Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Каші для дітей до року

Каші для дітей до року

16-03-2015, 19:25
2 692
Каші для дітей до року
Момент переходу дитини з грудного молока або суміші на дорослу їжу дуже важливий. Він повинен бути поступовим, щоб травна система малюка встигла перебудуватися з легкозасвоюваній і однорідної їжі на більш жорстку і грубу. Отримання дитиною перших порцій звичайної їжі поряд з молоком називають прикормом. Під ним прийнято розуміти овочі, фрукти, м'ясо, рибу і, звичайно ж, каші.
Каша - це дуже корисне і поживне блюдо для дітей. Вони є одним з основних джерел рослинних білків, вітамінів групи B і мінеральних речовин. До року каші для дітей дуже важливі як частину щоденного раціону.

Коли дитині можна давати кашу?


Прикорм для дітей до року, в тому числі і кашами, повинен призначати лікар. Він точно скаже вам, коли можна вводити в раціон каші, і які саме. Це залежить від особливостей розвитку вашої дитини: як добре він набирає вагу, чи відповідають показники нормам, немає проблем з травленням.
Прикорм кашами дитини починається півроку плюс-мінус місяць. В якості першого прикорму каші зазвичай призначають діткам, які з якихось причин погано набирають вагу. Якщо ж дитина здорова і вгодований, то його першим прикормом стає однокомпонентне овочеве пюре, за яким на 1-2 місяці пізніше слідують і каші.
Чітко прислухайтеся до рекомендацій вашого лікаря-педіатра і не квапте події. Нові страви прикорму - це своєрідне випробування для травної системи малюка. Вони повинні бути введені тільки тоді, коли організм буде готовий їх прийняти.

Як варити і давати кашу дитині?


Дитячі каші бувають:

  • молочні і безмолочні;

  • безглютенові і містять глютен;

  • промислового та домашнього приготування.


  • Бажано, щоб каші для дітей до року були безмолочними, оскільки входить до складу молочних каш незбиране сухе коров'яче молоко є трудноусвояемим для малюків. Крім того, на таку кашу у дитини може виникнути алергія. Але разом з тим, кашу для дитини можна зробити на сцеженном грудному молоці або на основі молочної суміші.
    Для першого прикорму, а також, якщо ваша дитина - алергік, вибирайте безглютенові каші (гречану, кукурудзяну, рисову).
    Готові дитячі каші, які продаються в магазинах, є дуже зручним варіантом. Вони максимально адаптовані під конкретний вік дитини, мають однорідну консистенцію, не вимагають варіння. Крім того, вони додатково збагачені корисними вітамінами та мінералами. Саме тому сучасні лікарі рекомендують дитяче харчування промислового виробництва.
    Основна мета прикорму - спочатку познайомити дитину з дорослою їжею, а потім поступово ввести її в раціон, повністю замінивши грудне або штучне вигодовування. З цієї причини кашу дитині треба давати з ложки, а не з пляшечки. Завдяки таким годування малюк звикає до нової для себе консистенції їжі. Крім того, їжа проходить ферментативну обробку слиною і легше перетравлюється шлунком. Рідкі каші для дітей до року, які «подаються» у пляшечках, засвоюються гірше саме з-за того, що їжа занадто мало часу знаходиться в порожнині рота і не проходить обробки слиною. Тому каші для прикорму, в тому числі на ніч (вечірнє годування), давайте дитині тільки з ложечки. У нічний час дитина може продовжувати їсти суміш або грудне молоко.
    Каші для дітей до року

    Скільки каші повинен з'їдати дитина?


    Це залежить, насамперед, від віку і ваги дитини. У середньому від 6 до 12 місяців добова норма споживання каш повинна бути доведена з 1 чайної ложки до 200 р. Але не турбуйтеся, якщо ваша дитина з'їдає набагато менше покладеної норми, і не намагайтеся нагодувати його проти волі. Дитячий організм володіє відмінною системою саморегуляції, і малюк ніколи не залишиться голодним. Може бути, йому просто не потрібно цих 200 г, і він чудово насититься, з'ївши всього 100 г каші. Ці норми дуже умовні, вони розроблені як якийсь середній показник, адже дітки такі різні!
    Підійдіть до питання прикорму правильно, і ваш карапуз завжди буде ситий і задоволений!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибне суфле для дитини
    Рибне суфле для дитини
    Маленьким дітям рибу для прикорму починають давати не раніше 7-9 місяців, так як рибні продукти можуть викликати алергічну реакцію. Зазвичай
    Кефір для дітей до року
    Кефір для дітей до року
    Кефір, безсумнівно, смачний і корисний дієтичний продукт, улюблений як дорослими, так і дітьми. Але у молодих мам щодо його вживання малюками до року
    Сир для дітей до року
    Сир для дітей до року
    Сир - невід'ємна частина раціону дітей, починаючи з року або раніше. Він забезпечує малюка необхідною для розвитку кальцієм, фосфором і білком. У
    Гречана каша для грудничка
    Гречана каша для грудничка
    Якщо ви вирішили починати вводити прикорм дитині з каш, більшість педіатрів рекомендують вибирати саме гречану, яка є низкоаллергенной і корисною для
    Пюре з гарбуза для грудничка
    Пюре з гарбуза для грудничка
    Пюре - це ідеальний варіант для прикорму малюка, коли організм дитини ще нездатний сприймати важку їжу. Давайте з вами розберемося, як правильно
    Як готувати овочеве пюре немовляті?
    Як готувати овочеве пюре немовляті?
    Введення прикорму в раціон малюка - процес знайомий будь-якій мамі. Пюре для немовлят роблять з гіпоалергенних продуктів і вводять в раціон зазвичай