Як правильно варити манну кашу?
Манна каша – страва, яку знають всі з самого дитинства. Проте любов до неї розвинулася лише у тих дітей, чиї мами вміли готувати цю кашку смачно: без грудочок і різних інших неприємних явищ. Сьогодні ми поділимося з вами кількома рецептами і розповімо, як правильно зварити манну кашу.
Інгредієнти:
молоко – 1 ст.;
вода фільтрована – 1 ст. ложка;
манка – 15 ст. ложки;
цукор – 1 ч. ложка;
масло вершкове – за бажанням.
Приготування
Як варити молочну манну кашу? Беремо невелику емальовану каструлю і виливаємо в неї ложку холодної води. Повертаємо посуд до тих пір, поки рідина повністю не покриє дно. Це робиться для того, щоб молоко при варінні не підгоріло. Тепер ставимо її на вогонь, виливаємо молоко, додаємо за смаком цукор і доводимо майже до закипання. Далі тоненькою цівкою додаємо манку і безперервно перемішуємо вміст каструльки. Приблизно через 5 хвилин, закриваємо кашу кришкою, знімаємо з плити і даємо їй дійти. Накладаємо манну кашу в тарілку, додаємо шматочок вершкового масла і подаємо смачне і ароматне блюдо на стіл.
Інгредієнти:
масло вершкове – 1 ст. ложка;
крупа манна – 2 ст. ложки;
сік яблучний – 2 ст.;
цукор – 1 ч. ложка;
яйце – 1 шт.;
лимон – 1 шт.;
ізюм – за смаком.
Приготування
Виливаємо В каструлю яблучний сік і доводимо його до закипання. Потім, постійно помішуючи, додаємо тонкою цівкою манку, кидаємо промитий ізюм, терту лимонну цедру, цукор і варимо до готовності. Далі в кашу вбиваємо яйце і перемішуємо, щоб не утворилися грудки. Подаємо яблучну манну кашу в гарячому або холодному вигляді, заправляючи вершковим маслом. Перед тим, як подавати страву до столу, додаємо в неї порізане кубиками яблука, для посилення смаку.
Інгредієнти:
вода фільтрована – 25 ст.;
журавлина свіжа – 1 ст.;
манна крупа – 05 склянки;
вершки 33 % – 05 ст.;
цукор – 2 ст. ложки;
сіль.
Приготування
Ягоди добре промиваємо, подрібнюємо в блендері і віджимаємо весь сік в окрему миску. Вичавки заливаємо фільтрованою водою і кип'ятимо. Потім відвар обережно проціджуємо, додаємо дрібку солі і цукру, а потім знову кип'ятимо. Манну крупу розводимо журавлинним соком і розмішуємо так, щоб не було грудочок. Після цього переливаємо ягідну суміш у відвар і варимо дуже густу кашу. Далі викладаємо її в змащену маслом форму, охолоджуємо, нарізаємо порціями і подаємо зі збитими вершками.
Інгредієнти:
манна крупа – 50 г;
молоко – 300 мл;
вода – 150 мл;
масло вершкове – за смаком;
сіль – щіпка;
цукор – за смаком.
Приготування
У ємність мультиварки висипаємо манку і заливаємо її холодним молоком. Кидаємо дрібку солі, цукор за смаком і кладемо шматочок масла. Закриваємо кришку приладу, вибираємо режим «Молочна каша» і чекаємо сигналу готовності. Потім кладемо в манну кашу ще трохи олії, перемішуємо і розливаємо по тарілках.
Нижче наведені деякі нюанси, дотримуючись яких, ви зможете зварити неймовірно смачну і ніжну манну кашу без єдиного грудочки:
для приготування цієї страви краще використовувати посуд зі спеціальним покриттям або звичайну сковорідку з товстою стінкою;
цукор і сіль додаємо в кашу в самому кінці і кип'ятимо кашу, а масло кладемо безпосередньо перед подачею;
постійно помішує кашу ложкою, щоб не утворилися грудки;
всипаємо крупу тонкою цівкою в коли молоко закипить і енергійно розмішуємо круговими рухами.
