Як робити півники з цукру в формочках?
Звичайно ж, всі приблизно уявляють, як зробити льодяники з цукру будинку: здається, немає нічого складного в тому, щоб розтопити цукор в каструлі! Але в приготуванні домашніх льодяників є невеликі, але дуже важливі секрети. Вони зможуть позбавити вас від «прилипання» сиропу до посуді, пригорання і кристалізації цукру. Давайте розглянемо більш докладно, як робити льодяники з цукру будинку.
Інгредієнти:
цукор-пісок – 1 склянка;
вода – 1/3 склянки;
оцет – 1/2 ч. ложки.
Приготування
Насипаємо цукор в невелику каструльку, виливаємо туди воду й оцет і ставимо на слабкий вогонь. Чекаємо, коли цукор повністю розчиниться і постійно помішуємо, щоб він не пригорів. Уварювати потрібно до прозорості і золотистого кольору, але і важливо не переварити. Чим темніше карамель , тим яскравіше буде відчуватися гіркоту і горілий присмак.
Додаємо оцет (яблучний або виноградний), а для ароматизації можна крапнути трохи есенції. Форми заздалегідь змащуємо рослинним маслом, заливаємо туди сироп і встромляємо палички (можна використовувати зубочистки або шпажки для шашличків). Як тільки карамель застигла, з льодяники з цукру готові!
В кінці приготування, не забудьте посуд залити водою, інакше доведеться витратити багато часу, щоб позбутися від застиглої карамелі.
Інгредієнти:
цукор – 2 склянки;
сік фруктовий;
оцет – 1 ч. ложка.
Приготування
Ставимо каструлю на слабкий вогонь, насипаємо туди цукор, вливаємо оцет і сік. Соку знадобиться стільки, щоб він намочив і покрив весь цукор. Не страшно, якщо ви не розрахували і налили трохи більше соку, ніж це необхідно. Це вплине лише на час приготування, зайва вода википить, а смак і аромат залишаться в карамелі.
Нагріваємо цукор до рідкого стану. Коли цукор повністю розтанув, варимо його на слабкому вогні. Карамель готова, як тільки крапля, миттєво застигла при попаданні у воду.
Виливаємо її в формочки заздалегідь змащені маслом і вставляємо палички.
Але можна проявити трохи фантазії і порадувати домочадців оригінальними фігурками. Для цього широку і плоску посуд (наприклад, перевернутий деко) рясно змащуємо маслом і з допомогою ложки виливаємо фігурку: зірочка, квіточка, сонечко і т. д. т. п. В центрі фігурки кладемо паличку і ще раз покриваємо карамеллю. Як тільки наш твір охололо, акуратно за допомогою тонкого ножа знімаємо його з дека.
Ось ви і дізналися, як робити півники з цукру в формочках, а також як зробити фруктові та фігурні півники з цукру використавши мінімальну кількість часу і запасів на вашій кухні. Тепер можна побалувати вкусняшка, як дітей, так і дорослих, адже вони теж люблять льодяники на паличці. Надалі, гарненько попрактиковавшись, ви навчитеся готувати вдома півників і інші незвичайні фігурки.
Рецепт півників з цукру на паличці
Інгредієнти:
Приготування
Насипаємо цукор в невелику каструльку, виливаємо туди воду й оцет і ставимо на слабкий вогонь. Чекаємо, коли цукор повністю розчиниться і постійно помішуємо, щоб він не пригорів. Уварювати потрібно до прозорості і золотистого кольору, але і важливо не переварити. Чим темніше карамель , тим яскравіше буде відчуватися гіркоту і горілий присмак.
Додаємо оцет (яблучний або виноградний), а для ароматизації можна крапнути трохи есенції. Форми заздалегідь змащуємо рослинним маслом, заливаємо туди сироп і встромляємо палички (можна використовувати зубочистки або шпажки для шашличків). Як тільки карамель застигла, з льодяники з цукру готові!
В кінці приготування, не забудьте посуд залити водою, інакше доведеться витратити багато часу, щоб позбутися від застиглої карамелі.
Фруктові півники з цукру
Інгредієнти:
Приготування
Ставимо каструлю на слабкий вогонь, насипаємо туди цукор, вливаємо оцет і сік. Соку знадобиться стільки, щоб він намочив і покрив весь цукор. Не страшно, якщо ви не розрахували і налили трохи більше соку, ніж це необхідно. Це вплине лише на час приготування, зайва вода википить, а смак і аромат залишаться в карамелі.
Нагріваємо цукор до рідкого стану. Коли цукор повністю розтанув, варимо його на слабкому вогні. Карамель готова, як тільки крапля, миттєво застигла при попаданні у воду.
Виливаємо її в формочки заздалегідь змащені маслом і вставляємо палички.
Але можна проявити трохи фантазії і порадувати домочадців оригінальними фігурками. Для цього широку і плоску посуд (наприклад, перевернутий деко) рясно змащуємо маслом і з допомогою ложки виливаємо фігурку: зірочка, квіточка, сонечко і т. д. т. п. В центрі фігурки кладемо паличку і ще раз покриваємо карамеллю. Як тільки наш твір охололо, акуратно за допомогою тонкого ножа знімаємо його з дека.
Ось ви і дізналися, як робити півники з цукру в формочках, а також як зробити фруктові та фігурні півники з цукру використавши мінімальну кількість часу і запасів на вашій кухні. Тепер можна побалувати вкусняшка, як дітей, так і дорослих, адже вони теж люблять льодяники на паличці. Надалі, гарненько попрактиковавшись, ви навчитеся готувати вдома півників і інші незвичайні фігурки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Льодяники з цукру в домашніх умовах
Порадувати малюків домашнім ласощами - неймовірно просто. Давайте згадаємо старі рецепти чудових льодяників з цукру, які раніше любили всі діти. Далі
Півники з цукру в домашніх умовах
Всі малюки люблять всілякі солодощі, зокрема домашні. Напевно, у багатьох в засіках знайдуться необхідні формочки у вигляді півників, тому пропонуємо
Як зробити карамель в домашніх умовах?
Існує кілька видів карамелі, яку використовують у різних кулінарних цілях. Однак найпоширенішим напрямом залишається оформлення десертів і
Як зробити карамель з цукру?
Карамель приваблива тим, що її можна зробити з доступних складових. Та й процес не забере багато часу, потрібно лише трохи уваги. Розповімо, як зі
Льодяники на паличці рецепт
Навряд чи знайдеться дитина, яка не любить солодощі. І звичайно, мам турбує якість і склад покупних цукерок, які можуть спровокувати алергічну
Як зробити карамель?
Багато хто з нас намагалися в дитинстві робити собі карамельки з топленого цукру. На щастя чи на жаль, вдавалося не всім і не завжди, але бажання