Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зварити манку на молоці?

Як зварити манку на молоці?

6-06-2016, 21:10
1 177
Як зварити манку на молоці?
Манну кашу можна віднести до тих страв, які мають як вірних прихильників, так і затятих ненависників, навідріз відмовляються від вживання цієї страви в будь-якому вигляді. Для тих, хто відноситься до числа перших або просто бажає приготувати страву для свого малюка і поважають його смак домочадців, ми розповімо як правильно зварити манку на молоці без грудок і запропонуємо пропорції компонентів для отримання різної її текстури.

Як зварити рідку манку на молоці?


Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 210 мл;

  • крупа манна – 1 ст. ложка без гірки;

  • вершкове масло – 20 г або по смаку;

  • цукровий пісок – 20 г або по смаку;

  • кухонна сіль – 1 маленька щіпка.


  • Приготування
    Перед тим, як наливати в каструлю молоко, обполіскуємо її стінки і дно крижаною водою. Дана попередня процедура не дасть молока пригоріти під час закипання і зіпсувати тим самим смак каші. Отже, прогріваємо незбиране молоко до кипіння, додаємо цукровий пісок і сіль і перемішуємо, щоб всі кристали розчинилися. Тепер необхідну кількість манної крупи засипаємо тонкою цівкою в кипляче вже солодке молоко і безперервно інтенсивно розмішуємо його в цей момент. Таким чином вдасться уникнути утворення в каші манних грудок і зробить її структуру максимально однорідною.
    Деякі господині рекомендують змочувати манну крупу в одній каструлі, а потім заливати її підігрітим в іншій ємності до кипіння молоком, продовжуючи приготування, помінявши ємності місцями. Вважається, що таким чином грудки також не утворюються. Але навіть і в цьому випадку не нехтуємо рекомендацією безперервно розмішувати молоко з манною крупою на початковому етапі після злиття.
    Варимо вміст посуду протягом п'яти-семи хвилин, а потім знімаємо з вогню, додаємо масло вершкове і подаємо до столу.
    При таких пропорціях отримуємо досить рідку консистенцію манної каші.

    Як смачно зварити густу манку на молоці?


    Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 210 мл;

  • крупа манна – 1 ст. ложка з гіркою або 2 без гірки;

  • вершкове масло – 20 г або по смаку;

  • цукровий пісок – 20 г або по смаку;

  • кухонна сіль – 1 маленька щіпка.


  • Приготування
    Манки необхідно в даному випадку додати вдвічі або втричі більше, залежно від бажаної консистенції страви.
    Для середньої густоти буде достатньо і однієї столової ложки манки з гіркою на 200 мілілітрів молочної основи. Якщо ж вам необхідно отримати більш густу текстуру манної каші, кількість манної крупи додатково збільшуємо.
    Також як і у випадку з рідкою кашею виливаємо молоко в зволожену крижаною водою каструлю і ставимо на плиту. Даємо молока закипіти, розчиняємо в ньому цукор і сіль і додаємо тонкою цівкою манну крупу, безперервно інтенсивно розмішуючи масу при цьому.
    Варимо манну кашу на самому малому вогні, періодично помішуючи, протягом семи хвилин, а потім викладаємо в тарілку і подаємо, поклавши в тарілку шматочок вершкового масла.
    Наведемо заради справедливості ще кілька способів, з допомогою яких можна домогтися однорідної текстури манної каші без домішки грудочок. Багато господинь просто змішують манну крупу з невеликою кількістю холодної води, а потім вводять отриману масу в кипляче молоко, інтенсивно розмішуючи його при цьому. Чимало також прихильників приготування манної каші таким способом, де відразу ж всі компоненти закладаються в холодне молоко, а потім варяться при безперервному помішуванні до готовності.
    Як зварити манку на молоці?

    Як зварити манку на молоці дитині?


    Для дітей у віці від трьох років манна каша готується також як і для дорослих. Тут лише слід враховувати переваги дитини по густоті страви. Якщо таких немає, то середня консистенція, про яку ми згадували в попередньому рецепті, буде оптимальним варіантом. Можна додатково доповнити кашу свіжими або консервованими ягодами з варення .
    Для приготування каші діткам до трьох років незбиране молоко бажано розбавляти наполовину водою, цукор не використовувати зовсім або підсолодити блюдо зовсім небагато, зменшивши також і кількість вершкового масла.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зварити манку?
    Як зварити манку?
    У приготуванні манки немає нічого складного і з цією кашею, напевно, впорається кожен кулінар. Далі опишемо різні способи її приготування і
    Як зварити манну кашу?
    Як зварити манну кашу?
    У приготуванні звичайної манки немає нічого складного. Однак каша виходить не у всіх смачною. Далі опишемо кілька абсолютно різних варіантів цієї
    Каша з кукурудзяної крупи - рецепт
    Каша з кукурудзяної крупи - рецепт
    З приготуванням простий кукурудзяної каші, напевно, впорається кожна господиня, а от як її урізноманітнити та зробити більш смачною? Пропонуємо
    Манна каша на молоці в мультиварці
    Манна каша на молоці в мультиварці
    Смачну і таку поживну манну кашу можна приготувати практично без клопоту. Головне, щоб на кухні була помічниця - мультиварка. Завдяки ему приладу
    Як правильно варити манну кашу?
    Як правильно варити манну кашу?
    Щоб ваші близькі любили манну кашу, потрібно навчитися правильно її готувати, інакше можна надовго відбити охоту до цієї страви. Найголовніше в
    Манна каша на молоці - рецепт
    Манна каша на молоці - рецепт
    Манна каша на молоці - це класичне блюдо радянських часів, на якому виросло не одне покоління дітей. Хоча зараз дієтологи ставлять під сумнів її