Як варити рідку манну кашу?
Інгредієнти:
Приготування
Як варити молочну манну кашу? Беремо невелику емальовану каструлю і виливаємо в неї ложку холодної води. Повертаємо посуд до тих пір, поки рідина повністю не покриє дно. Це робиться для того, щоб молоко при варінні не підгоріло. Тепер ставимо її на вогонь, виливаємо молоко, додаємо за смаком цукор і доводимо майже до закипання. Далі тоненькою цівкою додаємо манку і безперервно перемішуємо вміст каструльки. Приблизно через 5 хвилин, закриваємо кашу кришкою, знімаємо з плити і даємо їй дійти. Накладаємо манну кашу в тарілку, додаємо шматочок вершкового масла і подаємо смачне і ароматне блюдо на стіл.
Як зварити манну кашу з яблуками?
Інгредієнти:
Приготування
Виливаємо В каструлю яблучний сік і доводимо його до закипання. Потім, постійно помішуючи, додаємо тонкою цівкою манку, кидаємо промитий ізюм, терту лимонну цедру, цукор і варимо до готовності. Далі в кашу вбиваємо яйце і перемішуємо, щоб не утворилися грудки. Подаємо яблучну манну кашу в гарячому або холодному вигляді, заправляючи вершковим маслом. Перед тим, як подавати страву до столу, додаємо в неї порізане кубиками яблука, для посилення смаку.
Як варити густу манну кашу на журавлинному соку?
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди добре промиваємо, подрібнюємо в блендері і віджимаємо весь сік в окрему миску. Вичавки заливаємо фільтрованою водою і кип'ятимо. Потім відвар обережно проціджуємо, додаємо дрібку солі і цукру, а потім знову кип'ятимо. Манну крупу розводимо журавлинним соком і розмішуємо так, щоб не було грудочок. Після цього переливаємо ягідну суміш у відвар і варимо дуже густу кашу. Далі викладаємо її в змащену маслом форму, охолоджуємо, нарізаємо порціями і подаємо зі збитими вершками.
Як правильно варити манну кашу в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
У ємність мультиварки висипаємо манку і заливаємо її холодним молоком. Кидаємо дрібку солі, цукор за смаком і кладемо шматочок масла. Закриваємо кришку приладу, вибираємо режим «Молочна каша» і чекаємо сигналу готовності. Потім кладемо в манну кашу ще трохи олії, перемішуємо і розливаємо по тарілках.
Як правильно варити манну кашу?
Нижче наведені деякі нюанси, дотримуючись яких, ви зможете зварити неймовірно смачну і ніжну манну кашу без єдиного грудочки:
Рекомендуємо добрі рецепти
Манна запіканка
Якщо ваше чадо не хоче їсти манну кашу, то запропонуйте йому спробувати манну запіканку. Ці страви досить сильно відрізняються, а значить вашому чаду
Манна каша на воді
Манна каша, як відомо, це смачний і поживний сніданок з дитинства. Її можна приготувати як на молоці, так і на воді, в залежності від того, хто що
Манна каша на молоці - рецепт
Манна каша на молоці - це класичне блюдо радянських часів, на якому виросло не одне покоління дітей. Хоча зараз дієтологи ставлять під сумнів її
Каша в мікрохвильовці
Мікрохвильовка вже давно є універсальною помічницею будь-якої господині. У ній можна не тільки розморожувати, розігрівати, але і готувати різні
Манна каша в мультиварці - рецепт
Манна каша - страва, що підходить для дієтичного харчування для дітей до 15 років. Як всім відомо, готується вона досить швидко - а з допомогою
Як зварити кашу в мультиварці?
Всі ми пам'ятаємо з дитинства, що найкращий і корисний сніданок - молочна каша. Але часто нам не вистачає часу вранці, щоб зварити кашу. На допомогу