» » Куряче філе по-китайськи

Куряче філе по-китайськи

Куряче філе по-китайськи
Щоб приготувати куряче філе по-китайськи, рецепти можна використовувати різні, проте кілька основних інгредієнтів повинні бути під рукою. Звичайно, в першу чергу треба потурбуватися покупкою дуже якісного курячого філе. З інших інгредієнтів обов'язково потрібно що-небудь солодке – це може бути мед, патока, цукор, що-небудь кисле – зазвичай використовуються фруктовий соків (лимонний, апельсиновий), овочі і якісне масло, не володіє запахом. Крім того, всі страви китайської кухні готуються на великому вогні швидко, так що, якщо китайська кухня вам подобається, купіть сковороду з високими бортиками і маленьким дном – вок.
Курка з гарніром
Два в одному – так зазвичай говорять про страву, в якому поєднуються перше і друге. У нашому випадку ми готуємо м'ясо і гарнір відразу – куряче філе з овочами по-китайськи дозволяє приготувати обід або вечерю одним махом.
Інгредієнти:

  • філе з грудки курчати без шкірки, плівок і кісточок – 300 г;

  • перець солодких сортів червоний і жовтий – по 2 шт.;

  • цибуля коричневий ріпчаста круглий – 1 шт.;

  • часник гострий синій – 2 зубчики;

  • морква – 1 шт.;

  • гострий перець «Вогник» або подібний – 1/2 шт.;

  • мед квітковий не зацукрований – 2 ст. ложки;

  • біле сухе столове вино без сульфату сірки – 100 мл;

  • соус соєвий якісний – 2 ст. ложки;

  • сік лимона свіжий – 2 ст. ложки;

  • олію з соняшнику нерафінована – 50 мл;

  • свіжа зелень (листя салату, кріп, петрушка, пір'я цибулі) – для сервірування.


  • Приготування

  • Чистимо цибулю і моркву, часник і перець (видаляємо насіння і перегородки).

  • Шаткуємо цибулю і часник як можна дрібніше. Моркву і солодкий перець треба нарізати тонкою довгою соломкою. Гострий перчик теж треба дрібно нарізати або розтерти в ступці в кашку.

  • М'ясо нарізаємо тонкими смужками упоперек волокон.

  • Готуємо маринад з вина, соєвого соусу, лимонного соку та меду. Добре змішуємо всі компоненти, можна трохи посолити і додати щіпку свіжозмеленого чорного перцю. В цей маринад занурюємо шматочки м'яса.

  • Через чверть години додаємо всі інші інгредієнти і добре перемішуємо.

  • Маринуємо близько години, а потім перебрасываем на друшляк і залишаємо стікати.

  • Масло розігріваємо до серпанок. Обсмажуємо нашу суміш на великому вогні, інтенсивно перемішуючи.

  • Подаємо, виклавши на листя салату, прикрасивши нарубаної петрушкою, кропом, зеленою цибулею.


  • Про варіанти
    Якщо ви бажаєте отримати більш щільний кляр або не вживаєте алкоголь, готуйте куряче філе в крохмалі по-китайськи. Рецепт дещо зміниться.
    Інгредієнти:

  • вода з газом без додаткових смаків – 1/2 склянки;

  • крохмаль (краще рисовий або кукурудзяний, але і картопляний підійде) – 4 ст. ложки;

  • борошно рисова – 2 ст. ложки.


  • Приготування

  • Змішайте крохмаль з борошном і, доливаючи потроху воду, приготуйте рідке тісто. У нього вмочайте куряче філе і смажте у фритюрі.

  • Як бачите, якщо включити фантазію, приготувати куряче філе по-китайськи можна дуже по-різному.
    Додав: admin | 19-11-2016, 09:22
    Переглядів: 122