Не багато використовують мікрохвильову піч для чого-небудь, крім підігріву їжі, і дуже даремно, адже це перевірена роками пристрій швидко може впоратися зі стравами, які духовки підуть десятки хвилин. У цій статті ми поговоримо про рецепти випічки, які, як не можна краще доводять це твердження.
Банановий пиріг в мікрохвильовці
Інгредієнти: борошно - 45 г; цукор - 15 г; розпушувач і сода - по 1/8 ч. ложки; яйце - 1 шт.; банан - 1 шт.; молоко - 15 мл; рослинна олія - 15 мл Приготування В гуртку чи підходить для приготування в мікрохвильовій печі посуді збийте цукор з яйцями, олією, пюрированным бананом і молоком. Всипте до рідких інгредієнтів з'єднану з розпушувачем борошно. Замісіть ароматне тісто і поставте його випікатися 3 хвилини на максимальній потужності. Швидка випічка в мікрохвильовці готується реально дуже швидко, а тому на всяк випадок перевірте готовність пирога через півтори хвилини.
Смачна випічка - хліб з висівок в мікрохвильовці
Інгредієнти: борошно - 35 г; висівки - 5 г; розпушувач - 1/2 ч. ложки; яйце - 1 шт.; рослинне масло - 35 мл Приготування Поєднавши борошно з сіллю і висівками, додайте до суміші головну підйомну силу нашого майбутнього хліба – розпушувач. У форму, яка згодиться для випічки хліба в мікрохвильовій печі, вбиваємо яйце і вливаємо олію. Збиваємо інгредієнти і додаємо суху суміш. Основа для хліба готова, залишається лише запекти її 3 хвилини на максимальній потужності. При бажанні, рецепт можна доповнити травами і спеціями, або приготувати хліб з сиром в мультиварці, засипавши в тісто столову ложку улюбленого тертого сиру.
Пісочне печиво в мікрохвильовці
Дивно, але основа для звичайного печива, яке ми звикли готувати в духовці, годиться і для запікання в мікрохвильовці. Перевірте самі, взявши за основу цей рецепт.
Інгредієнти: борошно - 180 г; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 225 г; цукрова пудра - 55 г; ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки. Приготування Як і для самого звичайного печива, яке готується в духовці, для печива з мікрохвильовки нам необхідно буде збити білосніжний крем з вершкового масла кімнатної температури з цукром і ваніллю. До отриманої суміші додаємо яйце і повторюємо замішування. Всипаємо борошно і готуємо масляниста пісочне тісто, яке потім ділимо на 24 порції. Чверть всіх печеньок ставимо запікати в мікрохвильовці на 15-2 хвилини, а потім повторюємо процедуру з рештою порціями тесту.
М'ясний пиріг в мікрохвильовці – рецепт
Із залишків вчорашньої вечері можна зробити смачний і швидкий м'ясний пиріг. В основі нашого лежить начинка з соусу бешамель з курою і овочами, яка потім покривається розкатаним пісочним тістом і запікається лічені хвилини.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 65 г; вершкове масло - 55 г; крижана вода - 30 мл Для соусу:
молоко - 120 мл; борошно - 5 р; вершкове масло - 15 р. Для начинки:
відварна курятина - 120 г; мікс заморожених овочів - 65 р. Приготування Починаємо приготування з замішування самого звичайного пісочного тіста: подрібнюємо масло разом з борошном, вливаємо воду і збираємо крихту в кулю. Кулі з тіста даємо охолонути, а самі беремося за соус і начинку.
Для соусу розтоплюємо в мікрохвильовці масло і змішуємо його з борошном і молоком. Ставимо соус назад в пристрій ще на 20 секунд, щоб загус. У соус додаємо нарізану курятину і будь-які бажані овочі (розморожені).
Викладаємо начинку у відповідну форму для запікання, накриваємо тонким шматочком розкатаного тіста зверху і ставимо в мікрохвильову піч на 6 хвилин. Готовий пиріг вийде з мікрохвильовки не таким рум'яною і хрусткою, як з духовки, а тому радимо поставити його під гриль ще на пару-трійку хвилин.