Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як посмажити картоплю в мультиварці?

Як посмажити картоплю в мультиварці?

19-01-2015, 12:40
445
Як посмажити картоплю в мультиварці?
Мало хто відязикаться від такого популярного гарніру, як смажена картопля. Золотисті і хрусткі скибочки цього недорогого коренеплоду завжди відмінно доповнять улюблені страви, проте часто картоплю, приготовану на сковороді, більше нагадує тушкований, розпадається і зовсім не хрумтить. Уникнути казусів з улюбленим гарніром допоможе мультиварка. Як посмажити картоплю в мультиварці ми дізнаємося в цій статті.

Смажена картопля з грибами в мультиварці


Приготувати правильну смажену картоплю не так-то просто, потрібно врахувати безліч нюансів: починаючи від процесу нарізки і закінчуючи процедурою помішування.
Інгредієнти:

  • картопля - 700 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • гриби - 400 р;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Перший справою картоплю необхідно почистити і помити, а головне - нарізати. Є кілька способів нарізання, але найбільш звичний і зручний - нарізка брусочками зі стороною в 1-15 см. Для того, щоб уникнути злипання і утворення кашоподібної маси з картоплі, його необхідно замочити в холодній воді години на 2-3 періодично міняючи воду. З помутнілої рідиною вийде крохмаль, і наш гарнір вийде хрустким і розсипчастим. Після вимочування картоплю обсушують рушником, так як наявність зайвої вологи перешкоджає утворенню улюбленою золотистої скоринки.
    Коли всі етапи виконані, можна переходити безпосередньо до смаження. Смажити картоплю в мультиварці можна на салі або олії, яке попередньо розігрівається в чаші. Приготування смаженої картоплі в мультиварці займе близько 60 хвилин в режимі «Випічка» або «Смаження», в залежності від моделі вашої кухонної помічниці. Готування відбувається при відкритій кришці. У цей час не прагнете часто помішувати картопля, інакше він перетворитися на кашу. Також не забувайте, що улюблений гарнір необхідно солити лише наприкінці готування, інакше він вийти надмірно жирним.
    Гриби краще не додавати безпосередньо в картоплю, інакше вони дадуть зайву вологу, таке доповнення до гарніру правильніше готувати на окремій сковороді разом з цибулею і додавати вже в самому кінці приготування, щоб наситити картопля ароматами.

    Рецепт смаженої картоплі в мультиварці


    Ще один спосіб приготування гарної картоплі - смаження з невеликою кількістю води. Не лякайтеся, незважаючи на наявність вологи, картопля у підсумку все ж таки буде мати корочку зовні і розсипчасту м'якоть всередині.
    Інгредієнти:

  • картопля - 5 шт.;

  • вода - 50 мл;

  • вершкове масло - 30 г;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Як починати смажити картоплю в мультиварці? Коренеплоди миємо й чистимо, нарізаємо невеликими шматочками і, уклавши в каструлю, заливаємо водою (розрахунок приблизно 10 мл на 100 г картоплі). Додаємо вершкове масло і, за бажанням, цибулю і зелень. Включаємо режим «Плов» і готуємо до повного випаровування води, зрідка помішуючи. Таким же чином смажена картопля готується в мультиварці і в режимі випічка, проте стежте, щоб масло не підгоріло.
    Як посмажити картоплю в мультиварці?

    Якщо ви хочете приготувати в мультиварці подобу печені з смаженою картоплею і м'ясом, то не забувайте, що перед приготуванням великі шматки м'яса необхідно попередньо обсмажити в режимі «Випічка» при відкритій кришці, у разі, якщо ви додаєте фарш - попередня підготовка не потрібна.
    Універсальність такого гарніру як смажена картопля полягає в тому, що подавати її можна практично до будь-якої страви, в поєднанні з улюбленими овочами, м'ясом і, звичайно ж, цибулею, а зробити смак більш яскравим допоможуть спеції: кріп, орегано, розмарин і базилік, і неодмінно соуси: соєва, барбекю, хрін і гірчиця або простий томатний. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смажена картопля з грибами - рецепт
    Смажена картопля з грибами - рецепт
    Смажена картопля з грибами - неймовірно смачне блюдо, особливо якщо готувати його з білими грибами. Ну а якщо такого делікатесу під рукою немає, то
    Як правильно смажити картоплю?
    Як правильно смажити картоплю?
    Смажена картопля - це чудовий гарнір до будь-якої м'ясної, рибної страви, а також чудове самостійне страву. Але, на жаль, не у кожної господині
    Картопля з грибами в мультиварці
    Картопля з грибами в мультиварці
    Останнім часом мультиварки стали дуже популярні у наших господинь, так як з їх допомогою можна значно швидше приготувати будь-яку страву. І сьогодні
    Гарнір в мультиварці
    Гарнір в мультиварці
    Мультиварка вже давно стала незамінною помічницею на будь-якій кухні. І сьогодні мова піде про гарнірах в цьому чудовому девайсі. У нашій статті ми
    Картопля з м'ясом у мультиварці
    Картопля з м'ясом у мультиварці
    Картопля з м'ясом - це класичне блюдо, яке приготувати досить просто, особливо якщо у вас під рукою є кухонні помічниця - мультиварка. Давайте
    Картопля, смажена в мультиварці
    Картопля, смажена в мультиварці
    Страви, приготовані в мультиварці виходять більш корисними і смачними. І сьогодні мова піде про те, як посмажити картоплю в цьому кухонному пристрої.