Як готувати рис в пароварці?
Рис вже давно і надійно зайняв своє почесне місце на нашому столі. Це смачний, корисний дієтичний продукт, який відмінно поєднується з будь-якими гарнірами. Та й просто відварена і приправлений спеціями рис дуже приємний на смак.
Один з кращих способів приготувати рис - зварити його в пароварці, оскільки саме так він зберігає найбільшу кількість корисних елементів.
Рис хороший ще тим, що приготувати його в пароварці не складе ніякої праці. Перед тим, як робити рис в пароварці його потрібно гарненько промити кілька разів, потім помістити в чашу, налити воду в основу пароварки і залити сам рис в чаші склянкою води.
Скільки варити рис у пароварці залежить від того, яка готовність вам потрібна. Якщо вам потрібен повністю готовий рис, то слід варити 35-40 хвилин, якщо ж ви готуєте рис для подальшого використання, наприклад в голубцях, то залити його потрібно половиною склянки води і варити 20 хвилин. У чашу до рису можна додати будь-які спеції, і його слід перемішати один раз під час варіння.
Якщо вам потрібно за короткий час приготувати повноцінний обід, ми розповімо, як готувати рис в пароварці з курячим філе.
Інгредієнти:
куряче філе - 600 г;
сметана - 2 ст. ложка;
майонез - 2 ст. ложки;
рис - 200 г;
зелень, спеції за смаком;
часник - 1-2 зубчики;
французька гірчиця - 05 ст. ложки.
Приготування
Куряче філе миємо й нарізаємо шматочками товщиною приблизно в 1 див. Додаємо до філе спеції, ложку майонезу, сіль, перець, все це перемішуємо і залишаємо маринуватися мінімум на 1 годину. В цей час рис замочуємо на 30 хвилин, потім зливаємо воду і перекладаємо його в чашу для пароварки.
Заливаємо рис склянкою підсоленої води, наливаємо воду в саму пароварку, чашу з рисом ставимо на перший рівень, на другий викладаємо шматочки філе і виставляємо пароварку на 40 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипаємо рис зеленню. Поки їжа готується, ми робимо соус, змішуючи сметану, майонез, гірчицю, зелень і подрібнений часник. Дістаємо рис і курку, поливаємо соусом і подаємо до столу.
Зауважте, що для того, щоб у вас вийшов розсипчастий рис в пароварці головне - вибрати правильний сорт рису, наприклад басматі, а ось для ролів слід придбати спеціальний рис для суші, який продає у магазинах.
Рецепт приготування рису для ролів в пароварці аналогічний приготування звичайного рису. Його головне добре промити, раз 5-6 а потім перекласти в чашу для рису, залити склянкою води і поставити варитися на 25 хвилин. Але потрібно стежити за процесом, так як приготування залежить від виду пароварки, кількості рису і т. д. Можна поставити таймер на 20 хвилин і, при необхідності, включити ще раз.
Поки рис буде варитися, потрібно зробити для нього заправку, змішавши 5 ст. ложок яблучного або винного оцту, 2 ст. ложки цукру і 1 ч. ложку солі. Поставити все це на вогонь і гріти до розчинення цукру і солі. Потім дати охолонути і заправити готовий рис. Тільки робити це треба акуратно, вливати не відразу всю рідину, а в два етапи, щоб рис не перетворився у кашу. Далі можна готувати улюблені роли з будь-якого рецепту.
Страви з рису в пароварці виходять легкими і смачними, а готуються без проблем, і наступний рецепт тому підтвердження.
Інгредієнти:
рис - 250 г;
води - 350 мл;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
тертий сир - 100 г;
сіль за смаком.
Приготування
Рис промийте кілька разів, покладіть в чашу для круп, залийте водою і посоліть. В основу пароварки налийте води і виставте її на 15-20 хвилин. Коли рис буде готовий, додайте в нього вершкове масло, перемішайте, посипте тертим сиром і поставте в пароварку ще на 3-4 хвилини.
Один з кращих способів приготувати рис - зварити його в пароварці, оскільки саме так він зберігає найбільшу кількість корисних елементів.
Як зварити рис у пароварці?
Рис хороший ще тим, що приготувати його в пароварці не складе ніякої праці. Перед тим, як робити рис в пароварці його потрібно гарненько промити кілька разів, потім помістити в чашу, налити воду в основу пароварки і залити сам рис в чаші склянкою води.
