Вернуться назад Распечатать

Домашня нутелла

Домашня нутелла
Найпростіша домашня нутелла вариться з кількох інгредієнтів, природно, якщо ви хочете отримати корисний десерт, купуйте тільки свіжі продукти хорошої якості.
Паста з какао
Інгредієнти:

  • какао-порошок – 3 ст. ложки;

  • сухе молоко або вершки – 3 ст. ложки;

  • білий вітчизняний очищений цукровий пісок – 3 ст. ложки;

  • ванілін (за бажанням) – 1 пакетик;

  • незбиране зняте молоко (пастеризоване) – 1/2 склянки;

  • горіхи (волоські, арахіс або ліщина) нечищене – 1 велика жменя;

  • масло «Фермерське» або подібне – 120-150 р.


  • Приготування
    У мисочці змішуємо цукор з ваніліном, какао і сухим молоком. Робиться це, щоб уникнути появи грудочок. Тонкою цівкою вливаємо тепле молоко і перемішуємо. Отриману масу прогріваємо при постійному розмішуванні, але не даємо їй кипіти. Горішки чистимо від лушпиння, злегка обсмажуємо, щоб простіше було виділити з них масло і подрібнюємо. Оптимально – розтираємо в ступці, але можна і скористатися блендером. Вийде густа маса, досить масляниста. В теплу пасту додаємо масло горіхове і масло вершкове. Як тільки размешаете до однорідності, можна знімати з вогню і перекласти в скляну баночку. Остиглу пасту зберігаємо в холодильнику, втім, до цього вона може і не дожити – дуже вже смачно виходить.
    Деякі доповнення
    До речі, шоколадна паста «Нутелла» в домашніх умовах виходить густий і тягучою, її цілком можна використовувати в якості крему для тортів і тістечок. За бажанням можна покласти трохи більше або менше какао і цукру. В принципі, приготування нутелла домашньої просте, а кращий рецепт можна вивести для себе досвідченим шляхом, злегка змінюючи пропорції продуктів.
    Що стосується вибору горіхів, найчастіше готується домашня нутелла з ліщиною, але і рецепт з волоськими горіхами досить популярний, тому що він більш бюджетний. Варять пасту і з кедровими горішками, і навіть з дорогим горіхами кеш'ю, але це вже справа смаку і фінансових можливостей.
    Паста без горіхів
    Є й ті, хто горіхи не любить і в силу різних обставин не вживає їх в їжу. Проте домашня нутелла подобається всім, так що використовуємо рецепт без горіхів.
    Інгредієнти:

  • шоколад темний плитковий – 2 плитки по 100 г;

  • масло, наприклад, «Селянське» – 50 р;

  • молоко незбиране, можна пастеризоване – 1 склянка;

  • цукор білий очищений вітчизняний – 4-6 ст. ложок;

  • крохмаль (в принципі, підійде будь-який) – 2 ст. ложки;

  • ванілін – 1 пакетик.
  • Домашня нутелла


    Приготування
    На водяній бані розтоплюємо шоколад. Робимо це, безперервно помішуючи, інакше він згорить. У тепле молоко додаємо цукор і ванілін і прогріваємо, але не кип'ятимо, теж перемішуючи, щоб цукор не пригорав. Обережно, постійно заважаючи, вводимо крохмаль, розтоплений шоколад і – в самому кінці – масло. Ні в якому разі не кип'ятити суміш. Вийде досить в'язка маса, яка застигне, коли ви її охолодіть. Як бачите, приготувати нутеллу в домашніх умовах дуже легко, а смак шоколадної пасти можна чудово пристосувати під себе».