Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Яйця в мікрохвильовій печі

Яйця в мікрохвильовій печі

18-11-2016, 18:28
1 237
Яйця в мікрохвильовій печі
Яйця в мікрохвильовій печі ніжніше і пишніше, ніж при смаженні, а їх низьку калорійність пояснюється мінімальною кількістю використовуваного масла. Різноманітність рецептів присвячених приготування яєць в СВЧ здивує навіть самих великих кулінарних скептиків.
Можна зварити яйця в мікрохвильовій печі?
Процес відварювання яєць в СВЧ досить небезпечний, так як всередині шкаралупи утворюється пара високого тиску, і яйце може вибухнути. Перед тим, як варити яйце в мікрохвильовці, слід вжити заходів обережності: вода для приготування повинна покривати яйця і бути солоною. Під час приготування не відкривайте мікрохвильовку, щоб уникнути вибуху яєць. Слідуючи цим рекомендаціям, можна безпечно зварити яйця у шкаралупі в СВЧ.
Покладіть яйця в спеціальну мисочку для СВЧ в один шар і налийте достатню кількість води, щоб повністю покрити їх. Додайте у воду 15 г солі, поставте ємність в мікрохвильовку і готуйте яйця на середній потужності 8 хвилин. Щоб збільшити швидкість приготування, залийте яйця окропом і варіть 5 хвилин, після чого остудіть в холодній воді.
Як посмажити яйця в мікрохвильовій печі?
Найпопулярніші рецепти приготування яйця в мікрохвильовій печі - яєчня «глазунья» і «брехуха», техніка їх приготування в СВЧ перевершує процес смаження яєць на сковороді.
Змастіть рослинним маслом тарілку, посипте сіллю і акуратно перемішайте білок, намагаючись не пошкодити жовток. В жовтку зробіть кілька проколів, щоб яйце не вибухнуло, і помістіть в НВЧ на 2 хвилини при 600 ВТ.
При приготуванні «бовтанки» яйце необхідно розмішати і готувати 1 хвилину при тій же потужності. Особливу пікантність блюду додасть подрібнений сир і шинка, попередньо змішані з яйцями.
Яйце пашот в мікрохвильовці
Класичний рецепт осучаснений завдяки процесу приготування яйця в мікрохвильовій печі протягом 1 хвилини.
Налийте в чашку води, вбийте яйце, закрийте кришкою і готуйте 1 хвилину при 600 ВТ. Готове яйце пашот вийміть ложкою і охолодіть у воді. Яйце, приготоване таким способом, можна використовувати в якості основного інгредієнта до рецептом «Яйця Бенедикт» .
Яйце в булочці в мікрохвильовці
Інгредієнти:

  • булочка для гамбургера - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • сир - 15 г;

  • бекон - 25 г;

  • кріп - 5 р.


  • Приготування
    Зріжте у булочки верхню частину і видаліть м'якоть. Дно і стінки булочки викладіть беконом. Вбийте яйце в чашку, а потім перелийте в булочку. Переконайтеся, що яйце помістилося в чашку, інакше продукт може вибухнути. Зробіть невеликі проколи ножем у жовтку яйця. Приправте продукт перцем. Сир подрібніть на тертці і посипте їм яйце. Накрийте яйце зрізаної раніше хлібної верхівкою і помістіть підготовлену булочку в мікрохвильову піч. Випікайте 2 хвилини при 600 ВТ.
    Яйце в мікрохвильовці в гуртку
    Спосіб приготування яєць в гуртку в мікрохвильовій печі широко використовувався в Америці, а тепер популярний і в нашій країні. Змішавши кілька поживних інгредієнтів з яйцем, можна отримати прекрасний обід, не покидаючи робочого місця.
    Інгредієнти:

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 45 мл;

  • рослинна олія - 5 мл;

  • шинка - 15 р.


  • Приготування
    Змастіть кухоль маслом і вбийте яйце. Дрібно наріжте шинку. Додайте в чашку молоко, перець і нарізану шинку, перемішайте. Готуйте в СВЧ 1 хвилину при потужності 600 ВТ. Дістаньте омлет, перемішайте і відправте ще на 45 секунд, не змінюючи потужність.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сніданок з яєць
    Сніданок з яєць
    Самим популярним інгредієнтом для сніданку більшість напевно назве яйця. Вони підкорюють не тільки доступністю і швидкістю приготування, але і
    Як зварити яйце пашот?
    Як зварити яйце пашот?
    За красивою назвою «Пашот» ховається звичайне варене яйце, приготовлена особливим способом. Далі ви дізнаєтеся, як правильно, не маючи спеціальних
    Рецепт кексу в мікрохвильовці
    Рецепт кексу в мікрохвильовці
    Для приготування кексу в мікрохвильовці потрібно всього лише кілька хвилин, і це ніяк не позначається на якості частування - випічка виходить дуже
    Печериці в мікрохвильовці
    Печериці в мікрохвильовці
    Такі грибочки відразу оцінять і полюблять. Це ситне і легке блюдо, а також відмінний спосіб побалувати себе смачненьким. Печериці в мікрохвильовці
    Бутерброди в мікрохвильовій печі
    Бутерброди в мікрохвильовій печі
    Мікрохвильовка – важлива помічниця на вашій кухні. І кожна господиня знає, що з допомогою неї можна швидко приготувати багато смачні страви. Сьогодні
    Омлет в гуртку в мікрохвильовці
    Омлет в гуртку в мікрохвильовці
    Омлет відноситься до швидких, але дуже ситним сніданків, особливо якщо в нього додати ковбасу, гриби або сир. В мікрохвильовці омлет можна