Поєднання капусти і яєць можна вважати класикою кулінарії. А таке нехитре, але цілком вишукане блюдо, як омлет з цвітною капустою не залишить байдужим жодного гурмана. Якщо у вас є мультиварка, за допомогою цього корисного кухонного приладу можна приготувати на сніданок омлет в мультиварці .
Омлет з кольоровою капустою в мультиварці
Інгредієнти: капуста цвітна – 200 г; молоко – 100 мл; яйце – 6 шт.; вершкове масло– 30 г; сіль – щіпка. Приготування Робочу ємність мультиварки як слід змащуємо маслом, щоб уникнути прилипання омлету.
Цвітна капуста потребує попередньої підготовки: уважно оглядаємо її, якщо є потемнілі ділянки, видаляємо. Нарізаємо невеликими шматочками і заливаємо киплячою водою приблизно на 5 хвилин, потім воду зливаємо і перекладаємо капусту в каструлю. В емальовану ємність розбиваємо яйця, солимо, вливаємо молоко і швидко перемішуємо. Не збиваємо – піни бути не повинно. Заливаємо цією сумішшю капусту і вмикаємо нашу помічницю в режим «Випічка» або згідно інструкції. А якщо приготувати це блюдо на пару, то вийде живильний омлет з цвітною капустою, який цілком підходить для дітей від року.
Звичайно, мультиварка є поки що не в кожному будинку. Якщо цього приємного девайса немає, готуємо омлет з кольоровою капустою в духовці – це теж нескладно. Додамо ще корисної зелені.
Омлет зі шпинатом, цвітною капустою і сиром
Інгредієнти: масло «Селянське» – 50 г + 1 ст. ложка; шпинат – 3 великих жмені; молоко – 75 мл; «Російський» сир – 70 г; зелена цибуля – 10-12 пір'я; капуста цвітна – 100 г; яйце куряче – 5-6 шт.; сіль – за смаком. Приготування Шпинат і зелений лук потрібно попередньо обробити. Моєму зелень, даємо стекти вологи, ріжемо дрібно. 50 г масла, кладемо на сковороду, розтоплюємо, тушкуємо в ньому нашу зелень хвилини 2.
Капусту наріжемо маленькими шматочками, опустимо в киплячу воду на пару хвилин, потім відкинемо на друшляк. Форму для запікання або на деко змастимо залишилися олією,
перекладемо в нього нашу капусту, поверх неї розподілимо підготовлену зелень.
Тепер змішаємо яйця з молоком. Краще це робити швидко, але акуратно, не можна намагатися зробити масу однорідною, головне – не перенаситити її повітрям при збиванні, інакше не вийде пишний омлет. Солимо за смаком і заливаємо овочі. Готуємо омлет в духовці (можна прогріти її попередньо) на середньому вогні трохи менше півгодини. Коли омлет готовий, нашу страву посипаємо тертим сиром і залишаємо на пару хвилин у вимкненій духовці, щоб сир утворив смачну скоринку. Як бачите, рецепт ніжного і ароматного омлету з цвітною капустою, досить простий.