Домашня нутелла
Найпростіша домашня нутелла вариться з кількох інгредієнтів, природно, якщо ви хочете отримати корисний десерт, купуйте тільки свіжі продукти хорошої якості.
Паста з какао
Інгредієнти:
какао-порошок – 3 ст. ложки;
сухе молоко або вершки – 3 ст. ложки;
білий вітчизняний очищений цукровий пісок – 3 ст. ложки;
ванілін (за бажанням) – 1 пакетик;
незбиране зняте молоко (пастеризоване) – 1/2 склянки;
горіхи (волоські, арахіс або ліщина) нечищене – 1 велика жменя;
масло «Фермерське» або подібне – 120-150 р.
Приготування
У мисочці змішуємо цукор з ваніліном, какао і сухим молоком. Робиться це, щоб уникнути появи грудочок. Тонкою цівкою вливаємо тепле молоко і перемішуємо. Отриману масу прогріваємо при постійному розмішуванні, але не даємо їй кипіти. Горішки чистимо від лушпиння, злегка обсмажуємо, щоб простіше було виділити з них масло і подрібнюємо. Оптимально – розтираємо в ступці, але можна і скористатися блендером. Вийде густа маса, досить масляниста. В теплу пасту додаємо масло горіхове і масло вершкове. Як тільки размешаете до однорідності, можна знімати з вогню і перекласти в скляну баночку. Остиглу пасту зберігаємо в холодильнику, втім, до цього вона може і не дожити – дуже вже смачно виходить.
Деякі доповнення
До речі, шоколадна паста «Нутелла» в домашніх умовах виходить густий і тягучою, її цілком можна використовувати в якості крему для тортів і тістечок. За бажанням можна покласти трохи більше або менше какао і цукру. В принципі, приготування нутелла домашньої просте, а кращий рецепт можна вивести для себе досвідченим шляхом, злегка змінюючи пропорції продуктів.
Що стосується вибору горіхів, найчастіше готується домашня нутелла з ліщиною, але і рецепт з волоськими горіхами досить популярний, тому що він більш бюджетний. Варять пасту і з кедровими горішками, і навіть з дорогим горіхами кеш'ю, але це вже справа смаку і фінансових можливостей.
Паста без горіхів
Є й ті, хто горіхи не любить і в силу різних обставин не вживає їх в їжу. Проте домашня нутелла подобається всім, так що використовуємо рецепт без горіхів.
Інгредієнти:
шоколад темний плитковий – 2 плитки по 100 г;
масло, наприклад, «Селянське» – 50 р;
молоко незбиране, можна пастеризоване – 1 склянка;
цукор білий очищений вітчизняний – 4-6 ст. ложок;
крохмаль (в принципі, підійде будь-який) – 2 ст. ложки;
ванілін – 1 пакетик.
Приготування
На водяній бані розтоплюємо шоколад. Робимо це, безперервно помішуючи, інакше він згорить. У тепле молоко додаємо цукор і ванілін і прогріваємо, але не кип'ятимо, теж перемішуючи, щоб цукор не пригорав. Обережно, постійно заважаючи, вводимо крохмаль, розтоплений шоколад і – в самому кінці – масло. Ні в якому разі не кип'ятити суміш. Вийде досить в'язка маса, яка застигне, коли ви її охолодіть. Як бачите, приготувати нутеллу в домашніх умовах дуже легко, а смак шоколадної пасти можна чудово пристосувати під себе».
Паста з какао
Інгредієнти:
Приготування
У мисочці змішуємо цукор з ваніліном, какао і сухим молоком. Робиться це, щоб уникнути появи грудочок. Тонкою цівкою вливаємо тепле молоко і перемішуємо. Отриману масу прогріваємо при постійному розмішуванні, але не даємо їй кипіти. Горішки чистимо від лушпиння, злегка обсмажуємо, щоб простіше було виділити з них масло і подрібнюємо. Оптимально – розтираємо в ступці, але можна і скористатися блендером. Вийде густа маса, досить масляниста. В теплу пасту додаємо масло горіхове і масло вершкове. Як тільки размешаете до однорідності, можна знімати з вогню і перекласти в скляну баночку. Остиглу пасту зберігаємо в холодильнику, втім, до цього вона може і не дожити – дуже вже смачно виходить.
Деякі доповнення
До речі, шоколадна паста «Нутелла» в домашніх умовах виходить густий і тягучою, її цілком можна використовувати в якості крему для тортів і тістечок. За бажанням можна покласти трохи більше або менше какао і цукру. В принципі, приготування нутелла домашньої просте, а кращий рецепт можна вивести для себе досвідченим шляхом, злегка змінюючи пропорції продуктів.
Що стосується вибору горіхів, найчастіше готується домашня нутелла з ліщиною, але і рецепт з волоськими горіхами досить популярний, тому що він більш бюджетний. Варять пасту і з кедровими горішками, і навіть з дорогим горіхами кеш'ю, але це вже справа смаку і фінансових можливостей.
Паста без горіхів
Є й ті, хто горіхи не любить і в силу різних обставин не вживає їх в їжу. Проте домашня нутелла подобається всім, так що використовуємо рецепт без горіхів.
Інгредієнти:
Приготування
На водяній бані розтоплюємо шоколад. Робимо це, безперервно помішуючи, інакше він згорить. У тепле молоко додаємо цукор і ванілін і прогріваємо, але не кип'ятимо, теж перемішуючи, щоб цукор не пригорав. Обережно, постійно заважаючи, вводимо крохмаль, розтоплений шоколад і – в самому кінці – масло. Ні в якому разі не кип'ятити суміш. Вийде досить в'язка маса, яка застигне, коли ви її охолодіть. Як бачите, приготувати нутеллу в домашніх умовах дуже легко, а смак шоколадної пасти можна чудово пристосувати під себе».
Рекомендуємо добрі рецепти
Нутелла в домашніх умовах
Порадуйте малечу дійсно смачним і по-справжньому корисним ласощами. Зробіть шалено смачну пасту «Нутеллу» з доступних складових. Також підкажемо і
Шоколадна паста «Нутелла» в домашніх умовах
Дивно смачне частування можна легко створити вдома з абсолютно неабияких компонентів. Щоб не бігти в магазин за заповітної баночкою не дуже корисною
Нутелла – рецепт
Знамениту шоколадну пасту можна швидко зробити і самому. Склад цього рецепта дійсно мінімальний, процес недовгий, а результат вразить кожного ласуна.
Торт «Нутелла»
Дивно солодкий з пізнаваним смаком торт, пропонуємо зробити за описаним рецептом. Розповімо, як створити шалено смачне частування для малюків і
Як зробити шоколадну пасту?
Шоколадна паста, зроблена вдома, зовсім не дієтичне блюдо, але вона набагато корисніше магазинної, адже до її складу входять тільки натуральні
Шоколадна паста в домашніх умовах - рецепт
Якщо ви - любитель десертів швидкого приготування, у тому числі шоколадно-горіхових, то візьміть на замітку один з варіантів домашньої шоколадної