Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грецький салат з бринзою - класичний рецепт

Грецький салат з бринзою - класичний рецепт

31-01-2016, 14:04
1 580
Грецький салат з бринзою - класичний рецепт
Насправді класичний варіант грецького салату передбачає використання м'якого сиру фета, який своєю ніжною структурою і властивої йому кислинкою ненав'язливо підкреслює смак овочів. Але наші кулінари настільки часто використовують як сирного компонента бринзу , що багато хто вважають класичним саме цей варіант.
Не будемо надто суворі до сприйняття нестандартності салату, тим більше що при правильному приготуванні і вмілому виборі компонентів, результат виходить не менш привабливий, а частіше навіть більш цікавий і спокусливий.
Нижче ми розповімо вам, як приготувати грецький салат з бринзою, щоб він склав гідну конкуренцію оригіналу.

Класичний грецький салат з бринзою - рецепт


Інгредієнти:

  • бринза – 150 г;

  • свіжі помідори – 150 г;

  • свіжі огірки – 150 г;

  • солодкий болгарський перець (бажано різного кольору) – 150 г;

  • салатний червоний цибуля – 75 г;

  • зелені оливки без кісточок – 120 г;

  • оливкова олія Extra Virgin – 75 мл;

  • мелений чорний перець – 20 г або по смаку;

  • орегано – за смаком;

  • базилік сушений – за смаком;

  • салатні листя – за смаком.


  • Приготування
    Для отримання кращого результату вибираємо для грецького салату стиглі помідори з щільною м'якоттю. Підійдуть також помідори черрі. Огірки, навпаки, повинні бути ніжні з м'яким світло-зеленою шкіркою. Якщо шкірка темна і жорстка, то її неодмінно слід очистити. Болгарський перець краще взяти двох кольорів, так грецький салат вийде набагато ефектніше.
    Отже, промиваємо всі овочі і обов'язково просушуємо або витираємо насухо. Помідори позбавляємо від плодоніжок, великі плоди нарізаємо кубиками, розміром приблизно півтора-два сантиметри. Якщо використовуємо черрі, то розрізаємо їх навпіл. Огірки при необхідності очищаємо і також шаткуємо великими кубиками. Болгарський перець позбавляємо від насіннєвих коробок і плодоніжок і подрібнюємо пелюстками аналогічного розміру. Салатний цибулю чистимо і в залежності від розміру шаткуємо кільцями або півкільцями. Оливки поділяємо гострим ножем на половинки, а бринзу нарізаємо акуратними кубиками.
    Дбайливо змішуємо всі підготовлені овочі в окремій мисці і викладаємо на заздалегідь промиті, просушені і покладені в салатник або на блюдо листя салату. Зверху розкладаємо кубики бринзи.
    Тепер приготуємо заправку, яка є чи не головним компонентом, і від її якості залежить смак готової страви. Наливаємо в піалу оливкову олію, додаємо за смаком мелений чорний перець, кидаємо орегано і сушений базилік і гарненько перемішуємо. Зверніть увагу, ми не додаємо сіль, так як бринза досить солоний сир і його смаку буде цілком достатньо для гармонійності страви. З цієї ж причини ми не використовуємо лимонний сік, необхідну кислинку нам забезпечують зелені оливки.
    Далі рівномірно розподіляємо заправку по поверхні салату і подаємо до столу. Приємного апетиту!

    Грецький салат - рецепт з маслинами і бринзою


    Інгредієнти:

  • бринза – 150 г;

  • свіжі помідори – 150 г;

  • свіжі огірки – 150 г;

  • солодкий болгарський перець – 150 г;

  • салатний червоний цибуля – 75 г;

  • чорні маслини – 120 г;

  • оливкова олія Extra Virgin – 75 мл;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • мелений чорний перець – 20 г або по смаку;

  • спеції – за смаком;

  • базилік (свіжа зелень) – за смаком;

  • салатні листя – 1 пучок середнього розміру.


  • Приготування
    Алгоритм приготування грецького салату по цьому рецепту дуже схожий з попереднім варіантом. Обов'язково миємо й обсушуємо овочі. Перці очищаємо, а огірки при необхідності позбавляє від шкірки. Нарізаємо плоди великими кубиками. Можна піти іншим шляхом і урізноманітнити естетичний вигляд салату, нарізавши помідори
    Грецький салат з бринзою - класичний рецепт
    дольками, а огірки гуртками. Перець у такому разі шаткуємо крупною соломкою, салатний цибулю кільцями, а маслини без кісточок нарізаємо кружальцями.
    Далі, як зазвичай, змішуємо компоненти, укладаємо на салатні листя і додаємо бринзу.
    Відмінною особливістю цього салату є використання чорних маслин, а не оливок, як у попередньому варіанті. Тому потрібна інша заправка. Для її приготування змішуємо оливкова олія і сік половинки невеликого лимона, додаємо перець, за смаком спеції і кидаємо дрібно нарізані і розтерті в ступці свіжі листя базиліка. Заправляємо отриманою сумішшю наш салат і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грецький салат - класичний рецепт
    Грецький салат - класичний рецепт
    Грецький салат відомий на весь світ, а в самій Греції він називається «Сільський». Багатьом грецький салат полюбився незвичайно свіжий смак та
    Грецький салат з бринзою
    Грецький салат з бринзою
    Традиційно грецький салат готується з сиром «Фета» - дуже солоним молочним продуктом. Але на просторах нашої країни господині готують це відомо
    Грецький салат з пекінської капустою
    Грецький салат з пекінської капустою
    Грецький салат вважається однією з найбільш вишуканих і смачних закусок. А якщо до нього додати пекінську капусту, то блюдо придбає незвичайний
    Грецький салат - рецепт з сухариками
    Грецький салат - рецепт з сухариками
    Зазвичай, до складу традиційного грецького салату не входять грінки, однак, якщо ви вирішили урізноманітнити текстуру страви подібним чином, ми