Скільки варити рис у пароварці залежить від того, яка готовність вам потрібна. Якщо вам потрібен повністю готовий рис, то слід варити 35-40 хвилин, якщо ж ви готуєте рис для подальшого використання, наприклад в голубцях, то залити його потрібно половиною склянки води і варити 20 хвилин. У чашу до рису можна додати будь-які спеції, і його слід перемішати один раз під час варіння.
Рис з куркою в пароварці
Якщо вам потрібно за короткий час приготувати повноцінний обід, ми розповімо, як готувати рис в пароварці з курячим філе.
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе миємо й нарізаємо шматочками товщиною приблизно в 1 див. Додаємо до філе спеції, ложку майонезу, сіль, перець, все це перемішуємо і залишаємо маринуватися мінімум на 1 годину. В цей час рис замочуємо на 30 хвилин, потім зливаємо воду і перекладаємо його в чашу для пароварки.
Заливаємо рис склянкою підсоленої води, наливаємо воду в саму пароварку, чашу з рисом ставимо на перший рівень, на другий викладаємо шматочки філе і виставляємо пароварку на 40 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипаємо рис зеленню. Поки їжа готується, ми робимо соус, змішуючи сметану, майонез, гірчицю, зелень і подрібнений часник. Дістаємо рис і курку, поливаємо соусом і подаємо до столу.
Рис для ролів в пароварці
Зауважте, що для того, щоб у вас вийшов розсипчастий рис в пароварці головне - вибрати правильний сорт рису, наприклад басматі, а ось для ролів слід придбати спеціальний рис для суші, який продає у магазинах.
Рецепт приготування рису для ролів в пароварці аналогічний приготування звичайного рису. Його головне добре промити, раз 5-6 а потім перекласти в чашу для рису, залити склянкою води і поставити варитися на 25 хвилин. Але потрібно стежити за процесом, так як приготування залежить від виду пароварки, кількості рису і т. д. Можна поставити таймер на 20 хвилин і, при необхідності, включити ще раз.
Поки рис буде варитися, потрібно зробити для нього заправку, змішавши 5 ст. ложок яблучного або винного оцту, 2 ст. ложки цукру і 1 ч. ложку солі. Поставити все це на вогонь і гріти до розчинення цукру і солі. Потім дати охолонути і заправити готовий рис. Тільки робити це треба акуратно, вливати не відразу всю рідину, а в два етапи, щоб рис не перетворився у кашу. Далі можна готувати улюблені роли з будь-якого рецепту.
Смачний рис в пароварці
Страви з рису в пароварці виходять легкими і смачними, а готуються без проблем, і наступний рецепт тому підтвердження.
Інгредієнти:
Приготування
Рис промийте кілька разів, покладіть в чашу для круп, залийте водою і посоліть. В основу пароварки налийте води і виставте її на 15-20 хвилин. Коли рис буде готовий, додайте в нього вершкове масло, перемішайте, посипте тертим сиром і поставте в пароварку ще на 3-4 хвилини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Куряче філе в пароварці
Куряче філе - відмінне блюдо, готувати яке можна багатьма способами. Один з них - приготування в пароварці. Зробити курячу грудку за таким рецептом
Яйця в пароварці
Якщо у вас є пароварка, то ви сміливо можете забути про варінні яєц на плиті. Приготувати смачні яйця некруто або круто можна на пару, знаючи кілька
Вівсяна каша в пароварці
Віддаєте перевагу всім бутербродів, тостів і кефирам більш щільний і корисний сніданок? Тоді вівсянка до ваших послуг! Як приготувати цю смачну кашу
Гречка в пароварці
Гречка - це дуже корисний продукт, яким можуть готувати і молоді господині, і вже дорослі і досвідчені. Тому пропонуємо вам дізнатися, як готувати
Тефтелі в пароварці
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки. Їх можна готувати в духовці, в мультиварці, а також в пароварці. Ось про останній спосіб ми сьогодні і поговоримо.
Плов у пароварці
Плов - це дивовижне блюдо азіатської кухні, в правильному приготуванні якого є певні хитрощі. І сьогодні ми розповімо про те, як його просто зварити