мікрохвильовці


    Інгредієнти:

  • борошно - 35 г;

  • висівки - 5 г;

  • розпушувач - 1/2 ч. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • рослинне масло - 35 мл


  • Приготування
    Поєднавши борошно з сіллю і висівками, додайте до суміші головну підйомну силу нашого майбутнього хліба – розпушувач. У форму, яка згодиться для випічки хліба в мікрохвильовій печі, вбиваємо яйце і вливаємо олію. Збиваємо інгредієнти і додаємо суху суміш. Основа для хліба готова, залишається лише запекти її 3 хвилини на максимальній потужності. При бажанні, рецепт можна доповнити травами і спеціями, або приготувати хліб з сиром в мультиварці, засипавши в тісто столову ложку улюбленого тертого сиру.

    Пісочне печиво в мікрохвильовці


    Дивно, але основа для звичайного печива, яке ми звикли готувати в духовці, годиться і для запікання в мікрохвильовці. Перевірте самі, взявши за основу цей рецепт.
    Інгредієнти:

  • борошно - 180 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершкове масло - 225 г;

  • цукрова пудра - 55 г;

  • ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Як і для самого звичайного печива, яке готується в духовці, для печива з мікрохвильовки нам необхідно буде збити білосніжний крем з вершкового масла кімнатної температури з цукром і ваніллю. До отриманої суміші додаємо яйце і повторюємо замішування. Всипаємо борошно і готуємо масляниста пісочне тісто, яке потім ділимо на 24 порції. Чверть всіх печеньок ставимо запікати в мікрохвильовці на 15-2 хвилини, а потім повторюємо процедуру з рештою порціями тесту.

    М'ясний пиріг в мікрохвильовці – рецепт


    Із залишків вчорашньої вечері можна зробити смачний і швидкий м'ясний пиріг. В основі нашого лежить начинка з соусу бешамель з курою і овочами, яка потім покривається розкатаним пісочним тістом і запікається лічені хвилини.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 65 г;

  • вершкове масло - 55 г;

  • крижана вода - 30 мл


  • Для соусу:

  • молоко - 120 мл;

  • борошно - 5 р;

  • вершкове масло - 15 р.


  • Для начинки:

  • відварна курятина - 120 г;

  • мікс заморожених овочів - 65 р.


  • Приготування
    Починаємо приготування з замішування самого звичайного пісочного тіста: подрібнюємо масло разом з борошном, вливаємо воду і збираємо крихту в кулю. Кулі з тіста даємо охолонути, а самі беремося за соус і начинку.
    Випічка в мікрохвильовці

    Для соусу розтоплюємо в мікрохвильовці масло і змішуємо його з борошном і молоком. Ставимо соус назад в пристрій ще на 20 секунд, щоб загус. У соус додаємо нарізану курятину і будь-які бажані овочі (розморожені).
    Викладаємо начинку у відповідну форму для запікання, накриваємо тонким шматочком розкатаного тіста зверху і ставимо в мікрохвильову піч на 6 хвилин. Готовий пиріг вийде з мікрохвильовки не таким рум'яною і хрусткою, як з духовки, а тому радимо поставити його під гриль ще на пару-трійку хвилин.
    Додав: admin | 21-06-2015, 15:55
    Переглядів: 3211