Яйця в мікрохвильовій печі ніжніше і пишніше, ніж при смаженні, а їх низьку калорійність пояснюється мінімальною кількістю використовуваного масла. Різноманітність рецептів присвячених приготування яєць в СВЧ здивує навіть самих великих кулінарних скептиків.
Можна зварити яйця в мікрохвильовій печі?
Процес відварювання яєць в СВЧ досить небезпечний, так як всередині шкаралупи утворюється пара високого тиску, і яйце може вибухнути. Перед тим, як варити яйце в мікрохвильовці, слід вжити заходів обережності: вода для приготування повинна покривати яйця і бути солоною. Під час приготування не відкривайте мікрохвильовку, щоб уникнути вибуху яєць. Слідуючи цим рекомендаціям, можна безпечно зварити яйця у шкаралупі в СВЧ.
Покладіть яйця в спеціальну мисочку для СВЧ в один шар і налийте достатню кількість води, щоб повністю покрити їх. Додайте у воду 15 г солі, поставте ємність в мікрохвильовку і готуйте яйця на середній потужності 8 хвилин. Щоб збільшити швидкість приготування, залийте яйця окропом і варіть 5 хвилин, після чого остудіть в холодній воді.
Як посмажити яйця в мікрохвильовій печі?
Найпопулярніші рецепти приготування яйця в мікрохвильовій печі - яєчня «глазунья» і «брехуха», техніка їх приготування в СВЧ перевершує процес смаження яєць на сковороді.
Змастіть рослинним маслом тарілку, посипте сіллю і акуратно перемішайте білок, намагаючись не пошкодити жовток. В жовтку зробіть кілька проколів, щоб яйце не вибухнуло, і помістіть в НВЧ на 2 хвилини при 600 ВТ.
При приготуванні «бовтанки» яйце необхідно розмішати і готувати 1 хвилину при тій же потужності. Особливу пікантність блюду додасть подрібнений сир і шинка, попередньо змішані з яйцями.
Яйце пашот в мікрохвильовці
Класичний рецепт осучаснений завдяки процесу приготування яйця в мікрохвильовій печі протягом 1 хвилини.
Налийте в чашку води, вбийте яйце, закрийте кришкою і готуйте 1 хвилину при 600 ВТ. Готове яйце пашот вийміть ложкою і охолодіть у воді. Яйце, приготоване таким способом, можна використовувати в якості основного інгредієнта до рецептом «Яйця Бенедикт» .
Яйце в булочці в мікрохвильовці
Інгредієнти: булочка для гамбургера - 1 шт.; яйце - 1 шт.; сир - 15 г; бекон - 25 г; кріп - 5 р. Приготування Зріжте у булочки верхню частину і видаліть м'якоть. Дно і стінки булочки викладіть беконом. Вбийте яйце в чашку, а потім перелийте в булочку. Переконайтеся, що яйце помістилося в чашку, інакше продукт може вибухнути. Зробіть невеликі проколи ножем у жовтку яйця. Приправте продукт перцем. Сир подрібніть на тертці і посипте їм яйце. Накрийте яйце зрізаної раніше хлібної верхівкою і помістіть підготовлену булочку в мікрохвильову піч. Випікайте 2 хвилини при 600 ВТ.
Яйце в мікрохвильовці в гуртку
Спосіб приготування яєць в гуртку в мікрохвильовій печі широко використовувався в Америці, а тепер популярний і в нашій країні. Змішавши кілька поживних інгредієнтів з яйцем, можна отримати прекрасний обід, не покидаючи робочого місця.
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; молоко - 45 мл; рослинна олія - 5 мл; шинка - 15 р. Приготування Змастіть кухоль маслом і вбийте яйце. Дрібно наріжте шинку. Додайте в чашку молоко, перець і нарізану шинку, перемішайте. Готуйте в СВЧ 1 хвилину при потужності 600 ВТ. Дістаньте омлет, перемішайте і відправте ще на 45 секунд, не змінюючи потужність.