Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Манна каша на воді

Манна каша на воді

18-03-2015, 10:03
1 092
Манна каша на воді
Манна каша на воді - це відмінне рішення для людей, які з різних причин не п'ють молоко. Її можна подавати на стіл гарячою, а можна і в охолодженому вигляді, як пудинг . Підвищити калорійність манної каші на воді дуже просто, додавши в неї курагу, родзинки, фрукти або варення . Змінюючи ці компоненти, можна щодня отримувати нове блюдо, яке ніколи не набридне. Давайте дізнаємося з вами як правильно і смачно зварити таку кашку.

Рецепт манної каші на воді


Інгредієнти:

  • масло вершкове - за смаком;

  • вода - 25 ст.;

  • цукровий пісок - 1 ч. ложка;

  • манка - 05 ст.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Отже, для приготування манної каші на воді наливаємо в каструльку води, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім, постійно помішуючи, поступово підсипаємо тонкою цівкою манку і варимо кашу близько 15 хвилин. Далі кладемо дрібку солі, цукровий пісок і трохи масла. Все ретельно перемішуємо і залишаємо доходити хвилин на 5. По закінченні часу, манна каша на воді готова!

    Манна каша на воді з варенням


    Інгредієнти:

  • манка - 05 ст.;

  • вода - 3 ст.;

  • варення - 2 ст. ложки;

  • джем - за смаком;

  • вершкове масло;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Беремо емальовану каструлю, насипаємо в неї трохи манки, заливаємо гарячою водою і ставимо на вогонь. Додаємо за смаком сіль, цукор і все добре перемішуємо. Коли вода закипить, акуратно висипаємо залишилася крупу і варимо приблизно 3 хвилини, енергійно помішуючи, щоб не утворилося грудочок. Рекомендуємо вам брати таку кількість крупи, який ви встигнете перемішати, поки вона не загусне. Як тільки каша буде готова, залишаємо на деякий час, щоб манка ще більше розбухла. Перед подачею на стіл додаємо в готову кашу на свій розсуд джем, варення або просто кладемо невеликий шматочок вершкового масла.

    Смачна манна каша на воді


    Інгредієнти:

  • кип'ячена вода - 300 мл;

  • манка - 2 ст. ложки;

  • цукровий пісок - 2 ч. ложки;

  • вершкове масло - 1 ч. ложка;

  • ізюм - 100 г;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Родзинки заздалегідь промиваємо, заливаємо теплою водою і залишаємо на ніч добре розбухнути. У каструльку наливаємо кип'ячену очищену воду, ставимо на плиту, доводимо її до кипіння і зменшуємо вогонь. Тонкою цівкою всипаємо манну крупу і постійно помішуємо дерев'яною ложкою, щоб не утворилося грудочок, і каша вийшла однорідної консистенції. Проварюємо масу протягом 5 хвилин. Потім додаємо вершкове масло, кладемо трохи цукру і солі за смаком. Сіль потрібна нам для того, щоб посилити смак страви і зробити його більш насиченим і яскравим. У самому кінці приготування додаємо в кашу заздалегідь промитий і висушений ізюм і вимикаємо. Накриваємо каструлю кришкою і даємо їй настоятися близько 10 хвилин, щоб у страви сформувався насичений смак.

    Рецепт манної каші на воді в мультиварці


    Інгредієнти:

  • кип'ячена вода - 3 ст.;

  • манка - 05 ст.;

  • сіль - щіпка;

  • цукровий пісок 3 ст. ложки;

  • Манна каша на воді

  • вершкове масло - за смаком.


  • Приготування
    У чашу мультиварки всипаємо манну крупу, додаємо цукор за смаком, щіпку солі і кладемо невеликий шматочок вершкового масла. Далі вливаємо очищену холодну воду і ретельно все перемішуємо. Закриваємо кришку, встановлюємо режим "Гасіння" і час приготування - 30 хвилин. Після сигналу готовності відкриваємо кришку, перемішуємо лопаткою кашу, розливаємо його по тарілочках і кладемо трохи вершкового масла.
    Можете вибрати на мультиварці програму "Молочна каша", але тоді за рахунок довгого томління, вона вийде у вас зовсім без крупинок, тобто більш разваристой.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кукурудзяна каша на воді
    Кукурудзяна каша на воді
    Кукурудзяну кашу готують не тільки на молоці, але і на воді. Так-так, ви не помилилися. Більш того, приготована таким чином, вона виходить дуже
    Пшоняна каша в духовці
    Пшоняна каша в духовці
    Всі ми знаємо, наскільки корисні каші для правильного харчування дорослих і тим більше дітей. Їх різновидів дуже багато: манна, рисова, ячмінна,
    Манна каша на молоці - рецепт
    Манна каша на молоці - рецепт
    Манна каша на молоці - це класичне блюдо радянських часів, на якому виросло не одне покоління дітей. Хоча зараз дієтологи ставлять під сумнів її
    Каша в пароварці
    Каша в пароварці
    Каша - це дуже корисний сніданок, який із задоволенням їдять і дорослі і діти всього світу. Як? Ви і ваше чадо зовсім не їсте каші? Значить ви просто
    Манна каша в мультиварці - рецепт
    Манна каша в мультиварці - рецепт
    Манна каша - страва, що підходить для дієтичного харчування для дітей до 15 років. Як всім відомо, готується вона досить швидко - а з допомогою
    Як зварити кашу в мультиварці?
    Як зварити кашу в мультиварці?
    Всі ми пам'ятаємо з дитинства, що найкращий і корисний сніданок - молочна каша. Але часто нам не вистачає часу вранці, щоб зварити кашу. На допомогу