Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Скільки манку варити для дитини?

Скільки манку варити для дитини?

23-09-2016, 10:33
485
Скільки манку варити для дитини?
Всупереч існуючій останнім часом думку про непотрібність і навіть шкоду манної каші для дітей, дуже часто педіатри рекомендують вводити її в раціон малюка. Насправді в манної каші є не так вже й мало корисних елементів і речовин, які не будуть зайвими для організму вашої дитини. А якщо, скажімо, дитина ослаблений або йому необхідно набрати вагу, то рівних манної каші в такому разі немає. Звичайно ж, не варто зловживати цим продуктом і давати його дитині щодня, адже харчування повинно бути різноманітним. Але ось пару раз в тиждень на сніданок манна каша буде нітрохи не зайвою, а зовсім навпаки.

Як правильно і скільки варити манну кашу на молоці дитині?


Деякі думки про шкоду манної каші посилаються на присутність у даному продукті фітину, який перешкоджає всмоктуванню кальцію і заліза. Але якщо правильно зварити манну кашу, то ні про яке шкоду говорити не доводиться. Давайте ж розберемося, скільки манку варити на молоці для дитини, щоб отримати від даного продукту тільки користь.
Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 120 мл;

  • вода – 120 мл;

  • крупа манна – 50 г;

  • цукровий пісок, фруктоза або мед.


  • Приготування
    Для приготування манної каші дитині від одного до трьох років необхідно розбавляти молоко в рівних пропорціях водою. Якщо дитина постарше, то можна використовувати молочний продукт в чистому вигляді.
    Наливаємо молочну основу в кухлик або невелику каструльку і підігріваємо на плиті до кипіння. Необхідну кількість манної крупи висипаємо в миску і через ситечко вводимо в молоко, безперервно розмішуючи при цьому вміст посудини. Варимо кашу при ледь помітному кипінні протягом трьох-п'яти хвилин, після чого прикриваємо ємність кришкою і даємо манці настоятися протягом десяти хвилин. Головне при приготуванні манної каші дотримуватися мінімального часового діапазону, протягом якого розпадається той самий фітин, про який ми згадували вище. Для цього необхідно варити кашу з моменту повного закипання і зняття з вогню не менше двох хвилин. Час варіння можна збільшувати, щоб зробити страву більш м'яким і однорідним, але ніяк не зменшувати.
    Цукор додаємо в кашу в процесі варіння, а от якщо в якості підсолоджувача ви будете використовувати мед або фруктозу, то вводимо дані компоненти в тарілку перед подачею.
    Манну кашу можна доповнити шматочком вершкового масла, свіжими ягодами або варенням, оформивши блюдо у вигляді цікавого малюнка, який зробить трапезу малюка не тільки смачною, але і захоплюючою.
    При дотриманні зазначених у рецептурі пропорцій виходить манна каша середньої густоти. Якщо необхідно приготувати більш рідку або густу манку, то відповідно зменшуємо або збільшуємо кількість манної крупи.

    Скільки манку варити для грудничка?


    Манну кашу рекомендують вводити в раціон дитини старше року. Але трапляються й винятки, які передбачають прикорм манкою немовлят. Як готувати таку кашу саме в цьому випадку і скільки її варити ми розберемо в даному рецепті.
    Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 120 мл;

  • вода – 120 мл;
  • Скільки манку варити для дитини?

  • крупа манна – 16-20 г;

  • цукровий пісок (по можливості) – щіпка.


  • Приготування
    Молоко розбавляємо водою в рівних пропорціях, прогріваємо до кипіння і просіваємо в киплячу суміш манну крупу, безперервно розмішуючи вміст каструлі. Якщо ви вже давали дитині прикорм з цукром, то манну кашу також бажано підсолодити. Для цього додаємо в каструльку при варінні трохи цукрового піску. Варимо манну кашу при безперервному помішуванні протягом десяти-дванадцяти хвилин, після чого охолодити її до температури тіла, перелити в пляшку і годуємо малюка.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зварити манку на молоці дитині?
    Як зварити манку на молоці дитині?
    Поки дієтологи сперечаються про шкоду і користь манної каші, наші матусі раніше готують її для своїх малюків, хоча б тому, що страва досить смачне і,
    Як манку варити дитині 8 місяців?
    Як манку варити дитині 8 місяців?
    І хоча суперечки з приводу корисності манної каші для малюків, як і раніше не вщухають, наші дітки її всі так люблять і їдять із задоволенням.
    Як зварити манку на молоці?
    Як зварити манку на молоці?
    З рекомендацій, детально описаних у статті, ви дізнаєтеся, як правильно зварити звичайну манку на молоці. Далі розповімо, як зробити улюблене блюдо
    Манна каша на молоці в мультиварці
    Манна каша на молоці в мультиварці
    Смачну і таку поживну манну кашу можна приготувати практично без клопоту. Головне, щоб на кухні була помічниця - мультиварка. Завдяки ему приладу
    Манна каша на молоці - рецепт
    Манна каша на молоці - рецепт
    Манна каша на молоці - це класичне блюдо радянських часів, на якому виросло не одне покоління дітей. Хоча зараз дієтологи ставлять під сумнів її
    Манна каша в мультиварці - рецепт
    Манна каша в мультиварці - рецепт
    Манна каша - страва, що підходить для дієтичного харчування для дітей до 15 років. Як всім відомо, готується вона досить швидко - а з допомогою