» » Як робити півники з цукру в формочках?

Як робити півники з цукру в формочках?

Як робити півники з цукру в формочках?
Звичайно ж, всі приблизно уявляють, як зробити льодяники з цукру будинку: здається, немає нічого складного в тому, щоб розтопити цукор в каструлі! Але в приготуванні домашніх льодяників є невеликі, але дуже важливі секрети. Вони зможуть позбавити вас від «прилипання» сиропу до посуді, пригорання і кристалізації цукру. Давайте розглянемо більш докладно, як робити льодяники з цукру будинку.

Рецепт півників з цукру на паличці


Інгредієнти:

  • цукор-пісок – 1 склянка;

  • вода – 1/3 склянки;

  • оцет – 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Насипаємо цукор в невелику каструльку, виливаємо туди воду й оцет і ставимо на слабкий вогонь. Чекаємо, коли цукор повністю розчиниться і постійно помішуємо, щоб він не пригорів. Уварювати потрібно до прозорості і золотистого кольору, але і важливо не переварити. Чим темніше карамель , тим яскравіше буде відчуватися гіркоту і горілий присмак.
    Додаємо оцет (яблучний або виноградний), а для ароматизації можна крапнути трохи есенції. Форми заздалегідь змащуємо рослинним маслом, заливаємо туди сироп і встромляємо палички (можна використовувати зубочистки або шпажки для шашличків). Як тільки карамель застигла, з льодяники з цукру готові!
    В кінці приготування, не забудьте посуд залити водою, інакше доведеться витратити багато часу, щоб позбутися від застиглої карамелі.

    Фруктові півники з цукру


    Інгредієнти:

  • цукор – 2 склянки;

  • сік фруктовий;

  • оцет – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Ставимо каструлю на слабкий вогонь, насипаємо туди цукор, вливаємо оцет і сік. Соку знадобиться стільки, щоб він намочив і покрив весь цукор. Не страшно, якщо ви не розрахували і налили трохи більше соку, ніж це необхідно. Це вплине лише на час приготування, зайва вода википить, а смак і аромат залишаться в карамелі.
    Нагріваємо цукор до рідкого стану. Коли цукор повністю розтанув, варимо його на слабкому вогні. Карамель готова, як тільки крапля, миттєво застигла при попаданні у воду.
    Виливаємо її в формочки заздалегідь змащені маслом і вставляємо палички.
    Але можна проявити трохи фантазії і порадувати домочадців оригінальними фігурками. Для цього широку і плоску посуд (наприклад, перевернутий деко) рясно змащуємо маслом і з допомогою ложки виливаємо
    Як робити півники з цукру в формочках?
    фігурку: зірочка, квіточка, сонечко і т. д. т. п. В центрі фігурки кладемо паличку і ще раз покриваємо карамеллю. Як тільки наш твір охололо, акуратно за допомогою тонкого ножа знімаємо його з дека.
    Ось ви і дізналися, як робити півники з цукру в формочках, а також як зробити фруктові та фігурні півники з цукру використавши мінімальну кількість часу і запасів на вашій кухні. Тепер можна побалувати вкусняшка, як дітей, так і дорослих, адже вони теж люблять льодяники на паличці. Надалі, гарненько попрактиковавшись, ви навчитеся готувати вдома півників і інші незвичайні фігурки.
    Додав: admin | 27-12-2015, 23:13
    Переглядів: 498