Куряче філе по-китайськи
Щоб приготувати куряче філе по-китайськи, рецепти можна використовувати різні, проте кілька основних інгредієнтів повинні бути під рукою. Звичайно, в першу чергу треба потурбуватися покупкою дуже якісного курячого філе. З інших інгредієнтів обов'язково потрібно що-небудь солодке – це може бути мед, патока, цукор, що-небудь кисле – зазвичай використовуються фруктовий соків (лимонний, апельсиновий), овочі і якісне масло, не володіє запахом. Крім того, всі страви китайської кухні готуються на великому вогні швидко, так що, якщо китайська кухня вам подобається, купіть сковороду з високими бортиками і маленьким дном – вок.
Курка з гарніром
Два в одному – так зазвичай говорять про страву, в якому поєднуються перше і друге. У нашому випадку ми готуємо м'ясо і гарнір відразу – куряче філе з овочами по-китайськи дозволяє приготувати обід або вечерю одним махом.
Інгредієнти:
філе з грудки курчати без шкірки, плівок і кісточок – 300 г;
перець солодких сортів червоний і жовтий – по 2 шт.;
цибуля коричневий ріпчаста круглий – 1 шт.;
часник гострий синій – 2 зубчики;
морква – 1 шт.;
гострий перець «Вогник» або подібний – 1/2 шт.;
мед квітковий не зацукрований – 2 ст. ложки;
біле сухе столове вино без сульфату сірки – 100 мл;
соус соєвий якісний – 2 ст. ложки;
сік лимона свіжий – 2 ст. ложки;
олію з соняшнику нерафінована – 50 мл;
свіжа зелень (листя салату, кріп, петрушка, пір'я цибулі) – для сервірування.
Приготування
Чистимо цибулю і моркву, часник і перець (видаляємо насіння і перегородки).
Шаткуємо цибулю і часник як можна дрібніше. Моркву і солодкий перець треба нарізати тонкою довгою соломкою. Гострий перчик теж треба дрібно нарізати або розтерти в ступці в кашку.
М'ясо нарізаємо тонкими смужками упоперек волокон.
Готуємо маринад з вина, соєвого соусу, лимонного соку та меду. Добре змішуємо всі компоненти, можна трохи посолити і додати щіпку свіжозмеленого чорного перцю. В цей маринад занурюємо шматочки м'яса.
Через чверть години додаємо всі інші інгредієнти і добре перемішуємо.
Маринуємо близько години, а потім перебрасываем на друшляк і залишаємо стікати.
Масло розігріваємо до серпанок. Обсмажуємо нашу суміш на великому вогні, інтенсивно перемішуючи.
Подаємо, виклавши на листя салату, прикрасивши нарубаної петрушкою, кропом, зеленою цибулею.
Про варіанти
Якщо ви бажаєте отримати більш щільний кляр або не вживаєте алкоголь, готуйте куряче філе в крохмалі по-китайськи. Рецепт дещо зміниться.
Інгредієнти:
вода з газом без додаткових смаків – 1/2 склянки;
крохмаль (краще рисовий або кукурудзяний, але і картопляний підійде) – 4 ст. ложки;
борошно рисова – 2 ст. ложки.
Приготування
Змішайте крохмаль з борошном і, доливаючи потроху воду, приготуйте рідке тісто. У нього вмочайте куряче філе і смажте у фритюрі.
Як бачите, якщо включити фантазію, приготувати куряче філе по-китайськи можна дуже по-різному.
Курка з гарніром
Два в одному – так зазвичай говорять про страву, в якому поєднуються перше і друге. У нашому випадку ми готуємо м'ясо і гарнір відразу – куряче філе з овочами по-китайськи дозволяє приготувати обід або вечерю одним махом.
Інгредієнти:
Приготування
Про варіанти
Якщо ви бажаєте отримати більш щільний кляр або не вживаєте алкоголь, готуйте куряче філе в крохмалі по-китайськи. Рецепт дещо зміниться.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі
Китайська кухня славиться чудовими стравами з м'яса з неймовірними різноманітними поєднаннями. Найбільш відоме блюдо - це курка, приготована різними
Кляр по-китайськи
Приготувати китайський кляр простіше простого, але результат виходить незвичайним! Риба або м'ясо, обсмажені в такому клярі, виходять дуже соковитими
Рис по-китайськи
У Китаї вміють не тільки чудово вирощувати рис, але і готувати його надзвичайно смачно. Звичайно ж, хочеться навчитися також легко справлятися з цієї
Курка по-китайськи
Куряче м'ясо - найпоширеніше в наших широтах, тому і в раціоні з'являється досить часто. Ми пропонуємо вам урізноманітнити звичні страви і
Китайський салат з куркою
Якщо бажаєте спробувати чогось новенького і східного, тоді рекомендуємо зробити китайський салат з куркою. Таку оригінальну закуску можна подати як
Короп в кисло-солодкому соусі по-китайськи
Короп - смачна риба, з якої можна приготувати звичні, а також незвичайні страви. І сьогодні мова піде про карпі в кисло-солодкому соусі по-китайськи.