Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Омлет з кольоровою капустою

Омлет з кольоровою капустою

3-11-2015, 21:35
992
Омлет з кольоровою капустою
Поєднання капусти і яєць можна вважати класикою кулінарії. А таке нехитре, але цілком вишукане блюдо, як омлет з цвітною капустою не залишить байдужим жодного гурмана. Якщо у вас є мультиварка, за допомогою цього корисного кухонного приладу можна приготувати на сніданок омлет в мультиварці .

Омлет з кольоровою капустою в мультиварці


Інгредієнти:

  • капуста цвітна – 200 г;

  • молоко – 100 мл;

  • яйце – 6 шт.;

  • вершкове масло– 30 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Робочу ємність мультиварки як слід змащуємо маслом, щоб уникнути прилипання омлету.
    Цвітна капуста потребує попередньої підготовки: уважно оглядаємо її, якщо є потемнілі ділянки, видаляємо. Нарізаємо невеликими шматочками і заливаємо киплячою водою приблизно на 5 хвилин, потім воду зливаємо і перекладаємо капусту в каструлю. В емальовану ємність розбиваємо яйця, солимо, вливаємо молоко і швидко перемішуємо. Не збиваємо – піни бути не повинно. Заливаємо цією сумішшю капусту і вмикаємо нашу помічницю в режим «Випічка» або згідно інструкції. А якщо приготувати це блюдо на пару, то вийде живильний омлет з цвітною капустою, який цілком підходить для дітей від року.
    Звичайно, мультиварка є поки що не в кожному будинку. Якщо цього приємного девайса немає, готуємо омлет з кольоровою капустою в духовці – це теж нескладно. Додамо ще корисної зелені.

    Омлет зі шпинатом, цвітною капустою і сиром


    Інгредієнти:

  • масло «Селянське» – 50 г + 1 ст. ложка;

  • шпинат – 3 великих жмені;

  • молоко – 75 мл;

  • «Російський» сир – 70 г;

  • зелена цибуля – 10-12 пір'я;

  • капуста цвітна – 100 г;

  • яйце куряче – 5-6 шт.;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Шпинат і зелений лук потрібно попередньо обробити. Моєму зелень, даємо стекти вологи, ріжемо дрібно. 50 г масла, кладемо на сковороду, розтоплюємо, тушкуємо в ньому нашу зелень хвилини 2.
    Капусту наріжемо маленькими шматочками, опустимо в киплячу воду на пару хвилин, потім відкинемо на друшляк. Форму для запікання або на деко змастимо залишилися олією,
    Омлет з кольоровою капустою
    перекладемо в нього нашу капусту, поверх неї розподілимо підготовлену зелень.
    Тепер змішаємо яйця з молоком. Краще це робити швидко, але акуратно, не можна намагатися зробити масу однорідною, головне – не перенаситити її повітрям при збиванні, інакше не вийде пишний омлет. Солимо за смаком і заливаємо овочі. Готуємо омлет в духовці (можна прогріти її попередньо) на середньому вогні трохи менше півгодини. Коли омлет готовий, нашу страву посипаємо тертим сиром і залишаємо на пару хвилин у вимкненій духовці, щоб сир утворив смачну скоринку. Як бачите, рецепт ніжного і ароматного омлету з цвітною капустою, досить простий.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Омлет на пару
    Омлет на пару
    Омлет - це саме просте і смачне блюдо з яєць, яке ви приготуєте за лічені хвилини. Особливим смаком відрізняється омлет паровий. Він виходить ніжним
    Омлет для дитини в мікрохвильовці
    Омлет для дитини в мікрохвильовці
    Яйця - дуже поживні, тому їх можна ввести в раціон дитини. Пропонуємо зробити омлет в мікрохвильовці, він вийде дуже соковитий і ніжний і принесе
    Як правильно приготувати омлет?
    Як правильно приготувати омлет?
    На перший погляд у приготуванні омлету немає нічого складного. Злегка збиті яйця, трохи вершків, кілька нескладних маніпуляцій зі сковородою, і наш
    Омлет з куркою
    Омлет з куркою
    Ніжний і дуже смачний омлет з куркою чудово підійде не тільки для сніданку, але і для розвантажувального легкого вечері. Тут можна використовувати
    Омлет зі шпинатом
    Омлет зі шпинатом
    Шпинат - корисна рослина, багата мінеральними солями і залізом. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих варіантів створення омлету зі шпинатом.
    Омлет в мультиварці - рецепт
    Омлет в мультиварці - рецепт
    Омлет - це швидкий сніданок, зручний і корисний обід вечеря. Універсальність цієї страви зробила його главою серед усіх страв з яєць на наших столах.