Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сир для дітей до року

Сир для дітей до року

16-03-2015, 19:24
15 464
Сир для дітей до року
Сир - одна з основних страв в дитячому меню. Значення цього продукту для дітей до року дуже велике, оскільки сир - основне джерело білка, кальцію і фосфору прикорму.

Коли слід вводити в раціон сир дитині?


У цьому питанні думки педіатрів істотно розходяться. Лікарі старої радянської закалки радять підгодовувати дітей сиром, починаючи вже з 5-6 місячного віку. Більш прогресивні фахівці рекомендують робити це не раніше 8-9 місяців, причому бажано тоді, коли в раціоні дитини вже присутні овочі, фрукти і м'ясо. Немовлятам можна запропонувати сирок навіть пізніше, оскільки у них завдяки споживанню грудного молока немає недоліку в натуральному білку. Приміром, педіатри в США призначають введення сиру в прикорм дітям тільки після року!

Як часто потрібно давати дитині сир?


Як правило, сирок дають дітям один раз в день, зазвичай замінюючи їм вечірній (6-годинне) годування. Сир вводять, починаючи буквально з половини чайної ложки і поступово, протягом декількох місяців, доводячи її кількість до 50 р.
Якщо у малюка після введення сиру виникли алергічні симптоми, то слід виключити цей продукт з раціону на 1-2 місяці. Алергія у дитини може виникнути на які містяться в сирі фруктові добавки, або ж на сам молочний білок (казеїн).

Як самостійно зробити сир для дітей?


Дітям до року краще всього давати сир домашнього приготування або спеціальні дитячі сирки промислового виробництва.
Рецепт домашнього дитячого сирка дуже простий. Для його приготування слід використовувати домашнє або спеціалізоване дитяче молочко і бактеріальну закваску, які потрібно змішати і помістити на декілька годин в тепле місце, а ще краще скористатися йогуртницей. Коли молоко скисне, зверху утворюється кисле, а знизу відокремиться сироватка. Ємність з ними потрібно нагрівати на водяній бані до тих пір, поки кисляк не стане густою і не почне створаживаться. Потім слід відкинути цей сирок на марлю і дати йому стекти. Зберігати готовий сир можна в холодильнику протягом 24 годин. Якщо сирок вийшов сухим, перед годуванням трохи розбавте його грудним молоком.

Рецепти страв з сиру для дітей


Одноманітна їжа швидко набридає діткам, і вони можуть навіть відмовлятися від звичайного сиру. Тому для дітей після року можна готувати різні смачні страви з сиру. Від них будуть у захваті навіть ті малюки, які не люблять звичайний сир.
Сирні запіканки
Одне з найулюбленіших дитячих ласощів.
Інгредієнти:

  • сир - 200 г;

  • яйце - 1шт;

  • манна крупа - 1 ст. л.

  • фрукти, ягоди, горіхи, родзинки, мед за смаком.


  • Приготування
    Просто додайте до сиру яйце і трохи манної крупи, помістіть цю масу в роз'ємну форму і запікайте в духовці до появи золотистої скоринки. Також в запіканку з сиру для дітей можна додавати фрукти і ягоди, горіхи, родзинки, сухофрукти, а замість цукру використовувати мед.
    Сирники (смажені «котлетки» з сиру)
    Включайте в меню для дітей після року, так само, як і вареники з сиром.
    Інгредієнти:

  • сир - 200 г;

  • яйце - 1шт;

  • цукор - 2 ст. л.;

  • борошно - 2 ст. л.


  • Приготування
    Всі компоненти змішати, руками формувати коржі, обвалювати в борошні і смажити на невеликій кількості вершкового масла. А краще приготувати їх у пароварці.
    Ліниві вареники
    А ось ліниві вареники можна запропонувати і зовсім маленькій дитині.
    Інгредієнти:

  • сир - 200 г;

  • яйце - 1шт.;

  • борошно - 2-3 ст. л.


  • Приготування
    Замісіть з сиру, яєць і борошна м'яке тісто, скачайте з нього довгу ковбаску, розрізати на шматочки і покладете їх в киплячу воду на 5 хвилин.
    Сирне печиво
    Що стосується печива з сиру, то це теж дуже смачне і корисне ласощі для дітей.
    Інгредієнти:

  • сир - 200 р;

  • жовток - 2шт.;

  • цукор або мед -2 ст. л.;

  • сода - 1/2 чайної ложки;
  • Сир для дітей до року

  • борошно - скільки буде потрібно.


  • Приготування
    Змішайте сир, яєчні жовтки, цукор (мед) і соду, додати борошна стільки, щоб замісити некруте тісто. Скористайтеся веселими дитячими формочками, щоб печиво вийшло не тільки смачним, але і цікавим. Випікати сирне печиво слід в гарячій духовці 20-25 хвилин.
    Також в якості частування можна запропонувати дітям сирно-бананове суфле, сирні галушки, равликів і мушлі з ніжного сирного тіста, сирно-вівсяні рогалики і багато іншого.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Десерти для дітей
    Десерти для дітей
    Всі діти люблять солодке, і багато мам ламають голови, як задовольнити дитячі потреби без шкоди дитячому здоров'ю. Так як склад магазинних десертів
    Сирна запіканка для дітей
    Сирна запіканка для дітей
    Мами починають догодовувати малюків сирком зазвичай у віці 5-6 місяців. Найчастіше мамам доводиться йти на різні хитрощі, щоб нагодувати своїх чад
    Страви з сиру для дітей
    Страви з сиру для дітей
    Сир дуже корисний в дитячому віці продукт. І якщо малюк відмовляється їсти його в чистому вигляді, можна приготувати багато смачних страв, які
    Рибне суфле для дитини
    Рибне суфле для дитини
    Маленьким дітям рибу для прикорму починають давати не раніше 7-9 місяців, так як рибні продукти можуть викликати алергічну реакцію. Зазвичай
    Каші для дітей до року
    Каші для дітей до року
    Адже всі мами знають про корисні властивості каш, і вводять їх в раціон малюка, починаючи приблизно з півроку. Але не всім дітям вони можуть припасти
    Кефір для дітей до року
    Кефір для дітей до року
    Кефір, безсумнівно, смачний і корисний дієтичний продукт, улюблений як дорослими, так і дітьми. Але у молодих мам щодо його вживання малюками до року